Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam Wszystkich!

Powoli zaczynam drążyć temat okien a to... temat rzeka!

Zaczęłam swoje poszukiwania od firmy Urzędowski. Tu Pan profesjonalnie podszedł do tematu ( jako nowicjuszka przedstawiłam swoje oczekiwania dość chaotycznie i w związku z tym zajęłam Panu trochę czasu), i w rezultacie otrzymałam propozycję na okna drewniane w kolorze mahoń afrykański ( M1) G-7110 + E-9757

System: GALUX ORO

Szyba: 4/16/4/16/4 U= 0,6

ramka ciepła brąz

okucie: G-U UNI- JET Standard

Profil: SOFTLINE

Kolor: Lazur- z widocznym rysunkiem drewna

Warstwy zewnętrzne kantówki lite.

Mam zapytanie do fachowców od okien na forum czy w/w parametry okien - to będzie dobry wybór?

Pewnie jeszcze będę robić rozeznanie bo cena nie należy do niskich ale - nie ukrywam, że okna są ładne i obsługa budzi zaufanie!

Witam Wszystkich!

Powoli zaczynam drążyć temat okien a to... temat rzeka!

Zaczęłam swoje poszukiwania od firmy Urzędowski. Tu Pan profesjonalnie podszedł do tematu ( jako nowicjuszka przedstawiłam swoje oczekiwania dość chaotycznie i w związku z tym zajęłam Panu trochę czasu), i w rezultacie otrzymałam propozycję na okna drewniane w kolorze mahoń afrykański ( M1) G-7110 + E-9757

System: GALUX ORO

Szyba: 4/16/4/16/4 U= 0,6

ramka ciepła brąz

okucie: G-U UNI- JET Standard

Profil: SOFTLINE

Kolor: Lazur- z widocznym rysunkiem drewna

Warstwy zewnętrzne kantówki lite.

Mam zapytanie do fachowców od okien na forum czy w/w parametry okien - to będzie dobry wybór?

Pewnie jeszcze będę robić rozeznanie bo cena nie należy do niskich ale - nie ukrywam, że okna są ładne i obsługa budzi zaufanie!

Nie no, sięgnęłaś po okna z najwyższej półki - jeżeli tylko Cię stać to bierz. A jeśli chodzi o umiejetność obróbki dębu i mahoniu (tego prawdziwego!) to Urzedowski nie ma sobie równych. Byłem, widziałem, polecam... :rolleyes:

Dzieki za pozytywne opinie.

Decyzja jeszcze nie podjęta, mamy jeszcze trochę czasu do wstawiania okien. Poniewaz to pierwsza oferta i wycena, którą otrzymałam, poszukam jeszcze innych ofert i wybiorę którąś z nich. Nie ukrywam, że ja bym już się decydowała ale mój mąż jest jeszcze nieprzekonany... (cena)...

Niemniej to dzieki forum w ogóle wiem czego szukać i o co pytać... Pozdrawiam Wszystkich i dziękuję za cenne rady i wskazówki, za to, że to forum istnieje...

Dwa newsy do bieżących info:

- okna a mahoniu afrykańskim M1 mają zapowiedziany koniec produkcji - prawdopodbnie nie chce się nikomu jechać od Afryki i szukać surowca. Szkoda, bo to było bardzo popularne i dobre okno. Pozostanie dąb i meranti (lub jak kto woli - nieprawidłowe okreslenie "mahoń mareanti")

- kryte zawiasy też już są wycofane z podstawowej oferty i zastapione sprawdzonym normalnym okuciem GU. Ja z krytymi zawiasami w U nie miałem większych problemów (ale z założenia odrzucałem "chore" gabaryty okien).