er-es 01.09.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam. Mam następujące pytanie. Sprzedałem działkę, dla której było PNB, woda i prąd budowlany. Linię kablową, skrzynkę na licznik itp. odkupowałem od poprzedniego właściciela w formie Aktu Notarialnego bo inaczej RWE nie chciało mi podłączyć prądu. Teraz tą działkę sprzedałem, a nowemu właścicielowi mówiłem, że prąd jest z linii prywatnej i będę chciał za niego kilka PLN-ów. Umowa z RWE jest zawarta na mnie. Notariusz nie ujął w akcie, że mu sprzedaje działkę razem z prądem, umową z RWE itd. Czy mam prawo sprzedać - tak jak kupiłem - nowemu nabywcy linię kablową z wszystkim co do niej należy ? Czy muszę mu to dać w prezencie ? JAk to wygląda z punktu prawnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.09.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Sprzedając działkę uwzględnia się całe jej uzbrojenie i jak na działce są wszystkie media cenę mogłeś dać większą. W cenie działki powinny być uwzględnione wszystkie media. Ja np. mam prywatny odcinek wodociągu i nawet by mi nie przyszło do głowy żeby chcieć za niego jakaś kasę gdybym działkę chciał sprzedać. Cena jaka wydałem na media uwzględniłbym w cenie działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er-es 02.09.2010 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Ja nie pytałem, jak Ty byś to zrobił, tylko czy ja mogę tą linię odsprzedać, ponieważ ja również za nią płaciłem osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er-es 05.09.2010 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Doradzi ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts