Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 9 months później...

Widziałam produkty tej firmy, nie odbiegają wg mnie od standarowych produkcji innych. Okna jak okna, różnicę w plastikach dostrzeże chyba tylko ich właściciel co to przejrzał sto pięćdziesiąt ofert. Co dla mnie istotne, gość w firmie oferował bardzo przytępne jak na mój gust ceny, fakt że to było rok temu. Ale kiedy będę zakładać okna najpierw zamierzam udać się do firmy Dako, zobaczyć czy aby te upusty zostały. Dodam, że różnica była taka, że moja mama w bloku zakładała okno 150na 150 plus balkonowe dwa, wszystkie z roletą i zapłaciła ponad 7000zł a w Dako za 14 okien (bez rolet) chcieli 10. 000zł.

Niestety, jeszcze ich nie użytkuję, więc na ten temat nie mogę się wypowiadać.

podane porownanie ceny moze byc szokujace ale....... wszystko zalezy od profila i typu rolet - szczerze mowiac na podstawie tych informacji nie mozna wysnuc wnioskow :( poza jednym 10tys za 14 okien (chyba ze sa to same jednoskrzydlowki i nie wiecej jak 865/1135) to dla mnie podejrzanie malo - zakladajac, ze jest to juz cena brutto i z montazem

ja zamawiam okna firmy DAKO i mam nadzieję za tydzień, dwa przekonać się o ich jakości.

O Oknach DAKO dobrze sie wypowiada jeden z naszych Guru okiennych (tj. Pchelek - ukłony i serdeczności dla pozostałych naszych Guru :) ) co mnie przekonało.

Są to profile Veka, okucia Winkhaus, ja będę mieć pięciokomorowe w okleinie złoty dąb, ale mają mase innych kolorów - piękny jest dąb bagienny.

Oprócz tego zamawiam u nich rolety z RKSami i bramę garażową segmentową z napędem - złoty dąb - na zdjęciach na stronie DAKO wygląda ślicznie

Brama jest (będzie) z napędem Niece, i jak porównywałam dane techniczne to naprawdę nie odbiega od Wiśniowskiego czy innych, a cenowo jest konkurencyjna.

Firma wygląda na solidną, z tradycjami.

Za dwa tygodnie będę o oknach DAKO wiedzieć więcej. Cenowo są bardzo OK.

Już mówię: ta wycena jest z 2003roku (może więc już nieaktualna), no ale chyba nie podskoczy podwójnie? A co do okien to mają być takie (nie będę tu podawała wymiarow, bo musiałabym szukać projektu, który gdzieś tam małżonek wcisnął): 6 balkonowych (w tym 4 pojedyncze), trzy dwuskrzydłowe 150-tki, 5 jednoskrzydłowych.

Pewnie ceny podskoczyły, było nie było - wycena niedługo będzie miała dwa lata (w 2005). I tak wydam więcej, bo jestem zdecydowana na szyby P4 i okucia antywłamaniowe, wcale więc nie wiem czy to będą okna Dako. Może faktycznie owa wycena była w czasie jakiejś promocji - nie wiem, mnie o tym przynajmniej przedstawiciel nie poinformował. A może dlatego, ze to mała filia w Kątach Wrocławskich i za dużo 'amorytzacji' w cenę okien nie musiał ładować? Jak ktoś chce może sprawdzić, telefonu nie podam, bo nie mogę znaleźć wizytówki.

Acha, i to na pewno była wycena bez montażu!

• 9 months później...
  • 2 months później...

Witam !

Mam te okna. Zamontowali je w moim domu we wrześniu. Okna podobno są dobre. Przed dokonaniem wyboru - przeszukałam forum i znalazłam pozytywne opinie o nich.

Termin dostawy,montaż - OK. jak na razie bez uwag.

Cenowo było też nie najgorzej, a teraz na pewno są niezłe promocje. Ja dostałam "tylko' 1 moskitierę i 5% rabatu za wpłatę gotówką. Jeżeli chcesz coś więcej poczytać o tych oknach - uzyj zakładki "szukaj" u góry po prawej i wpisz hasło "okna DAKO".

Moje okna na razie są zamknięte i nie uzywane (nie mieszkam jeszcze w swoim domu).

Gdybyś zdecydował się na te okna - sprawdź jeszcze w Nowym Sączu (tam je produkują) firmę, kóre będzie je dostarczać i montować.

To tak na wszelki wypadek.

Na stronie internetowej DAKO można też znaleźć dużo informacji.

pzdr

Grazyna

Ja mam okna, drzwi balkonowe, bramę garażową i drzwi zewnętrzne tej firmy. Wstawiałam rok tem, jeszcze nie użytkuję.

Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć tak okna i brama garażowa na razie bez zarzutu, drzwi zewnętrzne do d....

Reklamowałam, przyjechali wstawili jakąś stalkę do środka i powiedzieli że teraz mi się wyprostują. Zdenerwowałam się powiedziałam że tak tego nie zostawię. Oni nie będą ze mnie robić głupiej idiotki. Chcieli abym im podbiła protokół , że jest wszystko w porządku. Nie zrobiłam tego aż mi wpisali że wsadzili wypaczone wypełnienie.

• 2 weeks później...

Przeglądam to forum juz ponad godzine i nic nie znalazlem o tej firmie.

Akurat dzisiaj dostalem od nich oferte cenowa i wydaje mi sie atrakcyjna.

za laczna powierzchnie okien 25m2 w tym kolor obustronny barwiony w masie na dodatek ten kolor jest specjalnym kolorem na ktory jest 5% dopłaty cena cena wyszla 11.400,- zł no i oczywiscie w cenie tez jest montaz.

Ale cena to nie wszystko co mnie interesuje.

Okna posiadają to co ponizej z tym ze w promocji dostanę szyby z U=1,0W/m2k oraz klamki secustic.

- pięciokomorowy profil VEKA Perfectline AD,

- szyba ciepłochronna Top-Glas U=1,1W/m2K,

- okucie WINKHAUS,

- mikrowentylacja (przy szerokości skrzydła powyżej 480 mm),

- zaczep antywyważeniowy w skrzydle rozwieralno-uchylnym,

- klamka,

- osłonki na zawiasy,

- podwójne uszczelki w kolorze czarnym,

- uszczelka wypełniająca w kolorze białym,

- listwa parapetowa.

czy mozecie to ocenic ?

Pozdrawiam