Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Napis na ścianie

alfa36

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najtaniej i najprościej będzie wykonanie napisu w formie nakleiki lub ze styroduru z liter 3D. Jedno i drugie mozęsz amówić np. na allegro. Ja właśnie zamawiałam nakleikę z tekstem jaki sobie wymyśliłam. Wykonywał mi ten sprzedawca

http://allegro.pl/naklejki-na-sciane-naklejka-piekne-napisy-1m-i1170212805.html

Takie napisy na szkle można wypiaskować u szklarza lub też przykleić matową folię z napisami zamówioną w jakiejś agencji reklamowej. Bardzo podobny efekt daje. Folia przyklejona od spodu jest niewidoczna. Koszt takiej foli np. na taflę wielkości skrzydła drzwi to wydatek ok. 150zł. Folia moze mieć dowolny wzór, takze napisy.

Piaskowania nie wyceniałam u szklarza ale chyba drozej wyjdzie.

jaksie mam rację?

No i folia daje mozliwość zamiany w każdej chwili;)

:)

Takiego rozwiazania nie braliśmy pod uwagę. Nasza ścianka jest przytwierdzona do ściany i zmiana napisów wiązałaby się z demontażem. Jeszcze nam sie nie znudziło ;)

Sądzę, że piaskowanie (projekt, wykonanie, szkło, montaż) może być droższe. Ale nie jestem pewna, czy uzyskalibyśmy taki efekt folią. Chyba nie byłoby tego widać. Co innego na mlecznej albo zwykłej szybie. Ta jest szaro-srebrna.

Podobnie chyba byłoby na lacobelu. Tu też mam piaskowany wzór.

http://images43.fotosik.pl/250/61ea9df1ec184067med.jpg

No przy foli ze strony wierzchniej będzie gładka powierzchnia szkła a przy piaskowaniu będzie jednak chropowatość. :) Choc ma to swoje wady i zalety.

Ładnie Wam wyszło to piaskowanie. nie ma to jak miec pomysł.

Ja widziałam takie skrzydła drzwi oklejone folią, własnie w agencji reklamowej. Efekt był równie udany a folia niewidoczna.

jaksie bardzo ładnie Ci to wyszło, to fakt. Ale też piaskowanie szkła i to jeszcze lakobelu (droższy niz szkło) jest opcją najbardziej kosztowną choć bardzo efektowną. To nie ulega wątpliwości.

Ja tylko szukam tańszych rozwiązań stąd moje pytania. Myślę, że podobny efekt uzyskałabym stosując przeźroczyste szkło i folię o odpowiednio dobranych odcieniach (biel, szarość). No ale nie robiłam tego więc wszystko przede mną ;)

Poza tym autorka tematu pytała o mozliwość "napisania na ścianie" stąd moje pierwsze skojarzenia o technikach nanoszenia tekstu bezpośrednio na ścianę czyli nakleikach i literach 3D.