nezpers 01.09.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam, mam pytanie, na jakiej podstawie wylicza się powierzchnię ścian podczas ocieplania? Rzeczywistą powierzchnię muru przed ociepleniem czy powierzchnię po ociepleniu? U mnie ma to znaczenie ponieważ z każdej strony doszło mi po 40cm. A więc ściany było przed ociepleniem 200m2 a po ocepleniu 240m2 a to już ok 700pln w kieszeni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er-es 01.09.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 U mnie liczyli przed ociepleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 02.09.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Mnie liczono po ociepleniu. uzasadnienie tego jest takie, że przecież siatkę, klej, grunt, tynk i ewentualnie farbę daje się na powierzchnię już ocieploną. Tak więc i materiału więcej i robocizny więcej. Mnie wzrosło ze 170 na 205 - a tez mam ocieplenie 20cm - czyli 17% chałupy więcej Przede wszystkim to warto to dogadać przed rozpoczęciem prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts