michal.bdg 01.09.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Wiem ze forum pęka w szwach a ten wątek powtarza się raz w tygodniu ale może ktoś dopisze kilka cennych informacji.Domek parterowy, powierzchnia mieszkalna 112 metrów+ 7 m kotłownia. ocieplenie ścian styro.16cm podłoga 10 strop 20 wełny, brak wentylacji mechanicznej, reku itp.Będzie kominek do wiosenno-jesiennego przepalenia byc może z DGP na dogrzanie w największe mrozy. Ma być bezobsługowo i bez kłopotu dlatego wszelkie piece na eko-groszek skreśliłem na wstępie. Gazu ziemnego brak, olej to duża i kłopotliwa inwestycja więc pozostaje gaz z butli i prad..... i co wybrać. Początkowo nastawiłem sie na piece akumulacyjne w II taryfie ale wtedy z powodu braku instalacji C.O nie mam żadnej alternatywy. Gaz z butli do tanich nie należy niektórzy piszą ze jest obecnie droższy od II taryfy. Piece akumulacyjne, tradycyjne grzejniki+bufor ciepła pędzony prądem w II taryfie, a może jednak gaz.Sam juz nie wiem a przecież pozostaje C.W.U., im więcej czytam tym większe rodzą się wątpliwości.-MICHAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 01.09.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 (edytowane) Prund i tania taryfa. I zadbać o szczelne wybudowanie domu bo ocieplenie to jedno a złe wykonanie to drugie i może popsuć to pierwsze.Olej jest dużo droższy od prundu w taryfie nocnej.I odpadnie Ci typowa kotlownia dodatkowo. pzdr Edytowane 1 Września 2010 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts