Gowi 01.09.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witajcie, zdecydowaliśmy z mężem, że przebudujemy (zewnętrze i wnętrze ) dom rodziców zbudowany około 25 lat temu.Jest to dla nas nie lada wyzwanie i szukamy pomysłu. Być może ktoś z was robił coś podobnego i może podzielić się cennymi wskazówkami.Dom ma około 300m2 na trzech kondygnacjach. Chcemy wydzielić w nim dwa niezależne mieszkania. Tu można obejrzeć zdjęcia domu: http://martin.omega.pl/dom/ Pozdrawiamgowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SidieN 02.09.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Napisz wiecej informacji na temat tego co chcesz dokladnie osiagnac, ile osob bedzie tam mieszkac ile chcesz miec pokoi itp. jakis rysunek ustawienia scian wewnatrz tez by sie przydal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 02.09.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Pomysły na przebudowę domu przedstawi Wam architekt, u którego zamawiać bądziecie projekt przebudowy, bo jak domyślasz się do takiej przebudowy potrzebne jest zezwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sznury 02.09.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) Witam, dzisiaj lub jutro przesle wam skany z rzutami pięter. Dom zamieszkują teście z babcią. Chcemy go (ja, żona, dziecko) przerobić na dwa niezależne mieszkania.Jedna sprawa to plan jak rodzielic dom na dwa mieszkanie - jedno na parterze, drugie na piętrze i poddaszu.Druga sprawa to urządzenie wnętrz. I tu się radzimy architekta jednak cena nas dość straszy i zstanawiam się czy jest sens płacić za aranżację całej powierzchni - 300m2.Czy nie wystarczy zrobić kuchni - holu i na bazie tej aranżacji samemu pociągnąć dalej. Chodzi o to, że nie chcemy płacić za urządzanie np. sypialni, pokoju dla dziecka, biura bo sami to jesteśmy w stanie zrobić ( kolory, rozmieszczenia mebli, światło, itd ) biąrąc pod uwagę stworzony już klimat np. holu.Szukamy też kogoś kto przerabiał podobnej wielkości dom i może podzielić się doświadczeniem. Edytowane 2 Września 2010 przez sznury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nat_ja 04.09.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Witajcie też planuje podobna przebudowe i rozgladałam się w internecie za pomysłami i inspiracjami. Macie świetny kształt domu. Przemyślcie podział domu pionowo na dwa osobne mieszkania, bedziecie mieć wtedy bliżniaka W googlach pod hasłem przebudowa domu coś kiedyś obiło mi się o oko, bardzo sympatycznie to wygladało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sznury 17.09.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Witam, załączyłem zdjęcia rzutów pięter na końcu jest jedna koncepcja przebudowy. Zastanawiamy się od której strony robić wejścia do mieszkań ( jedno na parterze jedno na pierwszym piętrze i poddaszu).Ustalamy też rozmieszczenie pomieszczeń... oj jest się nad czym zastanawiać. Może ktoś coś podpowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nat_ja 21.09.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Bardzo fajnie to sobie wymyśliliście Obie koncepcje są ciekawe. Osobiście wybrałabym ta drugą, wydaje mi się, że jest w niej wiecej prywatności dla obu rodzin. Wtedy pietro łatwo zaaranzowac na częśc dzienno-kuchenno-jadalna a poddasze na częśc sypialnianą. Zycze powodzenia w dalszym planowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts