Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pozbud zbiera dobrą prasę - tylko tyle mogę powiedzieć o ich oknach

Mają dobre biuro prasowe. To duża zasługa dobrego marketingu (czego wg mnie bardzo brakuje tej drugiej firmie)

• 2 weeks później...
A może Sokółka Elite 92 ?

Nawet o tym nie myślcie. Sokółka to firma padaka. Mam z nimi niesamowite problemy, mimo podpisanej umowy. Nie wywiązują sie z terminów reklamacji, okna nawet nie lezały obok tych jakie prezentują w sklepie. Okna sie zblokowują i opadają niszcząc uszczelki, serwis przy otwieraniu je rozwalił. Żeby nie było mam właśnie Elite, a nie jakiś entry model.

Nigdy więcej Sokółka SA na moich budowach. Nie przypuszczałem, że taka jakość a raczej JAKOŚ jeszcze istnieje.

okna a mahoniu afrykańskim M1 mają zapowiedziany koniec produkcji - prawdopodbnie nie chce się nikomu jechać od Afryki i szukać surowca.

sorki za OT, ale właśnie mam znajomego, który siedzi w Ugandzie i mówi, że pierwszy lepszy sprzedawca mahoniu zaproponował mu 730e/m3 :),

nawet myślałem o ściągnięciu kontenera (35m3) ;p,

sql,

wiesz że kontener drewna to jeszcze nie wszystko - dopiero po rozpakowaniu go zobaczysz ile będzie odpadu.

Byłem kiedyś świadkiem rozmowy szefów pewnej firmy:

Mówi prezes do właściciela: - "Jedź tam, jest dużo dobrego drewna, okazja!"

właściciel - "skąd wiesz że dobrego? Widziałeś?!"

prezes: "jedź!".

właściciel - "Nie, na pewno pokażą mi z wierzchu ładne, a zapakują byle co"

I tak oto szef firmy nie chciał skorzystać z okazji.

Jak wszędzie - trzeba uważać i wybierać ostrożnie.

Nawet o tym nie myślcie. Sokółka to firma padaka. Mam z nimi niesamowite problemy, mimo podpisanej umowy. Nie wywiązują sie z terminów reklamacji, okna nawet nie lezały obok tych jakie prezentują w sklepie. Okna sie zblokowują i opadają niszcząc uszczelki, serwis przy otwieraniu je rozwalił. Żeby nie było mam właśnie Elite, a nie jakiś entry model.

Nigdy więcej Sokółka SA na moich budowach. Nie przypuszczałem, że taka jakość a raczej JAKOŚ jeszcze istnieje.

Ja mam sokółkę thermo, są przepiękne, nic się nie blokuje, wszystko chodzi jak trzeba.

Jakiej firmy okna drewniane wybrać?

1. POZBUD (EXTERM 88 )

2. Urzedowski (Galux 88 )

3. Fabryka Okien Drewnianych Świebodzin (Thermo Comfort 92)

Proszę o dzielenie się swoimi doświadczeniami, uwagami i spostrzeżeniami.

Ja polecam Urzędowskiego, mój brat zamówił, zamontowali w terminie-jest zadowolony. Ja czekam na swoje okna i drzwi z Urzędowskiego. Spotkałem się z dobrymi opiniami wśród znajomych .

• 10 months później...

Nie kupujcie stolarki od Urzędowskiego!Właśnie mam z nimi straszne klopoty, a budowa się przeciąga

Tak naprawdę to są DWIE firmy z taką samą nazwą i logo! Jedna zajmuje się produkcję a druga tylko sprzedażą i montażem. W razie problemów to Wy będziecie mieli problem!!!

Kiedyś nie było alternatywy a oni chcieli robić dobrą stolarkę, teraz tylko pieniądze.

Są alternatywne dobre i znacznie mniejsze firmy - im nadal zależy na jakości i zadowoleniu klienta.

Nie kupujcie stolarki od Urzędowskiego!