goike 03.09.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Jeśli nie mamy murowanego garażu w bryle domu lub przylegającego doń, trzeba wykombinować coś wolno stojącego. Murowanie osobnego garażu to dłuższa zabawa i koszt a zatem......Blaszany garaż ze wznocnioną konstrukcją, pomalowany i dodatkami (np. dodatkowe okno) można już dostać do 3 000 zł. Wiadomo nie wygląda on jednak ładnie. każdy chciałby mieć zamiast tego ładny drewniany garaż albo wiate najlepiej z dołączoną do tego drewutnią albo wygospodarowanym miejscem na narzędzia ogrodowe. Czy ktoś budował sam wiatę lub garaż i może podać orientacyjne koszty i czas potrzebny do zbudowania? Gotowe drewniane wiaty i garaże są drogie ale może udało się komuś coś stosunkowo taniego dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.09.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Garaż z drewna? Zależy z czego dach ale sama konstrukcja 2 - 5 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.09.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 tak w ogóle to ukochany samochodzik jest przystosowany /przez producenta na etapie projektowania/ do pobytu "pod chmurką" przez całe swoje życie..... chyba???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.09.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 pierwszy problem - budowa garażu bądź wiaty samochodowej wymaga pozwolenia. Lepiej buduj wiatę na drewno a samochód "pzy okazji" bo to za zgłoszenie.Koszt - można kupić gotową wiatę ogrodową w jakimś Obim czy Leroyu, trzeba jej tylko jakieś pokrycie dachowe zafundować. Nie są może takie masywne, jak robione samemu, ale się nada. Koszt ok 2000. Robiona samemu zależy odo dostępu do drewna i umiejętności, zwykle wychodzi drożej, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 05.09.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 A może wiata metalowa, ja jestem w trakcie budowy takowej. Wyjdzie mnie ok 4. tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goike 05.09.2010 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Garaż z drewna? Zależy z czego dach ale sama konstrukcja 2 - 5 tyś.. Dużo i ile czasu na to pojdzie? Cgyba trzeba będzie skorzystać z jakiegoś gotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.09.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Dużo bo drewno drogie, na ściany też coś trzeba dać, najtańsza płyta osb czy tania boazeria to jakies 20 zł za m2 minimum. Jeszcze łączniki, wkręty, farba czy bejcolakier i się nazbiera. Gotowiec z drewna tańszy raczej nie będzie.Co do robocizny to myślę że dwóch ludzi po 8 godzin dziennie powinno w tydzień zrobić całość od zera (zaczynając od cięcia kantówek, robienia obejm pod słupki itd) ale warunek że wszystko będzie na czas i vi ludzie będą kompetentni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goike 07.09.2012 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 A może wiata metalowa, ja jestem w trakcie budowy takowej. Wyjdzie mnie ok 4. tys zł. Mnie wiata drewniana z dachem z blachy trapezowej 3,4 X 5 metrów wyniosła nastepująco: drewno plus blaszki do łączenia 700 zł kotwy 150 zł chyba (dobrze nie pamiętam) kostka brukowa 500 zł z transportem krawężniki - wykorzystałem stare blacha trapezowa 650 zł z transportem impregnat do pomalowania - częściowo stary - dokupiłem za 30 zł wkręty i gwożdzie - jakieś 40 zł prąd - nie wiem Czas wykonania jakieś 5 dni po 8 godzin - wszystko samemu Razem będzie około 2 070 zł Zostało z tego trochę łat i desek i jeden krawędziak o dł 5 m i przekroju 8X10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecder 04.04.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ceny już się troche zmieniły. Zdarzają się drewniane garaże nawet już od 1,580 zł, z tego co widziałem. Ciekawe tylko jak z trwałością takich garaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts