Marzenka11 26.03.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Jeżeli można się wtrącić to mi tam zupełnie nie pasują te śnieżno białe wręcz bijące po oczach swoją bielą pokrowce na krzesła. Skąd ten pomysł???!!! Wszystko stonowane, żółto, brązowo, beżowo, zielono a tu wow, lśniąca biel!!! Jeżeli te pokrowce muszą zostać to według mnie do zmiany jest jeszcze więcej niż na początku. Przede wszystkim beżowy bieżnik na stole. KUp jakieś dodatki, duże białe wazony na komodę lub coś podobnego. I to włochate coś na kanapie też mi się nie pasuje. Ściany muszą zmienić kolor. P.S. Może meble przemalujesz na biało? Monika 13 wydaje mi się, że to był twój pomysł . Dawno się tak nie zdziwiłam. Jak można nie pamiętać co się komuś doradza. Przecież to są poważne sprawy, więc trzeba do tego poważnie podchodzić. P.S. Na 1 stronie tego wątku jest twoja wypowiedź na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags1983 26.03.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 (edytowane) Hey:) Przedstawiłam mężowi pomysł przestawienia mebli w sypialni i o dziwo się zgodził :D:D Jestem w szoku i sie cieszę Jak się uda to dziś zrobimy małe przemeblowanie:) Sam zaproponował też wyjazd do sklepu z farbami i tapetami więc zobaczymy co tam ciekawego będzie i czy na coś się zdecydujemy:) Marzenka dzięki za poparcie:) Nic się nie stało, ze posłuchałam tej rady, ponieważ będę dążyć do tego, żeby mieć białe meble więc nic straconego Postaram się też przeforsować pomysł przemalowania ścian w salonie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Edytowane 26 Marca 2011 przez Mags1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.03.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Tylko pamiętaj - zimne kolory farb wybieraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags1983 26.03.2011 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Joliska - pamiętam:D Upatrzyłam sobie kilka odcieni szarości. Pokój został przemeblowany i jest o niebo lepiej. Na razie ciężko się przyzwyczaić ale zmiana jest na plus. Jak tylko uwinę się ze sprzątaniem i przewiesimy półkę z książkami to porobię zdjęcia;) Nie wiem czy mój pomysł jest ok ale może niebieski kolor w dodatkach by rozweselił to wnętrze? Spodobało mi się to zdjęcie z załącznika i dziś w Leroy merlin znalazłam podobną tapetę ( zdjęcie też w załączniku) Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.03.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Mags, pasiasta kolorowa tapeta do Waszych mebli może okazać się chybionym pomysłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 26.03.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Mam meble Indiana u syna w pokoju, zupełnie nie widzi mi się tam ta tapeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags1983 26.03.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 (edytowane) Teraz też to widzę jak przyłożyłam próbkę do ściany. No cóż. Zostanę przy szarym kolorze farby.Dzieki. A co my myślicie o tynku japońskim w szarym kolorze na jedną ścianę? Mąż zobaczył w sklepie i teraz mi marudzi, że mu się to podoba.... Edytowane 26 Marca 2011 przez Mags1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 26.03.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 (edytowane) Mags1983 fajna przemiana i super że zdecydowałaś się na pokazanie swojego mieszkania na forum. jeśli jednak zdecydowalibyście się na przemalowanie salonu [definitywnie jestem za!] to może już nie zostawiajcie sobie takich pięknych rogów w bieli ?! na zdjęciach, zwłaszcza ten za telewizorem strasznie mnie raził. może Wam to się podoba, może jest modne, ale patrząc na niektóre zdjęcia to mnie ot się zupełnie nie podobało. co do salonu to jeszcze skupiłabym się na tej szybie w drzwiach... strasznie straszy. Nie wiem czy bedziecie mieć pieniądze żeby drzwi wymieniać, ale na pewno by to pomogło salonowi - bo raz kolor szyby i dwa ta taka krateczka.... sypialnia - paseczki raczej tam nie pasują. są ładne, ale nie tam. no i może zmieńcie ten róż sypialni na coś innego ? bo na wstępie pomyślałam że to pokój dziewczynki-dziecka ale idziecie w dobrym kierunku! a co do doniczek w salonie to bym dała białe i tak jak pisałaś - wszystkie jednakowe. sama też bardzo lubię rośliny i wiem że czasem trudno się zmobilizować do tego typu inwestycji, ale jeśli donica stoi na widoku to ładna doniczka to mus. plus biała doniczka i skrzydłokwiat będą się super komponować a co do drzewka - to klon japoński to drzewko ogrodowe i może nie przetrwać zimy w bloku - wiadomo jak z wilgocią i nei będzie miało okresu wegetacji. Wiem, super jest - sama planuję do naszego przyszłego ogródka, ale drzewko swoje wymagania ma. a szkoda wyrzucać pieniędzy i potem się stresować. a co do salonu jeszcze - to ładniej wygląda jak skrzydłokwiat stoi po lewej stronie komody. Ale może usuń ten obrazek ze ściany... zupełnie nie pasuje. ta kobitka czarno-biała też była tam nie na miejscu - ona pasuje do nowoczesnych wnętrz. wydaje mi się, że na chwilę obecną będzie lepiej z gołą ścianą niż którymś z tych 2 obrazów. Edytowane 26 Marca 2011 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.03.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Mags, tynk japoński (i każdy inny) to paskudztwo... Nie róbcie sobie takiego kuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 27.03.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Trzymaj męża z dala od marketów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 27.03.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Teraz też to widzę jak przyłożyłam próbkę do ściany. No cóż. Zostanę przy szarym kolorze farby. Dzieki. A co my myślicie o tynku japońskim w szarym kolorze na jedną ścianę? Mąż zobaczył w sklepie i teraz mi marudzi, że mu się to podoba.... Sczerze? Brrrrrr. Kojarzy mi się z niedobrymi pizzeriami i tym, że za tym tynkiem czają się karaluchy. Naprawdę, pohamuj zapędy męża. Tak naprawdę kolory można spokojnie wprowadzać dodatkami, wierz mi. Wiem coś o tym, bo sama tak robię u siebie. Nie przejmuj się tym, że baza wygląda "neutralnie" i "nudno". Pomalowanie ścian na żywy kolor czy walnięcie tynku to pójście na łatwiznę. Kolor można wprowadzić narzutą na łóżko, ramą zegaru, obrazkami, zdjęciami, ramkami i setką tysięcy innych rzeczy. Poza tym pamiętam, że wszelkiego rodzaju kolorowe tapety, tynki i takie rzeczy bardzo ograniczają , jeżeli chodzi o dobór dodatków. Są raczej dla ludzi, którzy są pewni, czego chcą i konsekwentnie się w tym realizują. Ja bym na Twoim miejscu skupiła się na dodatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 28.03.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Kochana,nie kombinuj tylko maluj już na szaro i dawaj fotki! Póżniej pokombinujemy z dodatkami! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags1983 30.03.2011 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Mags1983 fajna przemiana i super że zdecydowałaś się na pokazanie swojego mieszkania na forum. jeśli jednak zdecydowalibyście się na przemalowanie salonu [definitywnie jestem za!] to może już nie zostawiajcie sobie takich pięknych rogów w bieli ?! na zdjęciach, zwłaszcza ten za telewizorem strasznie mnie raził. może Wam to się podoba, może jest modne, ale patrząc na niektóre zdjęcia to mnie ot się zupełnie nie podobało. co do salonu to jeszcze skupiłabym się na tej szybie w drzwiach... strasznie straszy. Nie wiem czy bedziecie mieć pieniądze żeby drzwi wymieniać, ale na pewno by to pomogło salonowi - bo raz kolor szyby i dwa ta taka krateczka.... sypialnia - paseczki raczej tam nie pasują. są ładne, ale nie tam. no i może zmieńcie ten róż sypialni na coś innego ? bo na wstępie pomyślałam że to pokój dziewczynki-dziecka ale idziecie w dobrym kierunku! a co do doniczek w salonie to bym dała białe i tak jak pisałaś - wszystkie jednakowe. sama też bardzo lubię rośliny i wiem że czasem trudno się zmobilizować do tego typu inwestycji, ale jeśli donica stoi na widoku to ładna doniczka to mus. plus biała doniczka i skrzydłokwiat będą się super komponować a co do drzewka - to klon japoński to drzewko ogrodowe i może nie przetrwać zimy w bloku - wiadomo jak z wilgocią i nei będzie miało okresu wegetacji. Wiem, super jest - sama planuję do naszego przyszłego ogródka, ale drzewko swoje wymagania ma. a szkoda wyrzucać pieniędzy i potem się stresować. a co do salonu jeszcze - to ładniej wygląda jak skrzydłokwiat stoi po lewej stronie komody. Ale może usuń ten obrazek ze ściany... zupełnie nie pasuje. ta kobitka czarno-biała też była tam nie na miejscu - ona pasuje do nowoczesnych wnętrz. wydaje mi się, że na chwilę obecną będzie lepiej z gołą ścianą niż którymś z tych 2 obrazów. Zgadzam się i pracuje nad tym, żeby przemalować ściany w salonie. Na razie jednak dzięki przestawieniu mebli w sypialnie musimy skupić się na niej. Zagipsowaliśmy dziury i na przyszły weekend będziemy malować. Odnośnie drzwi to jeśli do tych futryn dopasujemy skrzydła nowe to je wymienimy. Jeśli nie wówczas sama przemaluję cudowne drewniane krateczki na biało. Nie wiem co z wypełnieniem. Najwyżej też dostanie dawkę farby i tyle. W salonie skrzydłokwiat został po lewej stronie. Obraz póki co wisi. Ale jak skończę z sypialnią to do niego wróce;) Dziękuję za wszystkie rady. Mags, tynk japoński (i każdy inny) to paskudztwo... Nie róbcie sobie takiego kuku Trzymaj męża z dala od marketów budowlanych Sczerze? Brrrrrr. Kojarzy mi się z niedobrymi pizzeriami i tym, że za tym tynkiem czają się karaluchy. Naprawdę, pohamuj zapędy męża. Tak naprawdę kolory można spokojnie wprowadzać dodatkami, wierz mi. Wiem coś o tym, bo sama tak robię u siebie. Nie przejmuj się tym, że baza wygląda "neutralnie" i "nudno". Pomalowanie ścian na żywy kolor czy walnięcie tynku to pójście na łatwiznę. Kolor można wprowadzić narzutą na łóżko, ramą zegaru, obrazkami, zdjęciami, ramkami i setką tysięcy innych rzeczy. Poza tym pamiętam, że wszelkiego rodzaju kolorowe tapety, tynki i takie rzeczy bardzo ograniczają , jeżeli chodzi o dobór dodatków. Są raczej dla ludzi, którzy są pewni, czego chcą i konsekwentnie się w tym realizują. Ja bym na Twoim miejscu skupiła się na dodatkach. Kochana,nie kombinuj tylko maluj już na szaro i dawaj fotki! Póżniej pokombinujemy z dodatkami! pzdr Ja to wiem, Wy to wiecie ale mój mąż niestety nie:p Ciągle mu mówię, że wystarczy farba na ścianie i koniec ale jak on sobie coś ubzdura to ciężko mu to wybić z głowy. Na razie mu jasno powiedziałam: zero tynków, baranków i innych śmieci na ścianach. Teraz tylko czekam aż wymyśli mi coś innego. Póki co daję zdjęcia sypialni po przemeblowaniu. Nie mam jeszcze poukładanych rzeczy na półce, na szafie stoją jeszcze pudła ale nie będę tego teraz układać jak za tydzień będzie malowanie. I trzeba będzie to ściągać. Straszą też białe plamy na ścianie. Po przeniesieniu półki trzeba było zagipsować dziury. Ale damy radę przetrzymać ten tydzień. Będziemy też wymieniać drzwi wejściowe więc troszkę roboty nas czeka. Aaaaa właśnie, mam takie pytanie. Jako, że mamy wąski przedpokój, drzwi wejściowe otwierają się do środka i jak się wchodzi do mieszkania to nie ma jak wejść do przedpokoju tylko ludziska wchodzą najpierw do sypialni, zamykamy drzwi i dopiero można wejść znowu do przedpokoju ściągnąć buty i okrycia. I teraz zastanawiamy się, czy nie będzie głupio jak drzwi do mieszkania będą otwierać się na korytarz. Dziwnie trochę jak zawiasy będą na korytarzu a nie w przedpokoju ale naprawdę innej opcji nie widzimy. Jak przełożymy drzwi z prawej na lewej to tam znowu będzie przeszkadzała szafka na buty której nie mamy gdzie przestawić. Przedpokój jest wąski. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 30.03.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Mags,szafa nie mogłaby stać na ścianie obok drzwi - tu gdzie wcześniej było łóżko? Będzie duuuużo lepiej, nie będziecie zaraz po przebudzeniu patrzeć na nią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 30.03.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Przecież w tych wnętrzach nic się nie zmieniło na lepsze.Po co doradzacie zmianę koloru ścian w salonie, jak po prostu jest tam pusto, brakuje dodatków 'z jednej beczki'Autorka pisze że ma możliwość wymiany mebli z salony - to niech następne kupi w innym kolorze niż podłoga, zresztą to samo jest w sypialni - wszystko się zlewa!!!Nie jestem dekoratorem wnętrz ale umiem powiedzieć to jest ładne to jest brzydkie i niedoradzam w sprawach beznadziejnych gdzie najprościej jest wywalić wszystko i zrobić od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 30.03.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 chyba nie czytałaś wątku uważnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 30.03.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Przecież w tych wnętrzach nic się nie zmieniło na lepsze. Po co doradzacie zmianę koloru ścian w salonie, jak po prostu jest tam pusto, brakuje dodatków 'z jednej beczki' Autorka pisze że ma możliwość wymiany mebli z salony - to niech następne kupi w innym kolorze niż podłoga, zresztą to samo jest w sypialni - wszystko się zlewa!!! Nie jestem dekoratorem wnętrz ale umiem powiedzieć to jest ładne to jest brzydkie i niedoradzam w sprawach beznadziejnych gdzie najprościej jest wywalić wszystko i zrobić od nowa. No właśnie dlatego, że wszystko się zlewa i wymaga zmian dziewczyna dała wątek na tym forum... i oczekuje konstruktywnych porad. Najprościej jest powiedzieć,wywal wszystko, ale to jest bezsensowana rada. Sztuką jest podziałać coś z tym co już jest w mieszkaniu- właśnie je przemalować, przestawić meble i potem dokupić dodatki. Jeśli uważasz to wnętrze za beznadziejne to chyba wielu w swoim zyciu nie widziałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 14.04.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 I jak tam metamorfoza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 06.05.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Czy matamorfoza się dokonała???proszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags1983 02.08.2011 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Przepraszam za tak długą nieobecność, różne sprawy stanęły mi na drodze ale już jestem i mogę pokazać zdjęcia:) Moja nowa sypialnia, poszłam w dwa odcienie szarego: ciemny na trzy ściany a jasny na ścianę od okna. Nowa lampa przy suficie, donica na kwiatka, nad łózko pójda jeszcze białe ramki na zdjęcia. Oglądaliśmy w kilku sklepach je już ale wszystkie były jakieś liche. My jesteśmy za drewnianymi a nie za antyramami:) Meble tteż zostały poprzestawiane. Łóżko w sumie wróciło do pierwotnego ustawienia, obok niego biurko a szafa została sama i mam wrażenie, że to jest najlepsze ustawienie. Za rok wymieniamy meble w salonie i malujemy go na inny kolor:) I co o tym sądzicie? dopisek: Jak teraz obejrzałam poprzednie zdjecia z różowymi ścianami to widzę ogromną różnicę :) Jestem w szoku co może zdziałać kolor. i tak sobie myślę, że muszę powoli szukać i upatrywać mebli do salonu, żebym wiedziała konkretnie na co mam zbierać Było by super, gdyby pasowały one też do tych z sypialni. Lubię jak wszystko ma podobny styl i charakter a nie każde pomieszczenie z innej bajki. Może Indiana w ciemnej wersji kolorystycznej do salonu? Jak myślicie? Typowe drewniane meble - białe - jak mi się marzą póki co są poza naszym zasięgiem... Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez Mags1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts