Cison87 03.09.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam.Mam pytanie, jaki i czym najlepiej jest zamurować otwór okienny o wymiarach 150 X 150 cm w ścianie z cegły o grubości ok 40cm.Zastanawiam się tez czy dawać jakieś zbrojenie i co bedzie lepsze pustak max, a może jakieś bloczki ytonga ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 03.09.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Czym zamurować? Materiał dowolny, taki jaki masz pod ręką. Najlepiej tani i najmniej pracochłonny.Po co zbrojenie, przecież zamurowujesz tylko otwór po oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cison87 03.09.2010 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 No to zamuruje maxami bo mam . Jeszcze jedno pytanko czy mam jakos je zakotwic do muru?? Czy poprostu stawiac, bo niebedzie tego zazebienia ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 03.09.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Najsensowniej zamurować tym samym materiałem i tą samą zaprawą co ściana. Masz wówczas najmniejsze ryzyko pękania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 03.09.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 No to zamuruje maxami bo mam . Jeszcze jedno pytanko czy mam jakos je zakotwic do muru?? Czy poprostu stawiac, bo niebedzie tego zazebienia ;/ zwykłą zaprawa murarską tak co dwie trzy warstwy zakotw je czyli wystarczy pręt 8mm lub taśmę do mocowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts