darks 01.09.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Mam takie może lamerskie pytanko... Muszę zmienić lokalizację żyrandola i potrzebuję przeciągnąć kabel z pkt A (obecnie) do pkt B. Jeżeli w pkt B zrobię otwór w suficie z kartongipsu to w jaki sposób przeciągnąć kabel do tego otworu, tak, żeby do niego trafić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris_w 02.09.2010 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Ciężka sprawa. Trzeba otwór conajmniej na szerokosć ręki i próbować. Jaka jest odległóść A do B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.09.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Troszkę mało danych typu wysokość zabudowy, na jaką odległość chciałbyś przestawić...Ze względu na specyfikę pracy to wielokrotnie to robiłem i prawie za każdym razem improwizowałem. Do powyższego zadania może się albo długa antena teleskopowa (taka od radia), albo skręcony potrójny przewód wiązałkowy (w miarę elastyczny i łatwo się kształtuje do potrzeb). Do przeciągania przewodów w korytkach stosuję 10m elastyczny przewód Haupa ale tutaj, w otwartej przestrzeni na wiele się nie zda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-P 02.09.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam ja osobiście stosuje rurkę plastikową RL cieńką lub dekiel od korytka kablowego plastikowego... i trzeba sobie trafiać ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jangony 04.09.2010 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Czy przestrzen nad plyta jest pusta , nie ma tam izolacji, welny, elementow konstrukcji sufitu itd? NAjszybciej zrobisz to we dwie osoby , jedna wpycha drut ok. fi 4mm zakonczony malym oczkiem w strone punktu B a druga osoba haczykiem probuje wylowic tamten drut. mozesz z B do A. Do zrobienia. Gorzej jezeli jest tam welna lub folia, tak czy siak staraj sie prowadzic drut po powierzchni plyty. Powodzenia zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 04.09.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Witam ja osobiście stosuje rurkę plastikową RL cieńką lub dekiel od korytka kablowego plastikowego... i trzeba sobie trafiać ;p Dokładnie, jak tylko ściany nie ograniczają, to jest to jeden z najszybszych sposobów, choć czasami trzeba używać drutu 4 mm2, wiercąc otwornicą otwory fi 60 co jakiś czas, potem otwory oczywiście do zaślepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 09.09.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Mam takie może lamerskie pytanko... Muszę zmienić lokalizację żyrandola i potrzebuję przeciągnąć kabel z pkt A (obecnie) do pkt B. Jeżeli w pkt B zrobię otwór w suficie z kartongipsu to w jaki sposób przeciągnąć kabel do tego otworu, tak, żeby do niego trafić? Dwa duże magnesy neodymowe, do tego super cieniutka żyłka i dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris_w 10.09.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Na profile tez chyba zadziała ten magnes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 10.09.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 no ale mocniej na drugi magnes:)ja rozprowadzałem instalacje pod dodatkowe halogeny w łazience nad sufitem, jak ten już był zamontowany i w 15 minut kabe doszły wszędzie gdzie trzeba, a łazienka ma wymiary 3,5mx3m więc nie taka znów mała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 05.10.2010 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Ciężka sprawa. Trzeba otwór conajmniej na szerokosć ręki i próbować. Jaka jest odległóść A do B? Ok. 1,5 m, maks 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 06.10.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 jeszcze tego nie zrobiłeś?????Magnes i żyłka- taaaak, duża fantazja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts