Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Napis na ścianie

alfa36

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No bo cena jest zabójcza :D Sam arkusz blachy to juz niezłe pieniadze a tu jeszcze cięcie..... laser...... :D To już o metaloplastykę zahacza.

Zrobić można wiele rzeczy, pięknych, oryginalnych. Praktycznie tylko wyobrażnia nas ogranicza. Tylko....... po co sie pakować w takie rozwiazania przy takim przedsięwzieciu jak literki? Rozumie jeszcze logo firmy. Wiadomo prestiż, dbałość o markę ale w domu? Gdy wykonywałam swoje pierwsze litery 3D trzy lata temu były one nowością. Nikt nie obwieszał jeszcze wtedy nimi ścian. Teraz mamy manię literkowania. Trochę potrwa i.... minie. Myśle, że warto szukać tanich i efektownych rozwiazań.

Zdjecia znalezione w sieci

Litery 3D ze styroduru. Cena litery kształtuje się od 1,5-4zł w zalezności od wielkosci

http://lh5.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/TH5LUNKGCpI/AAAAAAAAGpA/0OZWrWg_jrs/7072_P1020619.jpg

Nalepka. Ceny w zalezności od wielkości napisu od 40-150zł.

http://lh6.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/TH5LogadzPI/AAAAAAAAGpI/6P4OkNaqyjg/s576/literki%2520jako%2520mot%26%231.jpg

No i wydruk na tkaninie. Ceny też ok 100-150zł

http://lh6.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/TH5LZfKGFUI/AAAAAAAAGpE/JWCFsTg0LDw/735067.jpg

A tu już...... metalowy kaloryfer malowany proszkowo :D

http://lh5.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/TH5NTNHW41I/AAAAAAAAGpg/-QDWlOm1jz8/modern-heater.jpg

Edytowane przez mayland

masz jakieś zdjęcia?

Ja chciałam wycinać w blasze wzór na obudowę kaloryferów, ceny nie pamiętam, ale wyrwała mnie z butów.

To dlatego, że blacha ma dużą powierzchnię. Jak wycinasz litery to idzie o wiele mniej blachy no i zależy jaki pośrednik to robi. Zdjęć poszukam. Na kaloryfery najlepsza jest blacha perforowana. Ma stały wzór ale ładnie wygląda. Pozdrawiam

Ja mam w domu czarne litery 3D. Są lakierowane. Bez problemu mozna wytrzeć. A kurzą się znacznie mniej niż sądziłam. Na moich wcale nie widać ale to może też i wynik tego, że są wysoko, pod sufitem prawie.

A białe to też powinny być pomalowane. Moje np. są wykonane z różowego styroduru. Ale widziałam też zielony. Choc mozńa zamówić z samego styroduru i pomalować farbą w kolorze sciany.

Edytowane przez mayland

Nakleikę? Niestety nie mogę bo została ona przykleiona w domu mojej siostry a moja jeszcze jest w rulonie i czeka na drzwi do szafy wnękowej na której mają byc napisy (moze będą te drzwi w tym tygodniu).

Jak będę u siostry to zrobię zdjęcie. Jej kupiłam srebrny napis na amarantową ścianę do pokoju jej córki. Napis był ich projektem. Wersję mojego tekstu robili mi na tą szafę której jeszcze nie mam :D

A czemu masz zmieniać kolor ściany? No bezbarwna to raczej nie bedzie zbyt widoczna.

Mozesz zamówić napis wykonany w kolorze. Nakłada sie to tak, że napis (z foli kolorowej np. czarnej) jest umieszcozny na bezbarwnej płachcie foli. Dokładasz go do ściany i delikatnie odrywasz folię bezbarwną tzw. transportową. Na ścianie zostaje tylko sam napis czarny a nie cała płachta folii. Wówczas tłem jest Twoja sciana w egipskiej bawełnia a tylko same literki są czarne.

• 2 weeks później...
Chcialabym w wiatrolapie, tuż przy wejsciu, napisac na scianie tekst piosenki. Jak się za to zabrac? Jakis szablon? Gdzie zamowic? Pierwotnie myslalam o umieszczeniu napisu w antyramie, ale myslę, ze napis na scianie będzie zdecydowanie ciekawiej wyglądal. Poradzcie, proszę...

Ja robiłam kilka napisów (swoje ogłoszenia, napis na Komunię do kościoła) w następujący sposób - wybierałam odpowiednią czcionkę na komputerze, drukowałam na sztywnym papierze i wycinałam po jednej literce (były dość duże).Potem kładłam na daną powierzchnię, odrysowywałam kształt litery ołówkiem i malowałam farbami.

W najbliższym czasie ponownie planuję taką "zabawę" w domu i zrobię to na pewno w ten sam sposób.

ja z takim nieśmiałym pytaniem - nie macie może jakichś zdjęć liter 3D na ścianie? Szukałam w internecie, wpisywałam wszystko co mi przychodziło na myśl ale niczego ciekawego nie znalazłam:( mam taką pustą ścianę w przedpokoju pod szafką z bezpiecznikami i wymyśliłam, że zrobię tam jakiś napis-słowo np. HOME ale najpierw chciałabym pooglądać jakieś inspiracje. Czasem trafiają się takie na blogach ale nic nie mogę znaleźć.. Będę bardzo wdzięczna za pomoc albo jakąś podpowiedź czy link:)