anbama 21.04.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 A te funkie to miałaś wcześnie w donicy czy posadzone w gruncie bo jakoś szybko te liście Ci wypuściły? U moich jeszcze listków nie ma. Tymi przemarzniętymi listkami bym sie bardzo nie martwiła najważniejsze żeby ta część rośliny, która jest w gruncie nie przemarzła wtedy wypuści nowe listki. I wybacz kochana że ja też się rozpłynęłam nad zdolnościami Twojego M a nie doceniłam wysiłku jaki trzeba było poczynić żeby M tego dokonał solidarność jajników zaczyna zanikać i to ja która zawsze muszę o wszystko jakieś dwa dni walczyć oczywiście na argumenty Kolejna sesyjka obiecana czyli nic tylko pozostało czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.04.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 anbama właśnie gdzie ta solidarność jajników i siła przebicia Jedne funkie mam w donicy posadzone i były przez cały czas w domu ( i nadal są ) weranduje je tylko przez dzień, jak jest słonko aby się biedulki przyzwyczaiły do zmiennej temperatury , a w sobotę posadziłam do gruntu miedzy tuje 2 szt. funki i przysypałam korą, i u jednej już wychodziły takie rulony liści, które zostały przez mróz brzydko potraktowane Mam nadzieję że całe nie wymarzły..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 21.04.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 anbama właśnie gdzie ta solidarność jajników i siła przebicia Jedne funkie mam w donicy posadzone i były przez cały czas w domu ( i nadal są ) weranduje je tylko przez dzień, jak jest słonko aby się biedulki przyzwyczaiły do zmiennej temperatury , a w sobotę posadziłam do gruntu miedzy tuje 2 szt. funki i przysypałam korą, i u jednej już wychodziły takie rulony liści, które zostały przez mróz brzydko potraktowane Mam nadzieję że całe nie wymarzły..... Myślę ze tylko liście przyłapało ale puszczą od korzenia aż dzisiaj zerknę na swoje bo powoli zaczęły z gruntu wychodzić ale jeszcze nie wszystkie. Niestety przymrozki jeszcze nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.04.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Moje funkie też już mają listki I noce są mroźne, więc nie wiem czy nie zmarzną... Andżeliko nie martw się odbiją na pewno od korzenia, ich nic nie jest w stanie zniszczyć Aaa i czekam z niecierpliwością na foty roślinek i zasłonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 21.04.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Przybiegłam szybciutko ze słonecznej Wichurki i przesyłam serdeczne życzenia z okazji Świąt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.04.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ogródek w słoneczku zatopiony... Dokończony płotek przy tujach i kora... http://img685.imageshack.us/img685/1467/63418552.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img140.imageshack.us/img140/5250/48981907.jpg Uploaded with ImageShack.us Bukszpan i jego nowy kolega wrzos , a w tle ususzony ostrokrzew ( od dołu pojawiają się nowe listki może coś z niego jeszcze będzie...) http://img845.imageshack.us/img845/6356/87653062.jpg Uploaded with ImageShack.us Bukszpan..... http://img687.imageshack.us/img687/6883/88463376.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img29.imageshack.us/img29/3041/52193931.jpg Uploaded with ImageShack.us I moja duma czyli wyrośnięta funkia i koszyk pomalowany na biało..... http://img836.imageshack.us/img836/5521/39037245.jpg Uploaded with ImageShack.us W doniczce znajdują się jakieś skalniaki,które przyniósł mi syn ze spaceru z tatusiem i siostrzyczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 21.04.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ależ pięknie u Ciebie!! Funkia cudownie sie prezentuje w koszyczku.Chciałabym ,żeby u mnie już było tak równiutko i zieloniutko!!!A pochwalę się, u mnie też funkie już pokazały listki i bergenia kwitnie.AAa i dostałam dzisiaj sadzonki hortensji aale na razie je tylko wsadziłam tak ,gdzie popadnie ... Andżeliko chciałam Cię jeszcze zapytać ile zużywacie wody,wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.04.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ależ pięknie u Ciebie!! Funkia cudownie sie prezentuje w koszyczku.Chciałabym ,żeby u mnie już było tak równiutko i zieloniutko!!!A pochwalę się, u mnie też funkie już pokazały listki i bergenia kwitnie.AAa i dostałam dzisiaj sadzonki hortensji aale na razie je tylko wsadziłam tak ,gdzie popadnie ... Andżeliko chciałam Cię jeszcze zapytać ile zużywacie wody,wiesz? Beatko nie mam pojęcia ile wody zużywamy ponieważ nie mamy wodomierza, a wodę mamy z własnej studni, za ścieki płacimy ryczałt od osoby. Funkia ta na zdjęciu rośnie cały czas w domku gdzie ma ciepełko i dlatego jest taka okazała, od kilku dni weranduję ją na tarasie i się hartuje , uwielbiam hortensje ( jak dobrze pójdzie też będę miała hortensje od jednej fajniutkiej koleżanki ). W sobotę posadziłam funkie szt 2 przy tujach i chyba wczorajszej nocy przemarzły .....czas pokaże co będzie z nimi i faktycznie chyba trzeba będzie sadzić po zimnych ogrodnikach ponieważ ten nasz klimat jest do luftu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.04.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Allleeeeeeeeeeee PIĘKNIE :jawdrop: I tuje i plotek i bukszpany i funkie..... CUDO! I nawet biały koszyczek jest śliczny:wiggle: Żeby tylko nic nie pomarzło, tfu, tfu Andżeliko, a te tuje mają stworzyć żywopłot? Tak dopytuję, bo ja chyba posadziłam gęściej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.04.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 AAa i dostałam dzisiaj sadzonki hortensji aale na razie je tylko wsadziłam tak ,gdzie popadnie ... Beatko, a nie pomarzną? Ja swoje trzymam na razie na parapecie i do gruntu dopiero po 15 maja... tak mi powiedziano w ogrodniczym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 21.04.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 :jawdrop: i jeszcze co za płot (sorry reszta też cudna ale ten płot kurcze ...ja Cię proszę napisz please please plis ja Cię proszę jakie to orientacyjne koszty za metr tego cuda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.04.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Andżeliko, a te tuje mają stworzyć żywopłot? Tak dopytuję, bo ja chyba posadziłam gęściej... Aga chciałaby bardzo zasłonić płot sąsiada ten BETON.... a między nimi czyli tujami jest 60 cm tak mi doradzono w szkółce ( pan powiedział, że tuje nie lubią się dotykać i aby były zielone na spodzie, dole należy taki odstęp zachować.....) A jak tam Twoje koszyki pomalowane ? Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.04.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 :jawdrop: i jeszcze co za płot (sorry reszta też cudna ale ten płot kurcze ...ja Cię proszę napisz please please plis ja Cię proszę jakie to orientacyjne koszty za metr tego cuda ? Właśnie pisałam Agawi74, że chcę beton zasłonić a Ty nad płotem...:lol2: płot jest sąsiada, z tego co wiem najzwyklejsze dechy pomalowane na szaro, a beton jak beton ( u nas za sam beton na ok 30 m trzeba zapłacić ok. 6 tyś, nie piszę o zbrojeniu, kopaniu, dechach itp cudach )..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.04.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Aga chciałaby bardzo zasłonić pot sąsiada ten BETON.... a między nimi czyli tujami jest 60 cm tak mi doradzono w szkółce ( pan powiedział, że tuje nie lubią się dotykać i aby były zielone na spodzie, dole należy taki odstęp zachować.....) A jak tam Twoje koszyki pomalowane ? Hi, hi a mi doradzono, że na żywopłot to co 0,5 m, czyli podobnie jak Twoje:wiggle: A swoją drogą, chyba bogaty ten Wasz sąsiad, żeby taki wysoki beton postawić.... Koszyki niestety leżą odłogiem:bash: Chyba już nie zdążę przed Świętami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 21.04.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Akurat mnie ujęły dechy nie wielki drogi beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.04.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Akurat mnie ujęły dechy nie wielki drogi beton Same dechy nie są tak drogie, ale metalowe poprzeczki do nich to i owszem:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.04.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 http://www.blogi.szkolazklasa.pl/privefiles/blog-1995/jajko_kurczatko.jpg Wesołego Alleluja życzy Agawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 22.04.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Tujki kupiłaś faktycznie śliczniutkie i bukszpanków na tarasie zazdraszczam też zamierzam kupić takie do donic. Twoje donice też bardzo fajne. W tym roku zaczęłam ukorzeniać gałązki bukszpanu ale nie wiadomo ile z nich się przyjmie zresztą on powoli rośnie i pewnie trzeba będzie na nie długo poczekać.Poleciałąm dzisiaj pprzed pracą na targ kupić białe pelargonie żeby zacząć swoje wizje z białymi donicami realizować i co nie ma. Wszyscy mają czerwone i różowe nawet bratków białych nie mieli. Czy ja jakiś cudów szukam czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.04.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Wielu uśmiechów i radości na Święta i nie tylko życzy nemi. http://img42.imageshack.us/img42/474/kurczakzajacd3myj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 22.04.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://www.portal.pwr.wroc.pl/files/prv/id24/ebip/kartka_wielkanoc_2011.jpg Zdrowych i pogodnych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts