Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metamorfoza salonu.

Mags1983

Recommended Posts

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Uffff, po długim czasie nieobecności wracam z nowymi zdjęciami. Nie zrobiłam tyle ile założyłam ale byłam chora, pielgrzymki po lekarzach i szpitalach zajęły mi większość czasu i kasy więc zmiany są małe ale powoli wracam i się nimi zajmę :)

Co myślicie? Pokrowce na krzesła dużo dały. Będę tez domawiać zasłony białe. Wczoraj oglądałam doniczki w ikea ale nie zdecydowałam się czy mają być klasyczne białe, proste w formie czy bardziej retro jak ta mała na komodzie.

Lampa tez zostanie zmieniona.

Powoli ale do celu hehe ;)IMGP1953.jpgIMGP1962.jpgIMGP1961.jpgIMGP1957.jpgIMGP1960.jpg

Witaj ponownie!

Czemu te sukienki takie białe? Biel aż razi :(

Kup białe doniczki - więcej białych elementów teraz by się tu przydało... Usuń ozdoby z komody, te zawijasy z wazonu na podłodze, bieżnik ze stołu - będzie nowocześniej i lżej :)

Uważaj z bielą zasłon, żeby nie przedobrzyć - to już poważniejsza inwestycja...

Małe zmiany na komodzie i nad nią:

vvxillmkemlczucj.jpg_556x435_q85.jpg

Witaj, ciekawa jestem co wykombinujesz z tym salonem :) spokojnie, zmiana wnętrza w którym się mieszka nie należy do łatwych- w pewnym momencie traci się świeżość spojrzenia i już nie wiadomo w którą stronę pójść... Nie poddawaj się! U mnie też największy problem mam z salonem :) Ciągle coś mi nie gra... U Ciebie PIERWSZE co bym zrobiła, to przemalowała ściany. Mam wrażenie, że na tle tego koloru wszystko jest jakieś mdłe :/ Pogadaj z mężem, może akurat się zgodzi?? Pokój będzie wyglądał zupełnie inaczej i może łatwiej będzie Ci wtedy zadecydować o dodatkach??

Usuń obrazki zupełnie, postaw na tej komodzie skrzydłokwiat i 2 ramki ze zdjęciami - i dawaj fotkę :) Lampce będzie wygodniej na tej mniejszej komodzie, a przy okazji tam będzie dawała intymne światło... Zabierz kwiatki z podłogi, wyczyść wszystko ze stołu - i dawaj fotkę całości...

Jeżeli można się wtrącić to mi tam zupełnie nie pasują te śnieżno białe wręcz bijące po oczach swoją bielą pokrowce na krzesła.

Skąd ten pomysł???!!!

Wszystko stonowane, żółto, brązowo, beżowo, zielono a tu wow, lśniąca biel!!!

Jeżeli te pokrowce muszą zostać to według mnie do zmiany jest jeszcze więcej niż na początku. Przede wszystkim beżowy bieżnik na stole. KUp jakieś dodatki, duże białe wazony na komodę lub coś podobnego. I to włochate coś na kanapie też mi się nie pasuje. Ściany muszą zmienić kolor.

P.S. Może meble przemalujesz na biało?

Kasia niestety nie da rady przemalować pokoju:/ Był malowany rok temu i za nic mężula do tego pomysłu nie przekonam ponownie:/ Kupujemy mieszkanie pod wynajem i jest szansa że pójdą tam meble z salonu więc o tyle dobrze że na to go namówiłam:D Zastanawiam się więc nad odświeżeniem tego co mam a w późniejszym czasie nad nowymi meblami :):):)

Joliska rano zrobię foty :D Chłop wrócił z pracy więc nie będa go stresować :D Jutro na spokojnie pokombinuję wg Twoich rad i zobaczymy co z tego wyjdzie :):)

Monikaa kolor został mi podsunięty na forum a z racji tego, że planuję wymienić meble i chce właśnie białe myślę, że będą pasować białe pokrowce. Tylko, że na razie musi to poczekać na kupno nowego mieszkania. Kanapa tez będzie do wymiany. Chętnie bym wymieniła wszystko ale szczerze powiedziawszy gubię się już w ofercie i nie wiem jaki styl mam wybrać i co będzie pasować a co nie. Z jednej strony podobają mi się nowoczesne minimalistyczne wnętrza a z drugiej przytulne pokoje z retro meblami. Jestem pewna co do jednego; chce biale meble:)

Edytowane przez Mags1983

Usuń obrazki zupełnie, postaw na tej komodzie skrzydłokwiat i 2 ramki ze zdjęciami - i dawaj fotkę :) Lampce będzie wygodniej na tej mniejszej komodzie, a przy okazji tam będzie dawała intymne światło... Zabierz kwiatki z podłogi, wyczyść wszystko ze stołu - i dawaj fotkę całości...

jeśli chcesz tam jakieś obrazidło, to fajniej bedzie wyglądało postawione na komodzie aniżeli wiszące nad nią, bo ona się dość wysoka wydaje. też mam u siebie podobne miejsce i mimo że póki co zupełny brak koncepcji i funduszy na kinkiet (bo u mnie nad komodą w przypływie niedoświetlenia uległam i przystałam na dwa kable wystające ze ściany), znaleziony w najgłębszych czeluściach sitodruko-prezent od przyjaciela broni się "postawiony". tyle, że obawiam się że twoja komódka jest zbyt "stylizowana", a opcja z postawionym czymś - zbyt nowoczesna.

dlatego zgadzam się z joliską, coś bardzo zielonego, ze 2 ramki, fajny świecznik i koniec :)