agawi74 13.04.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Od samego rana taką mamy pogodę: śnieg, że na 10 m nic nie widać i rozjaśnienie za jakieś 15-30 min. śnieg i tak w kółko...masakra jakaś Biedne bociany w tych swoich gniazdach.... U nas na szczęście "tylko" pada... A bociany biedniutkie, oj biedniutkie. Żeby tylko nie chciały wracać...:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 13.04.2011 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) DZIEWCZYNY z powodu kiepskiego nastroju i pogody bardzo niekorzystnej.... to może napiszecie jakieś fajne przepisy na sałetkę Moja sałatka, którą wszyscy u nas lubią ..... SAŁATKA WIOSENNA 2 woreczki ryżu ( gotujemy na sypko ) 2 pęczki rzodkiewki ( ścieramy na małych oczkach ) 1-2 pęczki szczypiorku ( siekamy drobno ) 2-3 jaja na twardo ( ścieramy na małych oczkach ) 1/2 czerwonej papryki ( kroimy w kostkę ) 2 łyżki majonezu ( taki jak kto lubi , ja daję Kielecki ) 2 łyżki gęstego jagurtu naturalnego przyprawy sól. pieprz itp Całość mieszamy i pozostawiamy na jakieś 15 min. w lodówce iiiiii smacznego Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.04.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja zwykle improwizuję przy sałatkach, nie mam gotowych przepisów. Najszybsza to włoska z rukolą- pomidorki koktajlowe, kurczak grillowany, oliwa z oliwek, rzodkiewka i na co tam jeszcze mamy ochotę. A tą Twoją Andżeliko znam w wersji bez ryżu- tylko z kukurydzą. Też pychotka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 13.04.2011 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 a na święta jakie sałatki serwujecie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 13.04.2011 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 super przepis od agawi74 Tiramisu składniki: •500 dkg mascarpone (2 opakowania)•6 żółtek•150g cukru pudru•150 ml amaretto•400 g podłużnych biszkoptów•500 ml mocnej ostudzonej kawy Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo gładką masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje. Kawę połączyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w kawie, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy, posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu. Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.04.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 a na święta jakie sałatki serwujecie ???? Czasami tradycyjną jarzynową, ale zawsze jest też sałatka właśnie z kukurydzą... Świąteczna sałatka z kukurydzą Składniki: -puszka kukurydzy -pęczek rzodkiewek -6 jajek na twardo -pęczek szczypiorku -6 ogórków konserwowych -1/2 papryki -2-3 łyżki majonezu -opcjonalnie szynka pokrojona w kosteczkę Całość kroimy w kosteczkę, kukurydzę odsączamy- mieszamy składniki, dodajemy 2-3 łyżki majonezu, pieprz kolorowy. Nie solimy, ponieważ warzywa szybko puszczają wodę. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 13.04.2011 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 ale się głodna zrobiłam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.04.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 ale się głodna zrobiłam..... Noo ja właściwie to jestem cały czas głodna, a przy takiej pogodzie to jeszcze bardziej. Dla mnie najlepsza dieta to upały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 13.04.2011 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 To z przykrością muszę przyznać pogoda całkiem do dooopy, jedziemy w ciepłe kraje i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.04.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 O tak!! Świetny pomysłhttp://ggmania.eu/Emo/emoty_duze/wakacyjne/basen.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 14.04.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Nie wiem, jakie lubisz sałatki. Ja przepadam za lekkimi i szybkimi.np. taką: ENSALADA DE JAMON Na półmisku układamy warstwami : 1) mieszanka sałat (rzymska, lodowa, czerwona, rukola, roszponka)- wykładamy na półmisek, 2) pomidorki koktailowe (przekrojone na pół), awokado (pokrojone w kostkę, skropione sokiem z cytryny); 3) kukurydza (2łyżki) 4) szczypta soli,pieprzu,2 łyżki oliwy; 5) plastry szynki jamon serrano (względnie prosciutto), którą przykrywamy sałatę i skrapiamy oliwą Jeśli szynkę zastąpisz tuńczykiem z puszki to będzie Ensalada Marinara Polecam z grzankami polanymi oliwą, albo pieczywem czosnkowym i kieliszkiem czerwonego wina Smacznego Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.04.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Oooo kolejny przepis Posadziłaś już wszystkie roślinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 14.04.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 O jak kulinarnie tutaj się zrobiło proszę wystarczy dzień nie zajrzeć na forum.A może sałatkę pieczarkową?1kg pieczarek,8 jaj pęczek szczypiorku,1 średni słoik majonezusól, pieprzPieczarki umyć, obrać włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, zagotować. Wyjąć je na talerz, ostudzić. Ugotowane na twardo jajka obrać. Grzyby i jaja pokroić w drobną kostkę,wymieszać z majonezem. Szczypiorek pokroić drobno i dodać . Wszystko wymieszać i doprawić solą i pieprzem.To tak w temacie zbliżających się świąt;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 14.04.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 I współczuję z powodu śniegu a pomyśleć że ja dzisiaj narzekałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 15.04.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Poważnie u ciebie śnieg pada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 15.04.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Poważnie u ciebie śnieg pada? co Ci mam odpowiedzieć no dobra będę dzielna Gorce białe, Tatry łokrutnie białe, wczoraj koło domu leżał śnieg, a dzisiaj już go nie ma na szczęście......ale zimno jak cholera i dziękuję bardzo za przepisy WSZYSTKIM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 15.04.2011 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Wczoraj pomęczyłam mojego kochanego mężusia i zrobił mi ze sklejki ptaszi i koguciki Ptaszki muszę pomalawać na biało, jakoś ozdobić lub nie i powiesić na specjalnym miejscu czyli na świeczniku, posadziłam też trawę w karbowanych matalowych foremkach ma babeczki i będzie nowa dekoracja na święta..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 15.04.2011 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 I współczuję z powodu śniegu a pomyśleć że ja dzisiaj narzekałam Trzymam się mocno tylko nie wiem co na to mój ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 15.04.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 co Ci mam odpowiedzieć no dobra będę dzielna Gorce białe, Tatry łokrutnie białe, wczoraj koło domu leżał śnieg, a dzisiaj już go nie ma na szczęście......ale zimno jak cholera i dziękuję bardzo za przepisy WSZYSTKIM Dziewczyno,to ty z drugiego końca Polski jesteś Ale za to na południe Europy masz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 15.04.2011 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Dziewczyno,to ty z drugiego końca Polski jesteś Ale za to na południe Europy masz bliżej z mojego punktu widzenia to Ty jesteś na drugim końcu Polski :lol2: ale za to na SKANDYNAWIĘ masz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts