Darcy 15.04.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Ale tu kulinarnie! A ja właśnie upiekłam muffiny z jagodami (agawi, nadal lecę według Twojego przepisu). I koniecznie muszę zmierzyć się wreszcie z tiramisu. A pogoda w Wa-wie dzisiaj cudna. Może wreszcie wiosna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 15.04.2011 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) Ale tu kulinarnie! A ja właśnie upiekłam muffiny z jagodami (agawi, nadal lecę według Twojego przepisu). I koniecznie muszę zmierzyć się wreszcie z tiramisu. A pogoda w Wa-wie dzisiaj cudna. Może wreszcie wiosna? Darcy i Ty przeciwko mnie ( gdzie ja to mieszkam na jakimś cholernym biegunie ).... Mufinek gratuluję i nie obiadać mi się proszę za dużo, bo święta przed nami i trzeba miejsa zostawić na jakieś frykasy Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 15.04.2011 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Ale tu kulinarnie! muszę Ci się przyznać ( ale ciiiiiii ) gotować nie cierpię, a wymyślać co i jak i gdzie to koszmar jakiś :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.04.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Andżelko, masz za to piękne widoki- coś za coś Nie można mieć wszystkiego Jak już Darcy wspomniała u nas WIOSNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.04.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Ale tu kulinarnie! A ja właśnie upiekłam muffiny z jagodami (agawi, nadal lecę według Twojego przepisu). Cieszę się Darcy Ja z jagodami jeszcze nie robiłam, ale rozumiem, że muffinkowa baza jest wypróbowana i ze wszystkim są smaczne A tiramisu zrób koniecznie. Nie wierzę, że jeszcze NIGDY nie robiłaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 15.04.2011 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Jak już Darcy wspomniała u nas WIOSNA Zapewne jutro też do nas dojdzie heeheeheee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.04.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Zapewne jutro też do nas dojdzie heeheeheee Może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 15.04.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Cieszę się Darcy Ja z jagodami jeszcze nie robiłam, ale rozumiem Ja robiłam z jagodami i Tobie też polecam bo są PALCE LIZAĆ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 15.04.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 agawi, według Twojego przepisu robiłam też z malinami. Zmodyfikowałam tylko dwie rzeczy: - daję więcej cukru (ok. pół szklanki albo nawet więcej), z tymi 5 łyżkami wydawały mi się trochę mało słodkie - zamiast masła daję pół szklanki oleju. Nie chce mi się podgrzewać tego masła, studzić etc. Poza tym z olejem są takie bardziej mokre. Ale to chyba kwestia gustu. Juszczakówka, wiosna i do Ciebie dojdzie, luzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.04.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 agawi, według Twojego przepisu robiłam też z malinami. Zmodyfikowałam tylko dwie rzeczy: - daję więcej cukru (ok. pół szklanki albo nawet więcej), z tymi 5 łyżkami wydawały mi się trochę mało słodkie - zamiast masła daję pół szklanki oleju. Nie chce mi się podgrzewać tego masła, studzić etc. Poza tym z olejem są takie bardziej mokre. Ale to chyba kwestia gustu. Masz rację Darcy, bo to masło było tylko w przepisie z jabłkowymi. Wszędzie indziej jest olej- ja też tak wolę są bardziej wilgotne. Cukru zawsze dodaję ciut więcej niż jest w przepisie, bo co jak co ale ciasto musi być słodkie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 15.04.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 z mojego punktu widzenia to Ty jesteś na drugim końcu Polski :lol2: ale za to na SKANDYNAWIĘ masz bliżej Tylko,że mnie tam na północ nie ciągnie jakoś (wystarczy mi ichni wiaterek i dlatego ci dziewczyno troszkę zazdraszczam A wiosna przyjdzie i do was, nie bój nic W Gdańsku też wiosennie Ale mi smaku na mufiny zrobiłyście, głodna jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.04.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Hello, hello gdzie się podziewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 19.04.2011 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Jak już pisałam u jednej koleżanki weekend był bardzo pracowity : dokończony został płotek przy tujach, kora wysypana w całości w miejcu jej przeznaczenia, posadziłam wrzosy w donicy z bukszpanem, troszeczkę ozdobiłam świątecznie salon, mężuś wykonał mi ładniusieńkie kogutki-kurki, ptaszki :lol2: iiiiiiii zaniosłam wczoraj do kolegi firanko-roletki do wyhaftowania ( przy mnie wykonał jeden hafcik, docelowo będzie 3 szt. na jednej firance ) ( dzisiaj mają być skończone )...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 19.04.2011 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Idą święta..... http://img716.imageshack.us/img716/5047/noc1k.jpg Uploaded with ImageShack.us Zbliżenie kurczaka i serducha..... http://img545.imageshack.us/img545/284/noc2.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img18.imageshack.us/img18/8739/noc3.jpg Uploaded with ImageShack.us świecznik i jego szata.... http://img828.imageshack.us/img828/6057/noc4.jpg Uploaded with ImageShack.us Nasza palma http://img854.imageshack.us/img854/3396/noc5.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img718.imageshack.us/img718/645/noc6.jpg Uploaded with ImageShack.us i tyle na dzisiaj........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 19.04.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Śliczności.... A kiedy fotki firanko-roletek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 19.04.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Juszczakówka widać u Ciebie że święta już tuż, tuż śliczne te zawieszki Tiramisu uwielbiam i często robię (nawet z biszkoptami okrągłymi - są jakby miększe ) ale Zdecydowanie wole opcję z rumem niż z amaretto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.04.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Andżeliko,jak zwykle przepięknie u Ciebie...ozdoby powalają ...czuje się już powiew wiosny.AAA skopiuję sobie też przepis na tiramisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.04.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 O matko, ale piękności pokazujesz Andżeliko I ptaszki i koguciki są cudne! Z niecierpliwością czekam na roletki:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 20.04.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Śliczne te ozdoby i czekam na roletki pokaż nam koniecznie. Tiramisu też zamierzam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.04.2011 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Bardzo dziękuję za pochwały mojego mężucha, ale mój udział też jest znaczny ( a kto nudził staremu o robieniu ozdób , a kto wymyślił wzory , a kto mu dotrzymywał towarzystwa , pytam się... no kto ) Z roletkami to jeszcze Was moje drogie panie przetrzymam :yes: A dzisiaj pokaże Wam moje piękne roślinki ( oczywiście wieczorkiem po pracy ) Dzisiaj o świcie w ogrodzie oglądałam roślinki i zobaczyłam przemarzniętą funkię, którą posadziłam między tujami ( trzy listki które wyszły z pod kory są całkiem przemarznęte ) mam nadzieję,że te które są jeszcze schowane jakoś to przeżyją..... Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts