Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metamorfoza salonu.

Mags1983

Recommended Posts

Bardzo Wam dziękuje za wszystkie rady. Nawet te bardzo krytyczne uwagi - jestem za nie także wdzięczna. Wzięłam je sobie do serca i w piątek wybieram sie do ikea, Zobaczę co jest, zanotuję w pamieci, zrobię zdjecia itd. A po weselu końcem września wezmę się do roboty. Na razie pobawiłam się zdjeciami i powklejałam na nie rzeczy znalezione na stronie IKEA. Co myslicie.??? Wybaczcie jakoś - nie jest to fachowo zrobione ale chodzi o zamysł. Czy będzie dobrze? Wątpię czy uda sie wymieni kanapę...:/ Moze jakaś biała narzuta?

IMG_0522..jpg

IMG_0519..jpg

IMG_0526...jpg

IMG_0527...jpg

IMG_0523...jpg

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://c.meble.pl/gfx/meble/pl/mebleaktualnosci/5920/1/5920_pl_belvia_2_sz_JPG.jpg

http://c.meble.pl/gfx/meble/pl/mebleaktualnosci/5491/1/5491_pl_idyllic_1.jpg

http://www.muratordom.pl/s/photos/thumbnails/bd/e5/40/bde540ed89c4a9b7_305x0_romiar-niestandardowy.jpg

monikaa13, czy wiesz jakiej firmy są te meble. Po prostu padłam z wrażenia :D Moje klimaty

hi hi na pewno będę bardzo nieuważna i niechcący go strącę z komody. Biedaczek :D

Ale fakt, przyszły małżonek odziedziczył paskudny gust po mamie. Co zrobic? Miłośc jest ślepa;).

Mags1983

Widać, że twój narzeczony dostał się w dobre ręce (czyli Twoje ;)). Po ślubie musisz go dobrze wyedukować od strony szeroko rozumianego dizajnu i wybić mu z głowy "babcine klimaty" :D. Czeka Cię ciężka praca :p

popieram cekin, te reproodukcje nie pasują. Zastanowiłabym się też nad inną lampą sufitową. Ale kanapa i zasłony, to dobry kierunek.

Wiem, że się gryzą meblami. Szkoda bo mi sie podobaja ale na razie muszę poszukac czegos co będzie pasowalo do tego co jest. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :D

Mags1983

Widać, że twój narzeczony dostał się w dobre ręce (czyli Twoje ;)). Po ślubie musisz go dobrze wyedukować od strony szeroko rozumianego dizajnu i wybić mu z głowy "babcine klimaty" :D. Czeka Cię ciężka praca :p

Hi hi aż się boje o tym myśleć. Już mi dogaduje, że ja to bym chciała co chwilkę coś zmienia i przestawiać. Znalazłam na stronie BRW te meble które kupił i nie wiem... może chciał osiągnąć taki efekt? Ale też mu nie wyszło:/ Co myślicie? Pójść w tym kierunku?

kent2..JPG

kent1..JPG

Jeśli mam by szczera, to rzeczywiście nie bardzo mu się udało. I widzisz, że z kanapą idziesz w dobrym kierunku. Która kolorystyka tych mebli jest bardziej zbliżona do rzeczywistości? Ta z prezentacji, czy ta z Twoich zdjęć? Pomysł z niebieskimi ścianami dla mnie jest bardziej trafiony niż z zielonymi.... Ci z BRW mają dobrych projektantów wnętrz do tych prezentacji...

Bardzo Wam dziękuje za wszystkie rady. Nawet te bardzo krytyczne uwagi - jestem za nie także wdzięczna. Wzięłam je sobie do serca i w piątek wybieram sie do ikea, Zobaczę co jest, zanotuję w pamieci, zrobię zdjecia itd. A po weselu końcem września wezmę się do roboty. Na razie pobawiłam się zdjeciami i powklejałam na nie rzeczy znalezione na stronie IKEA. Co myslicie.??? Wybaczcie jakoś - nie jest to fachowo zrobione ale chodzi o zamysł. Czy będzie dobrze? Wątpię czy uda sie wymieni kanapę...:/ Moze jakaś biała narzuta?

Mnie się podoba, fajnie. Skoro nie możesz mienić kanapy to kup jakiś fajny jasny koc. W zależności jakie będziesz miała zasłona i te dodatki, biały lub beżowy czy kremowy itp. Zakryj całą kanapę.

W ogóle wyrzuć kanapę! Ta aranżacja BRW z kremową sofą jest całkiem OK. Widać, że meble w jej towarzystwie mogą wyglądać przyzwoicie. Ektorp to naprawdę dolna półka cenowa, a różnica będzie ogromna.

I pokrowce / sukienki na krzesła koniecznie!

Zasłony, które wkleiłaś na wizualkach wyglądają bardzo fajnie. Podobają mi się też dodatki w bieli (np. donice). Generalnie dobry kierunek. :-)

Tryptyk z allegro jest paskudny, więc dałabym sobie spokój. Reprodukcja z Ikei też trochę kiczowata i nie pasuje do wnętrza.

Ufff, jestem już po wizytach w takich sklepach jak Ysk, Leroy Merlin, ikea, przejrzałam masę gazet i wiem jedno: muszę urządzić całe mieszkanie. Najmniej pracy jest w łazience, następna będzie sypialnia a ten nieszczęsny salon na sam koniec:D Wisieńka na torcie. W sumie z nim mam największy problem.

Czy te znalezione w sieci rzeczy będą do niego pasowały?

- zegary jakie mi się podobają

- uchwyty do mebli. Będą pasować? Chciałabym nadać meblom nowy wygląd, bardziej lekki i świeży

- zasłony znalezione na allegro

Dziękuję za cenne rady.

1005..jpg

1005j..jpg

RegencyStoneD..jpg

fa9024b243f86d2f..jpg

VeronaMinkD..jpg

Dziewczyny dobrze radziły, Ty jesteś dzielna - tak trzymaj!

Ad dekoracje ścienne - poczekaj do ślubu i wesela :) Macie profesjonalnego fotografa? Artystyczna fotka czarno-biała i będzie ok. Tryptyki do teściowej w podzięce za lampę.

Zasłony - ok, z zegarem poczekaj na sam koniec, żeby się nie okazało, że potem do niego będziesz dobierać inne elementy. Uchwyty kompletnie nie pasują - są do "sielskich" mebli, a u Was takowych brak ;)

Joliska - fotograf profesjonalny jest:) W sumie mamy super zdjęcia zrobione z sesji narzeczeńskiej. I to w takich zielonych klimatach. Tylko narzeczony jakoś nie lubi zdjęć na ścianie. Ale może jak zostanie postawiony przed faktem dokonanym to zmieni zdanie.

Na razie faktycznie kupię same zasłony i zobaczę jak to zmieni wygląd pokoju. Później dołożę inne dodatki.

Od teściowej dostałam zegar. Nie będę zaśmiecać wątku i nie pokaże Wam jaki jest " gustowny" i " śliczny". Zniknie chociaż na razie stoi na dużej komodzie bo sama mi go tam musiała wyciągnąć z pudełka i postawić. Ale narzeczony powiedział, że weźmie go do siebie do biura więc kamień z serca mi spadł.

Jestem w szoku, ponieważ nigdzie nie mogę dostać sukienek na krzesła. Na allegro i w innych sklepach internetowych znalazłam same z satyny, takie świecące. Na dekorii są dopasowane do krzeseł z IKEA, a w IKEA luzem takich sukienek nie ma tylko wraz z krzesłami. Znacie jakieś miejsce w sieci gdzie można kupi jakieś ładne? Najlepiej jednolite z naturalnego materiału.

• 1 month później...
Joliska - Jestem w szoku, ponieważ nigdzie nie mogę dostać sukienek na krzesła. Na allegro i w innych sklepach internetowych znalazłam same z satyny, takie świecące. Na dekorii są dopasowane do krzeseł z IKEA, a w IKEA luzem takich sukienek nie ma tylko wraz z krzesłami. Znacie jakieś miejsce w sieci gdzie można kupi jakieś ładne? Najlepiej jednolite z naturalnego materiału.
Są, są. Podaję nr katalogowy w IKEA: 101.411.70 - oczywiście na stronie może ich nie być, ale w sprzedaży są. Kosztują 79 zł z groszami za sztukę. Jeszcze w lato były dostępne (białe). Jakby trudno było w to uwierzyć, to tu znalazłam potwierdzenie: http://www.ikea.com/ms/it_IT/img/local_store_info/parma/pdf/LBOsettPARMA.pdf (na stronie 6, krzesełko oznaczone 6 w kółeczku - oprócz nr kat. krzesła, podany jest również nr katalogowy pokrycia).

A jeszcze w czerwcu były takie w Rossmannie, sprzedawane w kompletach po 4szt. Ale szybko się rozeszły bo były tanie jak barszcz.