Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym pokryć drzwi do garderoby

kathrines

Recommended Posts

Kupiliśmy mieszkanie z rynku wtórnego z praktyczną aranżacją sypialni a przede wszystkim garderoby, do której wchodzi się z obu stron łóżka (rys poniżej). Jest jeden problem. Czym pokryć przesuwane drzwi do garderoby (ciemno różowy kolor), które wykonane są chyba ze sklejki (materiału, który się stosuje się często do boków mebli). Proszę o ciekawe pomysły i propozycje. Szafa przesuwana jest koloru olcha.

Może przy okazji poradzicie, jak ciekawie zaaranżować taki układ sypialni? Będę wdzięczna za wskazówki.

bez tytułu.JPG

przecież nie muszą być to wasze portrety ;)

Jeśli nie macie swoich dobrych zdjęć, to można w sieci kupić zdjęcia. Będziecie mieć oryginalną fototapetę.

Czy kiczowato? Hmmm, są wspaniałe tapety, w róznych stylach i cenach ;) Są też okładziny na ściany wygladajace jak skóra, blacha, cegła ...

ja bym je chyba okleiła czymś w kolorze tej olchy która jest na szafie lub poprostu wywaliła i wstawiła inne jeśli pozwalają finanse.Poza tym mocno nie poszalejesz, wstawisz łóżko, szafki nocne i pewnie nic więcej. Jeśli chcesz zostać przy tych kolorach ścian, to musisz uwazac z dodatkami.

aaaa jeszcze pytanko, jakie masz drzwi do sypialni ?

Edytowane przez rataj75

ja bym je chyba okleiła czymś w kolorze tej olchy która jest na szafie lub poprostu wywaliła i wstawiła inne jeśli pozwalają finanse.Poza tym mocno nie poszalejesz, wstawisz łóżko, szafki nocne i pewnie nic więcej. Jeśli chcesz zostać przy tych kolorach ścian, to musisz uwazac z dodatkami.

aaaa jeszcze pytanko, jakie masz drzwi do sypialni ?

Drzwi są do wymiany...nad kolorystyką jeszcze się nie zastanawiałam. A kolory ścian na pewno nie pozostaną różowe!

• 2 weeks później...

Wracam do tematu zamaskowania drzwi do gaderoby. Nadal chce by były mało widoczne. Pogrzebałam trochę w necie szukając inspiracji. Poniżej to, co przypadło mi do gustu. Proszę nie zwracać uwagi na kiepskiej jakości aranżacje i kolorystykę. Chciałam tylko pokazać o co mi chodzi. W tej ostatniej kwestii liczę na Waszą pomoc. Jaka kolorystyka pasuje do olchy? Może podpowiecie jakie tapety zestawić i który zestaw najmniej zmniejszałby pokój i nadawał się do ściany, na której ma stać łóżko.

Propozycja 1: w zagłowiu łózka jednolita tapeta aby powiesić jeszcze jakis obrazek, boki ściany łacznie z drzwiami tapeta w paski lub pionowe wzory.

Propozycja 2: tapeta we wzory w zagłowiu, boki gładkie.

Propozycja 3: całośc w jednym kolorze, naklejki dekoracyjne lub szablony malarskie w zagłowiu.

propozycja 2.JPG

propozycja 1.jpg

propozycja 3.JPG

Edytowane przez kathrines