ekmir 31.08.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Jakiej firmy okna drewniane wybrać?1. POZBUD (EXTERM 88 )2. Urzedowski (Galux 88 )3. Fabryka Okien Drewnianych Świebodzin (Thermo Comfort 92) Proszę o dzielenie się swoimi doświadczeniami, uwagami i spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 31.08.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Urzędowski - sprawdzona marka średniej półki. Dla ludu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 31.08.2010 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 A może Sokółka Elite 92 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
court 01.09.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Jeśli miałabym polecać to okna drewniane firmy Stollar. Ja kupiłam te z drewna mahoniowego i musze przyznać w uzytkowaniu rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 03.09.2010 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 A co powiecie na temat tych okien z 1 i 3 postu.Czy są Forumowicze, którzy mają takie okna i mogą podzielić się swoimi spostrzezeniami, uwagami i sugestiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 09.09.2010 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Jakie drewno lepiej wybrać DĄB (Urzędowski) czy Majau (Pozbud)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 02.10.2010 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Żadnych informacji na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 02.10.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Jakie drewno lepiej wybrać DĄB (Urzędowski) czy Majau (Pozbud)? Zdecydowanie dąb. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 11.10.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witam Wszystkich!Powoli zaczynam drążyć temat okien a to... temat rzeka!Zaczęłam swoje poszukiwania od firmy Urzędowski. Tu Pan profesjonalnie podszedł do tematu ( jako nowicjuszka przedstawiłam swoje oczekiwania dość chaotycznie i w związku z tym zajęłam Panu trochę czasu), i w rezultacie otrzymałam propozycję na okna drewniane w kolorze mahoń afrykański ( M1) G-7110 + E-9757System: GALUX ORO Szyba: 4/16/4/16/4 U= 0,6ramka ciepła brązokucie: G-U UNI- JET StandardProfil: SOFTLINEKolor: Lazur- z widocznym rysunkiem drewnaWarstwy zewnętrzne kantówki lite.Mam zapytanie do fachowców od okien na forum czy w/w parametry okien - to będzie dobry wybór? Pewnie jeszcze będę robić rozeznanie bo cena nie należy do niskich ale - nie ukrywam, że okna są ładne i obsługa budzi zaufanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 12.10.2010 02:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Witam Wszystkich! Powoli zaczynam drążyć temat okien a to... temat rzeka! Zaczęłam swoje poszukiwania od firmy Urzędowski. Tu Pan profesjonalnie podszedł do tematu ( jako nowicjuszka przedstawiłam swoje oczekiwania dość chaotycznie i w związku z tym zajęłam Panu trochę czasu), i w rezultacie otrzymałam propozycję na okna drewniane w kolorze mahoń afrykański ( M1) G-7110 + E-9757 System: GALUX ORO Szyba: 4/16/4/16/4 U= 0,6 ramka ciepła brąz okucie: G-U UNI- JET Standard Profil: SOFTLINE Kolor: Lazur- z widocznym rysunkiem drewna Warstwy zewnętrzne kantówki lite. Mam zapytanie do fachowców od okien na forum czy w/w parametry okien - to będzie dobry wybór? Pewnie jeszcze będę robić rozeznanie bo cena nie należy do niskich ale - nie ukrywam, że okna są ładne i obsługa budzi zaufanie! Nie no, sięgnęłaś po okna z najwyższej półki - jeżeli tylko Cię stać to bierz. A jeśli chodzi o umiejetność obróbki dębu i mahoniu (tego prawdziwego!) to Urzedowski nie ma sobie równych. Byłem, widziałem, polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_211 12.10.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Nie wiem jak jest aktualnie ale jeszcze miesiąc temu Urzedowski miał promocję i oferował kryte zawiasy w cenie normalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_211 12.10.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 A jeszcze tak w ogóle to urzytkuje mahoniowe okna Urzędowskiego od 10 lat i jestem zadowolony. Aktualnie przy budowie drugiego domu mam zamówione również Urzedowskiego mahoń gallux z szybą 1,1. Okna super tylko termin dostawy juz im sie przedłużył o 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 12.10.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Dzieki za pozytywne opinie.Decyzja jeszcze nie podjęta, mamy jeszcze trochę czasu do wstawiania okien. Poniewaz to pierwsza oferta i wycena, którą otrzymałam, poszukam jeszcze innych ofert i wybiorę którąś z nich. Nie ukrywam, że ja bym już się decydowała ale mój mąż jest jeszcze nieprzekonany... (cena)...Niemniej to dzieki forum w ogóle wiem czego szukać i o co pytać... Pozdrawiam Wszystkich i dziękuję za cenne rady i wskazówki, za to, że to forum istnieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.10.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Dwa newsy do bieżących info:- okna a mahoniu afrykańskim M1 mają zapowiedziany koniec produkcji - prawdopodbnie nie chce się nikomu jechać od Afryki i szukać surowca. Szkoda, bo to było bardzo popularne i dobre okno. Pozostanie dąb i meranti (lub jak kto woli - nieprawidłowe okreslenie "mahoń mareanti")- kryte zawiasy też już są wycofane z podstawowej oferty i zastapione sprawdzonym normalnym okuciem GU. Ja z krytymi zawiasami w U nie miałem większych problemów (ale z założenia odrzucałem "chore" gabaryty okien). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 16.10.2010 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 A co sądzicie o oknach z Pozbudu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 17.10.2010 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Nikt z Forumowiczów nie ma takich okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.10.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Co za niecierpliwy człowiekPóźnym wieczorem w sobotę zadaje pytanie, z rana w niedzielę już się irytuje że nikt nie odpowiedziałLudzie czasem odpoczywają w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 17.10.2010 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Podobno cierpliwości mi nie brakuje. Tak przynajmniej mnie oceniają. Ale w tym przypadku muszę szybko podjąć decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.10.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Pozbud zbiera dobrą prasę - tylko tyle mogę powiedzieć o ich oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 18.10.2010 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 pozbud oferuje okna z Matoju, a urzędowski - dąb.I nie wiem na co się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts