Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi wewnątrzlokalowe

stacha

Recommended Posts

Witam

Jestem na etapie kupowania drzwi do mieszkania. Myślałam, że to będzie łatwiejsze, ale jak nie rozwala mnie cena to nie ma takiego koloru jaki pasuje mi do drzwi wejściowych, albo nie pasuje mi coś innego - tradycyjnie:)

Mam pytanie, czy ktoś z Was ma jednakowe drzwi do pokoi, łazienki i ubikacji? Kiedyś wiadomo do pokoju duża szyba, do kibelka mniejsza i dało się to rozróznić:):):) Teraz podobają mi się drzwi, które nie mają takich wersji. Nastawiam się na kupienie takich samych do wszystkich pomieszczeń. Co Wy na to?:)

Nasi znajomi tak mają i sprawdza się bez zarzutu. :) Mleczne, matowe szyby przepuszczają światło, rozjaśniając przedpokój. :) Dziś po wizycie w kolejnym sklepie zwróciłam jeszcze uwagę na takie z 7 szybami (Porta Fit chyba) i też mi się podobają....

W kazdym razie - jak się nie sprawdzi będzie można zamienić na wypełnione.

Ehh - teraz poświęca się mnóstwo czasu, na coś na co za trzy miesiące nawet nie będzie się zwracać uwagi. :)

Mi się podobają takie drzwi:

http://www.dre.pl/images/phocagallery/ramowe/premium/thumbs/phoca_thumb_l_0.jpg

Nie są całkiem bez szyb i nie mają też dużych okienek - taki kompromis. Problem z tym, że są to drzwi na 3 zawiasy. W sklepie mówią, że można jeden zlikwidować, ale po coś on w sumie tam jest (chyba). Żeby potem nie było, że sie powykrzywiają i nie będzie można ich reklamować. Może ktoś się wypowie na ten temat - jakieś doświadczenia?:)?

A z tym, ze za 3 miesiace już nie będziemy na to zwracać uwagi to i racja, bo zdążyłam się przez 2 tyg przyzwyczaić do starych drzwi i coraz mniej mnie rażą.

• 3 weeks później...
Witam, mam problem z dźwiękami dochodzącymi z klatki schodowej. proszę o podpowiedź jak można wygłuszyć drzwi wejściowe do mieszkania, słyszałem że są jakieś maty które przybija się na drzwi. czy ktoś słyszał o takich matach i gdzie tego szukać?