alfa36 31.08.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Chcialabym w wiatrolapie, tuż przy wejsciu, napisac na scianie tekst piosenki. Jak się za to zabrac? Jakis szablon? Gdzie zamowic? Pierwotnie myslalam o umieszczeniu napisu w antyramie, ale myslę, ze napis na scianie będzie zdecydowanie ciekawiej wyglądal. Poradzcie, proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 31.08.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ja mam takie napisy w wiatrołapie wypiaskowane w szkle. na tym haczyki na kurtki gosci. W kuchni zrobiono mi na zamówienie tapetę z napisami w takim kolorze jak chciałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 31.08.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Jeśli chcesz to można wyciąć go laserem w blasze pod warunkiem że ktoś obrobi takie litery. Jeśli litery będą pisane to całe wyrazy można przykleić do elewacji. Jak litery będą drukowane to każdą z osobna trzebaby było montować oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 31.08.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) mozesz zamowic tekst w formie naklejki na sciane,szukaj przez google...haslo"naklejki scienne","naklejki na sciane"itp....na pewno wiele firm robi takie naklejki na zamowieniemozesz zamowic tez to w formie fototapety Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.08.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Najtaniej i najprościej będzie wykonanie napisu w formie nakleiki lub ze styroduru z liter 3D. Jedno i drugie mozęsz amówić np. na allegro. Ja właśnie zamawiałam nakleikę z tekstem jaki sobie wymyśliłam. Wykonywał mi ten sprzedawcahttp://allegro.pl/naklejki-na-sciane-naklejka-piekne-napisy-1m-i1170212805.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 31.08.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Wykonywał mi ten sprzedawca http://allegro.pl/naklejki-na-sciane-naklejka-piekne-napisy-1m-i1170212805.htmlo i widze,ze niedrogo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aczuc 31.08.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ja mam takie napisy w wiatrołapie wypiaskowane w szkle. na tym haczyki na kurtki gosci. W kuchni zrobiono mi na zamówienie tapetę z napisami w takim kolorze jak chciałam. jaksie, pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 01.09.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Mam tylko na kompie stare z wiatrołapu, z kuchni musze zrobić http://images37.fotosik.pl/243/5d2d3a2b62c1ade0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 01.09.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 01.09.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 jaksie, ale extra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 01.09.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 fajne fajne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.09.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Takie napisy na szkle można wypiaskować u szklarza lub też przykleić matową folię z napisami zamówioną w jakiejś agencji reklamowej. Bardzo podobny efekt daje. Folia przyklejona od spodu jest niewidoczna. Koszt takiej foli np. na taflę wielkości skrzydła drzwi to wydatek ok. 150zł. Folia moze mieć dowolny wzór, takze napisy. Piaskowania nie wyceniałam u szklarza ale chyba drozej wyjdzie. jaksie mam rację?No i folia daje mozliwość zamiany w każdej chwili;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 01.09.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Takiego rozwiazania nie braliśmy pod uwagę. Nasza ścianka jest przytwierdzona do ściany i zmiana napisów wiązałaby się z demontażem. Jeszcze nam sie nie znudziło Sądzę, że piaskowanie (projekt, wykonanie, szkło, montaż) może być droższe. Ale nie jestem pewna, czy uzyskalibyśmy taki efekt folią. Chyba nie byłoby tego widać. Co innego na mlecznej albo zwykłej szybie. Ta jest szaro-srebrna. Podobnie chyba byłoby na lacobelu. Tu też mam piaskowany wzór. http://images43.fotosik.pl/250/61ea9df1ec184067med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.09.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 No przy foli ze strony wierzchniej będzie gładka powierzchnia szkła a przy piaskowaniu będzie jednak chropowatość. Choc ma to swoje wady i zalety. Ładnie Wam wyszło to piaskowanie. nie ma to jak miec pomysł. Ja widziałam takie skrzydła drzwi oklejone folią, własnie w agencji reklamowej. Efekt był równie udany a folia niewidoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 01.09.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 ja mam piaskownaie od tyłu zrobione, więc szkło jest gładkie od frontu. Zastanawiam sie,c zy byłoby cokolwiek z tej folli widać na lacobelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.09.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Oczywiście, że nie. Lakobel nie jest przeźroczysty. Folię podkleja się pod szkło przeźroczyste. Folia moze mieć dowolne kolory ale najczęsciej używana jest mleczna i biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 01.09.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 No właśnie, wie\ęc nie uzyskałabym takiego efektu w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.09.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 jaksie bardzo ładnie Ci to wyszło, to fakt. Ale też piaskowanie szkła i to jeszcze lakobelu (droższy niz szkło) jest opcją najbardziej kosztowną choć bardzo efektowną. To nie ulega wątpliwości. Ja tylko szukam tańszych rozwiązań stąd moje pytania. Myślę, że podobny efekt uzyskałabym stosując przeźroczyste szkło i folię o odpowiednio dobranych odcieniach (biel, szarość). No ale nie robiłam tego więc wszystko przede mną Poza tym autorka tematu pytała o mozliwość "napisania na ścianie" stąd moje pierwsze skojarzenia o technikach nanoszenia tekstu bezpośrednio na ścianę czyli nakleikach i literach 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 01.09.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Jasne, jest wiele możliwości:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 01.09.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 A ja dalej obstaję przy cięciu laserem w blasze nierdzewnej. Odkleić można, dowolny wzór zrobić można i ciekawie wygląda. Choć przyznaję że techniki na szkle i podobne pokazane wyżej są wielce intrygujące:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts