johnypijus 31.08.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam! Chcę zainstalować stelaż geberit wc. Niestety będzie on oddalony o jakieś 160 cm od pionu kanalizacyjnego. Mam pytania: 1) jakie musi być spadek rury żeby zapewniała odpowiedni spływ. 2) czy kolanka nie będą powodowały blokowania, zapychania się odpływu. 3) Generalnie czy jest możliwość sprawnie i efektywnie (prawidłowy odpływ do pionu kanalizacyjnego) zainstalowanie WC w takiej odległości od pionu. jestem totalnym laikiem i proszę o rady i wskazówki!!! Z góry dziękuję za pomoc!! p.s zdjęcie w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.09.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 1) jakie musi być spadek rury żeby zapewniała odpowiedni spływ. o ile dobrze pamiętam to jakieś 2% spadku jest ok dla kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.09.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 2) czy kolanka nie będą powodowały blokowania, zapychania się odpływu. kolanko samo w sobie raczej nie zakorkuje Ci spływu.Porównaj średnicę rury do średnicy tego, co do niej trafia. Jak się obawiasz stosuj 2x 45stopni zamiast 1x 90 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.09.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Czy ten pion ma dobre odpowietrzenie/napowietrzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts