Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka wysokość mebli kuchennych dla osób o wzroście 1,7m

monikaa13

Recommended Posts

Mamy takie opcje:

1. Cokół 10cm i blat 6cm - razem 88cm

2. Cokół 15cm i blat 6cm - razem 93cm

3. Cokół 15cm i blat 4cm - razem 91cm

4. Cokół 10cm i blat 4cm - razem 86cm

Mi pasuje ok. 90cm ale bardzo podoba mi się blat 6cm, bo ten 4cm wydaje się być niski. Proszę doradźcie, bo jutro muszę dać odp. W mieszkaniu dwie osoby dorosłe o wzroście 1,7m plus małe dziecko. Chodzi mi o ew. niedogodności związane z zaglądaniem do dużego garnka itp.

A co myślicie o grubych blatach. Szafki będą białe, blat najprawdopodobniej ciemny szary. Może w takim układzie gruby blat będzie zbyt przytłaczający poprostu?

Ja mam 175 cm i razem z blatem miałam w pierwszym domu wysokość 92 cm. I było super :D jak dla mnie.

Grube blaty, tzn. te powyżej 4 cm są fajne tylko jakoś chyba już są passe trochę. To była sezonowa moda. Teraz są modne cienkie blaty, o grubości moich świeżo usmażonych naleśników :p Przynajmniej w tym roku na Targach w Mediolanie większość kuchni maiła cienkie blaty, a trend ten zapoczątkowała kuchnia SieMatic .

http://www.siematic.com/INT/en/home/home.html

Macałam taki gruby blat w Maxxie. Granit 9 cm. Spytałam się panienki w salonie, jakim cudem szafki dają radę utrzymać taki ciężar. A ona na to, że to jest atrapa. 3 cm granitu reszta zabudowa.

• 2 weeks później...