tlalken 02.08.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Tomclav, a co to za pani dyrektor ?, może ona jest z działu logistyki, a nie handlowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 03.08.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Kierownik Działu Sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.08.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 skoro tylko 20% wyszli taniej to dealer J. dał Ci naprawdę dobrą cene. Obie firmy na D.... są o 30-50% tańsze - i jak to zawsze bywa, diabeł tkwi w szczegółach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.08.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Kierownik Działu Sprzedaży To jakiego działu ten kierownik był dyrektorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.08.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 A na marginesie złośliwości zawsze mnie zastanawia... jak słabo / dobrze jest w firmie, że w pozyskanie Klietna angażuje się sam kierownik / dyrektor. Miałem kiedyś klientkę /wymiana okien w niedużym domku/, która powiedziała.. wie Pan, ale od tamtego Producenta zadzwonił do mnie sam dyrektor handlowy...(sprawdziłem - gdybym brał od nich okna to kupowałbym 40% ich produkcji). No ale.. wg relacji z blokna "j23" wiem, że Klientka poczuła się doceniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 04.08.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Panowie może powócimy do tematu Dako Oknoplast, Oknoplus, co wybrać? 6 okien do otworu 120*150 2 okna do otworu 60*60 2 okna do otworu 90*232 2 okna do otworu 90*210 szyba U = 1,0 kolor orzech dwustronny profil w dako i oknoplast - jakiś roundline. A tak serio to jesli chodzi o wycene z oknoplusa to do dzis nie zastalem pracownika, po 11 jest zawsze na pomiarach, chyba podjade do miasta obok Ciekawe ile by to kosztowało u Jezierskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.08.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 a w czym problem wysłać zapytanie do najbliższego przedstawiciela? Poznacz cenę. Wejdź na adres producenta i masz wykaz przedstawicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 05.08.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 a w czym problem wysłać zapytanie do najbliższego przedstawiciela? Poznacz cenę. Wejdź na adres producenta i masz wykaz przedstawicieli I tak tez zrobie. Tyle dobrego sie nasluchałem o tych oknach, że sprobuje sie z nimi Teraz został juz Oknoplast, albo Jezierski zobacze co znajde u przedstawiciela Jareko, a działa ktos w Jezierskim z okolic Bielska-Białej, ew Wadowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.08.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 nie pamiętam, nie obserwuje mapy dealerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.08.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 , a działa ktos w Jezierskim z okolic Bielska-Białej, ew Wadowic Jeśli nie masz "pewniaka" , to zadzwnoń do fabryki, zapytaj w dziale zamówień czy u opiekunów Klienta kogo mogą polecić w Twojej okolicy. Sprzedawcy są różni jestem pewien, że w każdej firmie jest część takich, którzy się dopiero "uczą". Fabryce też zależy na bezproblemowo przebiegajacej realizacji, więc podadzą tych, co uważają za godnych polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 06.08.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Tyys prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasiu1 30.09.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 szczerze odradzam Dakoo ile okna jeszcze w miare o tyle serwis do bani.rok temu zglosilem usterke, do dzis nie przyjechali naprawic. Kontakt kiepski, jest jeden pan z serwisu głównodowodzacy i wystarczy ze on jest na urlopie to juz do serwisu sie nie dodzwonisz. Pozatym jak juz sie dodzwoni i umowi na serwis (w moim przypadku gwarancyjny, zle zamontowana rama, uszkodzenia nie zauwazylem podczas odbioru) to nie znaczy ze serwis przyjedzie. Do mnie to juz pare razy jechali, za pierwszym nawet im sie udalo ale przyjechal gosciu z plynem do usuwania rys. A takim plynem nie usunie sie pekniecia ramy. Potem raz im sie samochod zepsol, raz costam innego, kolejnym razem szef zapomnial powiedziec ze maja do mnie jechac. No normalnie jaja jak berety.Dako mowimy stanowcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 22.09.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Witam, Proszę o opinie użytkowników okien Dako. Planuję zakup okien PCV 5-komorowych z pakietem 3-szybowym, U-1,1 dla całego okna. Okna cenowo bardzo atrakcyjne w porównaniu z innymi, jednak nie wiem nic na temat ich jakości. Proszę o opinie i dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek66 25.09.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Nie polecam DAKO :no:- okna sprzedają poprzez rożnego rodzaju firmy ktore nie sa z nimi w zadem sposób powiązane i nad którymi firma Dako nie ma żadnej kontroli Mi "firma krzak" z Krakowa sprzedała okno niezgodne z zamówieniem, po czym firma Dako nie pomogła w reklamacji zwalajac wszystko na firme która handluje ich oknami - oj nie ładnie tak robić z klientami. Klient niezadowolony nigdy nie wroci drugi raz do oszusta... Nigdy wiecej okien Dako, w razie problemów klient zostaje na lodzie :no: Nie oplca sie oszczędzać pare złotych i kupować tanie okna Dako, takie oszczędności odbijają sie później na jakości montażu, na obsłudze i na braku prawdziwej gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.09.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Zbyszku? Gdzie jeszcze dałeś radę napisać o Dako? Bo wiem że nie tylko tu:)Tak działa większość firm w Polsce. Skąd w Dako mają wiedzieć, co ustala klient w biurze niezlależniego podmiotu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 26.09.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Ja mam okna Dako i wybór tych okien poprzedziłem wizytą u wszystkich większych sprzedawców w Nowym Sączu. Z okien jestem zadowolony, na pewno dużo zależy od montażystów - moi byli tacy sobie, listwy pod parapetowe są w standardzie "za darmo", a oferta od Dako była najtańsza. Nawet firma w moim odczuciu "żadna" czyli Żemp, robiąca na okuciach Maco i profilu Kommerling była droższa od Dako o 1500zł na 6 oknach , w tym jedno bardzo nietypowe - podobny profil i szyba. Co ciekawe wycenę okien robiłem u przedstawiciela oraz w salonie firmowym, no i w salonie firmowym było taniej, kompetencja pracowników 25 razy większa, gratisów więcej, tańsze dodatki typu klamki Secustic, ciepła ramka. Na mój wybór niebagatelny wpływ miała obsługa klienta, i tutaj zdecydowanie zwyciężał salon firmowy , wszędzie indziej obsługiwali "studenci" z bladym pojęciem, albo ktoś z kim nie udawało się spotkać po 3 telefonicznych próbach. Co do estetyk zgrzewów nie mam żadnych ale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katnaw 26.10.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Witam, Proszę o opinie użytkowników okien Dako. Planuję zakup okien PCV 5-komorowych z pakietem 3-szybowym, U-1,1 dla całego okna. Okna cenowo bardzo atrakcyjne w porównaniu z innymi, jednak nie wiem nic na temat ich jakości. Proszę o opinie i dobre rady Zamówiłam w DAKO drzwi wejściowe aluminiowe do dwóch domów jednorodzinnych. Dzisiaj dostałam kolejną wiadomość o wydłyżeniu się tereminu dostawy..... To będzie już 3 tygodnie!!!! A najlepsze jest to, że przed piewrszym planowanym terminem zadzownili, że drzwi są gotowe, więc proszą o wpłatę pozostałej kwoty.... Później okazało się że nie mają jakiegoś elementu,.... teraz z kolei powiedzieli, że drzwi są jeszcze nie gotowe bo coś musi doschnąć.... Jak narazie nie polecam jesli chodzi o realizację zamówienia i kontakt z klientem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 26.10.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 A taka ładna reklama pomiedzy postami sie pokazuje!3szyby do domku dobry wybór ! okna dako ? wystarczy poszukać i masz odpowiedź http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164183-Okna-DAKO-kto-ma-co-o-nich-sadzicie/page2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmax 26.10.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Wg. mnie firmę Dako można śmiało polecić, dobry produkt za rozsądną cenę. Natomiast większość negatywnych opinii wynika z błędów dilerów, którzy albo podają nie realne terminy albo źle robią zamówienie. Fabryki okien wpływu na to nie mają, mogą tylko selekcjonować punkty sprzedaży. Odnośnie okien Dako standardowo mają seryjne wyposażenie natomiast warto dobrać do nich:- ciepłą ramkę, - dodatki okucia: blokadę antyprzeciągową i blokadę błędnego położenia klamki, w standardzie mają stopniowany uchył- okucie na skrzydle masz z grzybkami antywłamaniowymi więc w przyszłości można dołożyć zaczepy na ramie i masz okucie antywłąmaniowe,- jak masz skrzydła rozwierne to zamów sobie wszystkie RU, ponieważ przy rozwiernych Dako stosuje zewnętrzne dociski, które wg. mnie nie są estetyczne.- klamka secustic zamiast standardowej aluminiowej ps. nie sprzedaję ich okien, warto natomiast podpytać się bardziej o doświadczenie punktu w którym chcesz je kupić i opinię o montażystach. To w naszej branży jest największą bolączką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 26.10.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Dako tak jak inne duże firmy na Vece trzyma poziom. Nie ustępuje jakości wykonania np Vertexowi czy KNSowi z Wodzisławia Śląskiego. Tutaj już patrzyłbym co daje w standardzie dany producent i jak długo montażyści pracują w zawodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts