Gość aix 14.02.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Hanka Ordonówna - Miłość Ci wszystko wybaczyMiłość Ci wszystko wybaczy Smutek zamieni Ci w śmiech. Miłość tak pięknie tłumaczy: Zdradę i kłamstwo i grzech. Choćbyś ją przeklął w rozpaczy Że jest okrutna i zła Miłość Ci wszystko wybaczy Bo miłość mój miły to ja. Jeśli pokochasz tak mocno jak ja Tak tkliwie żarliwie tak wiesz Do ostatka do szału do dna To zdradzaj mnie wtedy i grzesz. Bo miłość Ci wszystko wybaczy Smutek zamieni Ci w śmiech. Miłość tak pięknie tłumaczy: Zdrade i kłamstwo i grzech. Choćbyś ją przeklął w rozpaczy Że jest okrutna i zla Miłość Ci wszystko wybaczy Bo miłość mój miły to ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 "ona"Agnieszka ChylińskaPłaczę do pustych ścian, co za wstyd Byłam z kimś jakiś czas, nieważne już Czuję, że wokół mnie nie kocha nikt Czuję, że zawsze już będzie tak Tulę się do Twych rąk, nie czuję nic Boję się poczuć coś, To boli wiem.... Jestem sama, taki los... Niekochana, taki los... Może pukasz do mych drzwi Powiedz czemu nie słyszę nic? Nie mogę kochać, bo słaba jestem wtedy Nie myślę o sobie i zatracam się Oddaję wszystko i nie mam nic Znowu nie kochał mnie ten obcy ktoś Nie będę już sobie kłamać prosto w twarz Nie będę już szarpać się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 14.02.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Wierzyński Kazimierz Umiłowanie O, jakże do tego przywyknę,O, jakże z tym się oswoję,Jak cię ogarnę, przeniknę,Umiłowanie moje. Jakie ci zerwę liście,Jakim osypię pąkowiem,Co ci, jedyna, na przyjścieTwoje najdroższe opowiem. Jak ci się oddam cały,Co z siebie całego powierzę,W mym szczęściu, w mym lęku nieśmiałyDawno do ciebie należę. I tylko przywyknąć nie umiemI tylko jeszcze się boję,Jak cię ogarnę, zrozumiem,Umiłowanie moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Życzę Ci: Naprawdę dobrego partnera do rozmowy.Niech będzie to człowiek, który wyczuwa intuicyjnie,jakich pytań oczekujeszi który naprawdę potrafi słuchać.Człowiek, który potrafi znaleźć klucz do Twojej duszy.Niech rozmowa z nim pomoże Ci uporządkować to,co wymaga uporządkowania.I Ty bądź dobrym słuchaczem dla kogoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Miej swoje miejsce na ziemi, swój własny kąt,gdzie jest spokojnie i bezpiecznie,znaj ludzi dobrych i życzliwych,słuchaj serca, podziwiaj wschody i zachody słońca- oto prawdziwe szczęście.niczego więcej Ci nie życzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Życzę Ci:uważnych oczu, które dostrzegą sprawy dnia codziennego. Życzę Ci:takich uszu, które wyłowią wszystkie przemilczenia. Życzę Ci:takich rąk, które zawsze będą chętne do pomocy. Życzę Ci:mądrych słów, powiedzianych w odpowiednim czasie. Życzę Ci:kochajacego serca, któremu pozwolisz przeprowadzić się przez życie,aby wszędzie tam gdzie Ty, była też miłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 *** nie wiem co kocham bardziejciebie czy tęsknotę za tobączy pocałunki czy pragnienie pocałunkówpewne zaspokojeniamyślałam że już nigdy nie będę pisać wierszya teraz serce moje wezbrało miłością jak rzekai wystąpiło z brzegów – jak rzekai bystry potok porywa słowaunosi słowai wszystkie mówią o mojej miłościo mojej tęsknocieo pragnieniu moim odnawiającym się jak księżycgasnącym w słońcu twojego spojrzenia Haśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość julia 14.02.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Ten tekst dedykuję .... Piotr Szczepanik Kochać - jak to łatwo powiedzieć Kochać - to nie pytać o nic Bo miłość jest niepokojem Nie zna dnia, który da się powtórzyć Nagle świat się mieści w twoich oczach Już nie wiem czy ciebie znam Chwile - kolorowe przeźrocza więdną szybko zmienia je czas Kochać - jak to łatwo powiedzieć Kochać - tylko to więcej nic W tym słowie jest kolor nieba ale także rdzawy pył gorzkich dni Jeszcze obok ciebie moje ramię a jednak szukamy się Może nie pójdziemy już razem Słowa z wolna tracą swój sens Kochać - jak to łatwo powiedzieć Kochać - to nie pytać o nic Bo miłość jest niewiadomą Lecz chcę wiedzieć, czy ty wciąż kochasz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zakochana 14.02.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 ~ Walentynkowy erotyk ~ Dłonie Twoje tak szalone,usta Twoje tak spragnione,włosy Twoje mięciusieńkie,uszka Twoje malusieńkie,ramion uścisk szczery, mocny,dotyk ciała tak owocny,głos Twój pełen uniesienia,tors Twój pełen owłosienia,oczka Twoje tak kochane,serce Twoje zakochane...we mnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 14.02.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 "Miłość jest piękna,Czasem przyjemna,Lecz tylko wtedyGdy jest wzajemna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Pamiętam ciebie z tamtych lat Zamknij świat na klucz, wróć do mnie C a7 d7 G7Żal za siebie rzuć, wróć do mnie C a7 f G7Bo ja wciąż pamiętam ciebie z tamtych lat g A7 d7 G7 CWygnaj z serca chłód, wróć do mnieJak najkrótszą z dróg, wróć do mnieBo ja wciąż pamiętam ciebie z tamtych lat g A7 d7 G7 C F C C7 Niech się dzieje co chce F C (Niech się dzieje co chce) F Nam nie może być źle C E7 Kupię nam obrączki dwie a7 E7 a D7 Bo po to by ze sobą być, żyjemy ja i ty G7 d7 e7 G7 Jak stracony czas, wróć do mnieJak już kiedyś raz, wróć do mnieBo ja wciąż pamiętam ciebie z tamtych lat "I tak jak po burzy wraca słońce, G7 Cpo nocy dzień a po ziemie lato a7 fTak ty wróć do mnie G7 gDzisiaj już wiem, że w całym moim życiu A7 d7Najbardziej, najbardziej kochałem ciebie z tamtych lat" G7 C(Ciebie z tamtych lat) F C C7 Niech się dzieje... Zamknij świat na klucz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 A kiedy ćmy wieczorem .... A kiedy ćmy wieczorem o szyby łopocą, A serce rozrywa niespokojnem biciem – Czy wiesz, co mały świerszczyk gra w kominie nocą? Czy wiesz, że to bez Ciebie życie nie jest życiem? Bronisława Ostrowska (1881-1928) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 DO ** Adam Mickiewicz (...) Tak w każdym miejscu i o każdej dobie,Gdziem z tobą płakał, gdziem się z tobą bawił,Wszędzie i zawsze będę ja przy tobie, Bom wszędzie cząstkę mej duszy zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Zbigniew Matyjaszczyk "DZIEWCZYNA WICHRÓW" Tyś jest owocem dojrzałym,Co zalśnił w promieniach słońca.Przepysznym, słodkim, wspaniałym,A wiatr delikatnie Cię trąca. Tyś jest zapachem wiosny,Dmuchawcem lotnym na wietrze.Sycisz się tańcem radosnym,Ciepłym, majowym powietrzem. Tyś jest oddechem rozkoszyI drżeniem dłoni spragnionych.Już nic mi Ciebie nie spłoszy,Mych marzeń nocą wyśnionych. Uśmiechasz się do mnie ukradkiem,Gdyż wicher jest bardzo zazdrosny.Los nas nie zetknął przypadkiem,Lecz wplątał nas w warkocz miłosny. Więc szepczę Tobie na ucho,Wyznanie serca strwożone,By w pustkę nie wpadło głuchą- Słowo miłością ochrzczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 24 godziny po... Uśmiecha się do mnieJest taki jasny dziśChcę posmakować jeszcze raz jego pełnych wargChcę gryźć je mocno, by jemu było dobrzeChcę by chciał mnie tak jakJa mocno jego chcęChcę chce chcęChociaż wiemChociaż wiemObawiam się jutra, on mówi nie rozczaruj sięNie znam siebie na tyle by obiecać coś.Gdy jestem sama, powtarzam jego słowaDlaczego znowu czuję, że... ref: Kocham. Kocham gdy blisko jestKocham szybko kochać goKocham patrzeć gdy rozpala rozpala się.Chcę krzyczeć światu, że los tak miły jest Chodź dobrze wiem, co znaczy bólWięc cicho jestemNajlepiej teraz, zapomnieć o tym boco piękne szybko kończy się: kocham... ref:... A kiedy żegnam się zawisam pod nim by,ciasno uczepić się jego jego ust jego ustNie wiem co myśleć o tej historiichyba żałuję, nie nie żałujęjeden wieczór tak odmienił nas że pasowało każde jedno słowoa on miał rację, tak on miał racjętylko jego zapach Kocham! ref:... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Świętemu Walentemu Święto? Nie każdy wie i nie każdy pamiętaMedia stale powtarzają jest więc zachętaKażdy ma przecież głęboko w sercu schowanąTego najmilszego lub też tą ukochaną. Świętemu Walentemu cześć złożyć należySerce porusza temu kto w miłość nie wierzyBez kwiatu materialnie nie przygotowanyTyś moja jedyna rzecze jam twój kochany. W wirze pracy zalatany zawsze nieśmiały Dziś zdziwiony słowa miłosne z ust się wyrwałySam sobie nie wierząc zesztywnieje niczym pieńLekko uśmiechnie miła to chwila miły dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 O! gdzie miłość stawia siatki,Nie figlujcie, moje dziatki!Bo z miłością figlów nie ma:Jak was złapie, to zatrzyma![Aleksander Fredro] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 14.02.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Miłość - szczęściem tego świata,Mary - niebios są natchnieniem;Goń, gdy służą młode lata,Za miłością, za marzeniem. [G. Zieliński] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 14.02.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 *** We wszystkich mowach i w języku duszyNad wszystkie są dwa słowa,Jak w kroplach rosy po suszy,W nich skarb żywota się chowa.Jak dwie perełki w oceanie życia,Jak dwie gwiazdeczki na niebie,Świecą nam do powiciaDwa słowa - kocham ciebie.J.I. Kraszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.02.2004 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Płatna miłość - innej nie znam. Płatna miłość - Poezja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts