nieosiagalny 31.08.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Mam problem z brodzikiem pod prysznic w łazience. Brodzik ma wymiary 120x80 cm. i stoi w takie właśnie wnęce. To jest płytki brodzik o wysokości ok. 10 cm. Po ustawieniu brodzika wykonawca podłączył mi go do rury kanalizacyjnej i położył na ścianach glazurę. Glazura wykonana jest tak, że z góry zachodzi na brodzik stąd też woda spływająca ze ścian podczas prysznica spływa do brodzika. Szczelina pomiędzy glazurą a brodzikiem jest oczywiście zasilikonowana. Na ścianach również przed połozeniem glazury zostały położone jakieś środko firmy PCI odizolowujące ścianę od wody ściekającej po glazurze - na wszelki wypadek. Wszystko teoretycznie pięknie... Problem jest taki, że wykonawca źle zamontował brodzik. Wchodząc pod prysznic brodzik się ugina. Nie trudno się domyślić, że przy ścianie silikon odrywa się od brodzika lub glazury i powstaje szczelina. Przez tę szczelinę woda leci pod brodzik. Nie mogę wyjąć brodzika bez stłuczenia przynajmniej jednej płytki glazury. Staram się dokładać silikonu w tą szczelinę, ale martwię się, że to nie wystarcza. Mój niepokój budzi możliwość powstania jakiegoś grzyba pod brodzikiem. W związku z tym czy są jakieś sposoby bez wyjmowania brodzika aby uszczelnić tę szczelinę w taki sposób, aby woda nie wpływała pod brodzik? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 31.08.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 to że wypełnisz silikonem nic nie da powiedz mi czy stelaż jaki jest pod brodzikiem - Styropian lub stelaż na nóżkach jest wypoziomowany i czy jest wystarczająco stabilny może przedstawię link poczytasz http://www.google.pl/search?q=prawid%C5%82owe++zamontowanie+brodzika&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 01.09.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Tak jak kolega ANSE72 napisał pod brodzikiem powinien być stelaż na nóżkach albo styropianowy. A poza tym to brodzik montuje się po wykonaniu ścian i podłogi, a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 01.09.2010 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Dzięki za linki. Wygląda z nich, że brodzik jest dobrze zamontowany. Problemem rzeczywiście może być to, że został zamontowany przed zrobieniem glazury a nie po. Co do Waszych pytań; Tak, brodzik jest na nóżkach, przynajmniej teoretycznie jest dobrze wpoziomowany. Problem jest taki, że nie można się do tych nóżek dostać ponieważ jest już wszystko obłożone glazurą i podłogą. Zauważyłem, że może być tak iż jak się stoi na środku brodzika to jest ok, ale jak się stanie na kantach to już tak dobrze nie jest i brodzik się ugina. Myślałem, żeby tam przykleić jakieś paski z glazury przy brzegach brodzika na brodziku, ale to chyba raczej nic nie pomoże bo fuga i tak prędzej czy później odejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 01.09.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 odpowiedz źle zamontowany brodzik - złe rozmieszczenie nóżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 02.09.2010 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 odpowiedz źle zamontowany brodzik - złe rozmieszczenie nóżek Rozumiem, że trzeba rozpieprzać wszystko i od nowa montować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SidieN 02.09.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Brodzi dodatkowo powinien byc przymocowany do sciany uchwytami. W zestawie razem z nogami prawdopodobnie byly takie uchwyty.Moim zdaniem wykonawca powinien teraz to poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 02.09.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Zanim zaczniesz wszystko rozwalac , proponuje odkrecic syfon . Czasami przez otwor mozna zaradzic problemowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts