Kasia_1982 24.03.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 witaj,rzeczywiście o wiele lepiej może na stół coś takiego??ostatni biały akcent i do tego kwiatuszki:) http://img15.imageshack.us/img15/4827/imgp2102m.jpg http://www.artbello.pl/index.php?main_page=index&cPath=65&sort=20a&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags1983 24.03.2011 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dzięki Joliska. :* Jeśli jednak chciałabym dać nowe doniczki - chciałabym mieć wszystkie takie same - to jakie powinny one być? Co z zasłonami? Kupiłam podwójne karnisze i chciałabym coś tam powiesić. A sukienki na krzesła może zafarbuję? I jak już zabrałam się za pracę to może podsuniesz mi jakiś pomysł co do sypialni? Meble mi się podobają natomiast nie podoba mi się kolor. Tu udało mi się namówić męża na malowanie. W kwietniu zabierzemy się za pracę ( najprawdopodobniej ) I z tym mam kłopot, ponieważ nie wiem na jaki kolor się zdecydować. Zasłony mogę zmienić w każdej chwili więc z tym nie ma problemu żadnego. Mąż rzucił pomysł tapety na jedną ze ścian. Co myślicie? Kasiu dziękuję Co to za misa? Wazon? Gdzie mogę ją dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 24.03.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Podałam Ci linka pod zdj: http://www.artbello.pl/index.php?mai...ort=20a&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.03.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Salon: zasłony jak najbardziej, ale w złamanej bezo-bieli, nieprześwitujące. Doniczki/ osłonki w takim stylu i kolorystyce:Home& You: http://home-you.com/images/bigger/4695.jpg Sypialnia: jakąś szarość lub greige bym tu widziała... Pokój wygląda na spory - co powiedzielibyście na czarną ścianę nad łóżkiem? Meble dziwnie macie ustawione: czemu w kącie jest biurko, a nie szafa??? Na początku wątku stwierdziłaś, że mieszkanie nie wygląda na mieszkanie młodych ludzi: to wynik kilku rozwiązań... 1. rurki od ogrzewania na wierzchu, 2. miękkie narzuty na łóżkach - potęgują wrażenie tymczasowości i chaosu, 3. kwiaty na podłodze, 4. kwiaty w brązowych bambusowych (?) i ceramicznych doniczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags1983 24.03.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Kasia Dziękuję: Nie zauważyłam linka. Fajne rzeczy są na tej stronie:) Misę kupię. Rozmiar chyba największy. Jak uważasz? Joliska Biurko jest najbliżej okna. Zaraz obok szafa i troszkę wolnego miejsca gdzie trzymam deskę do prasowania i odkurzacz. Drzwi do sypialni jak są otwarte ( otwierają się do środka) to zasłaniają te rzeczy i ich nie widać. Też myślałam o szarym kolorze. Czarny jest intrygujacy tylko czy podpasuje stylem do mebli? Nie będzie zbyt nowoczesny dla nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.03.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Mags, biurko jest najbliżej okna, ale równocześnie w najciemniejszym kącie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags1983 24.03.2011 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Hmmm.... nigdy nie brałam pod uwagę przestawienia mebli. Świeże spojrzenie. Dzięki! Tylko nie wiem czy inna opcja wchodzi w grę żeby się to wszystko tu pomieściło. Pokój ma takie wymiary:ściana z oknem to 3,80 m a ściana na której stoi biurko i szafa 3,50m. Na stronie producenta mebli jest podobne ustawienie więc mysleliśmy, że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 24.03.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Jeśli chodzi o misę to wybrałabym większą. Jeśli chodzi o sypialnię- od razu pomyślałam o szarym, nie dawałabym tapety, ani czarnego- ale to dlatego,że ja czarnego w sypialni jakoś nie widzę- Twój wybór oczywiście. Zasłony zmieniłabym na np takie: http://img858.imageshack.us/img858/7361/91788555.jpg Jeśli łóżko jest głównym punktem sypialni,a powinno to może spróbuj dokupić jakieś dwa małe stoliczki nocne, i na nich lampki? Wydaje mi się,że wtedy pokój zyskałby bardziej sypialniany klimat i byłoby bardziej przytulnie. Jeśli nie da rady dokupić stoliczków,albo przestawić mebli to może obok łóżka lampa? http://img801.imageshack.us/img801/5926/lampab.jpg Wszystkie pierdoły na biurku i na półeczkach uporządkowałabym do koszyczków: http://img7.imageshack.us/img7/4849/0109183pe258821s4.jpg Kwiatki z podłogi gdzieś wyżej i do osłonek wiklinowych ( żeby pasowało do koszyczków): http://img683.imageshack.us/img683/2744/0122030pe260616s4.jpg Na łóżko inna narzuta i jakieś fajne poduchy Może z Home&You? Uff, może coś Ci się spodoba wracam do pracy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.03.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 mags, mogłabys wrzucić jakiś rzut tego pomieszczenia? mniej wiecej widać gdzie są drzwi i okna i jakie proporcje, ale ja i moje poczucie przestrzeni nie jesteśmy usatysfakcjonowane.zwróciłam uwagę na dokładnie te same elementy, co dziewczyny - ciemno przy tym biurku i do tego strasznie się ciasne wydaje. zaczęłabym od nowego ustawienia mebli i zlikwidowania zasłonek - nie podobają mi się takie kikuty (tj. siegające parapetu) kojarzące się z 1 prlowską kuchnią mojej mamy. i tak, wiem, grzejnik... ale przecież tak jest roleta - ładna długa zasłona nawiązujaca do klimatu w jakim ma być to wnętrze uprzytulniłaby je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.03.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Mags, wrzucam szybkie wklejanki (narzuty i poduszki H&Y, tapety Rasch) Lampę też bym wymieniła - choćby na najprostszy biały/czarny klosz jak np. Donna czy plisowany Ekas z Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.03.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 jolisko a ten chaszcz fioletowy (w sensie drzewko) to co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 24.03.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Po obejrzeniu przed chwilą sypialni Efilo- odwołuję co powiedziałam w sprawie czarnego w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.03.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 jolisko a ten chaszcz fioletowy (w sensie drzewko) to co to? Nie mam pojęcia, wkleiłam, co się trafiło Edit: już wiem - klon japoński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.03.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Nie mam pojęcia, wkleiłam, co się trafiło Edit: już wiem - klon japoński pięknie będzie wyglądał w mojej fioletowej sypialni na bieluśkiej toaletce niechno go dorwę tylko! (i toaletkę, i komodę, i zmienię dywan, nabędę lampe i zasłony... zacznę od klonika ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags1983 24.03.2011 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 wow ! dzięki. Super to się zapowiada:) Tez myślałam o tapecie w paski np na jedna ścian. Myślałam tez nad doniczką tą ciemną jaka widziałam w ikea. Zdjecie poniżej:) Wklejam tez zdjęcia biaych doniczek nad jakimi sie zastanawiałam do salonu. I szkic pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.03.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 łóżko przeniosłabym na ściaę po prawej od drzwi - tam jest najciemiej, a pewnie kiedyś stanie tam bardziej typowe łóżko. ściana jest wystarczająco szeroka, by stanęło centralnie i by swobodnie otworzyć drzwi.biurko i szafę na ścianę najjaśniejszą, a więc po lewej, vis a vis łóżka. biurko oczywiście bliżej okna, co by zyskać nieco naturalnego światła, szafa - w kącie. ubierając się będziecie mieli naturalne światło, nie trzeba będzie zapalać światła, żeby cokolwiek znaleźć. tylko nie dosuwałabym szafy tak blisko biurka, nie robiła z tego miejsca klitki, ale moze to po prostyu moje widzimisię (bo ja mam biurko 2m...) a co trzymasz w tzw. schowku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags1983 24.03.2011 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 łóżko przeniosłabym na ściaę po prawej od drzwi - tam jest najciemiej, a pewnie kiedyś stanie tam bardziej typowe łóżko. ściana jest wystarczająco szeroka, by stanęło centralnie i by swobodnie otworzyć drzwi. biurko i szafę na ścianę najjaśniejszą, a więc po lewej, vis a vis łóżka. biurko oczywiście bliżej okna, co by zyskać nieco naturalnego światła, szafa - w kącie. ubierając się będziecie mieli naturalne światło, nie trzeba będzie zapalać światła, żeby cokolwiek znaleźć. tylko nie dosuwałabym szafy tak blisko biurka, nie robiła z tego miejsca klitki, ale moze to po prostyu moje widzimisię (bo ja mam biurko 2m...) a co trzymasz w tzw. schowku? O rany nawet nie pomyślałam o takim rozwiązaniu.... Dzięki ! Na pewno wypróbuje to podczas malowania. W schowku trzymam deskę do prasowania i odkurzacz. Nie mam dla nich miejsca w domu i to jedyne miejsce gdzie wejdą i nikomu nie przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 24.03.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 duśowa wersja brzmi super, a joliskowe wklejki śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.03.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 jak zrobisz "węzgłowie" łóżka na ścianie po prawej od drzwi to możesz tam wrzucić jakąś odważniejszą tapetkę. ponieważ jest tam ciemniej, może być bardziej odważna bo nie zdominuje wnętrza, ale pomyśl może o czymś lekko polyskujacym, żeby nie wyszła "nora" co do schowka, to tak właśnie sądziłam - poprobuj, pokombinuj gdzie by to upchac. nie wiem jak wyglada np twój przedpokoj, ale moze uda sie to wkitrac w tamtejszą szafę?! ikea i co drugi sklep z artykułami do szaf kuchennych i zabudów oferuje uchwyty na rurę i trzymaki do mioteł. w swojej szafie przedpokojowej wydzielilam 45 cm cześć na takie sprzęty. we wnętrzu jest przymocowany uchwyt na rurę, a haczyki na miotle i mopa zwisaja z góry, toteż pod nimi mieści sie i odkurzacz, i wiadro. chciałam jeszcze na boku zamontować koszyk na szmatki ale okazało sie ze mam cała masę szaf hehe a deska mieści sie w szafie z ciuchami, w końcu jak sie ja złoży jest chudziutka (i żeby nie było ze jestem taka przewidywalna, to suszarkę do bielizny wsuwam pod łóżko ;P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 25.03.2011 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Postaraj się namówić męża na przemalowanie salonu jednak. Nie widzę powodu, dla którego miałby oponować. Przemalowywanie ścian to nie jest aż taka kosztowna inwestycja, a to tej pistacjowej zieleni naprawdę niewiele pasuje. Skoro już przemalowujecie sypialnię, dlaczego nie machnąć salonu? Użyłabyś jakiegoś pięknego, jasnego, chłodnego odcienia i od razu mogłabyś jeszcze bardziej rozbielić wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts