Nata21 30.08.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 B]Nata21[/b] witam Cię na stronach I cieszę się , żę to też są Twoje kolory i klimaty Hortensje na zdjęciu nie są świeże są już zasuszone ( tak fajnie się wysuszyły ). Kwiaty zazwyczaj suszy się od połowy sierpnia ( w zależności od ich rozkwitu na danym terenie... a to różnie bywa z tym zakwitnięciem ). Są tzw. dwie szkoły suszenia.... jedni po zasuszeniu psikają lakietem do włosów , a inni nie....moje nie były psikane Wieniec był robiony z nie całkiem wysuszonych kwiatów..... Dziękuję za szybką odpowiedz. Muszę przyznać, że w życiu nie pomyślałabym, że te hortensje są zasuszone. W takim razie w tym roku moja pierwsza próba suszenia tych kwiatów. Ale z tym sie jeszcze trochę wstrzymam, bo u mnie ostatnio jeszcze pojawiło się kilka nowych kwiatów i w ogóle krzew nie wygląda jakby miał się szykować do zimy. To może efekt pełni lata, która się ostatnio nagle pojawiła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.08.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Dzięki Yokasta..... nakastliki też widać po liftingu Kobieto zamawiaj regały całkiem taniuchne są i nie będziesz musiała zazdrościć Ja tak pozytywnie zazdroszczę, ładnie wyglądają nakastliki też! Jak sobie tak popiszę popiszę to mi lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 30.08.2011 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Yokasiu wiem tylko chciałabym abyś też je miała może cena Cię przekona 70 zł za sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 30.08.2011 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 B] Dziękuję za szybką odpowiedz. Muszę przyznać, że w życiu nie pomyślałabym, że te hortensje są zasuszone. W takim razie w tym roku moja pierwsza próba suszenia tych kwiatów. Ale z tym sie jeszcze trochę wstrzymam, bo u mnie ostatnio jeszcze pojawiło się kilka nowych kwiatów i w ogóle krzew nie wygląda jakby miał się szykować do zimy. To może efekt pełni lata, która się ostatnio nagle pojawiła Pozdrawiam Czekam w takim bądź razie na efekty końcowy = wianka wykonanego Twoimi rękloma A lato u nas się skończyło .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.08.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Właśnie wiem, że są taniutkie a byłyby idealne do pokoju gościnnego . Się wywiem co i jak. Dzięki . Yokasiu jak ja to lubię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.08.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Agusia bardzo mi miło czytać tak miłe opinie Regały są dzięki uprzejmości kolegi diabla Jak już wcześniej zauważyła kasia brakuje "sufitu" w jednym z regalików ... już niebawem przybędzie do mnie i będzie git. Fajne te regały;) Odnośnie sufitu to też zauważyłam, ale myślałam, że coś jeszcze:) Szkoda, że skończyło się u Ciebie lato:( Słyszałam, że mają być jeszcze upały, więc może wróci:D U nas tylko noce są chłodniejsze, ale ogród kwitnie w najlepsze:D:D Aaa i strrrasznie podoba mi się ten wianek z hortensji. Muszę taki zrobić, póki kwiaty kwitną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 30.08.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Andzeliko jak zwykle pieknie i klimatycznie u ciebie!)) A powiedz te hortensje to sa na wianku ze słomy mocowane (takie jak pokazywała kasia_sw?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.08.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 A ja poproszę o instrukcje jak zrobić taki piękny wianek z hortensji:) Z góry dziękuję http://forum.barcis.pl/images/smilies/kwiatek.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 31.08.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 pysiaczek a jak negocjacje w sprawie atrapy kominka, wyszło coś taniej ????? Andżeliko powiem szczerze, że na chwilę zapomnieliśmy o temacie bo będę miała teraz przyjezdną koleżankę na weekend a nawet nie było gdzie jej przenocować (bo u nas poza sypialnią nie ma w zasadzie wykończonego żadnego pomieszczenia jeszcze na tip top) i zabraliśmy się za malowanie pokoiku i inne sprawy porządkowe i o kominku zupełnie zapomniałam. Poza tym muszę jeszcze nakłonić męża żeby wyfugował mi cegłę w salonie w końcu bo strasznie się przy tym brudzi a dopiero potem będę myśleć o ozdabiaczach i takich ostatecznych sprawach wykończeniowo-dekoracyjnych tego pokoju Ale na pewno dam znać co się udało uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 31.08.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 A ja poproszę o instrukcje jak zrobić taki piękny wianek z hortensji:) Z góry dziękuję http://forum.barcis.pl/images/smilies/kwiatek.gif I ja też, ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata21 31.08.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Czekam w takim bądź razie na efekty końcowy = wianka wykonanego Twoimi rękloma A lato u nas się skończyło .... No to się teraz zawstydziłam ... W tym roku pewnie mój wianek nie będzie się nadawał do pokazywania. Najpierw pasowałoby trochę potrenować, dlatego też ja również chętnie zapoznam się z instrukcją jego wykonania Bardzo podobają mi się też dekoracje z jarzębiną. Muszę wybrać się na poszukiwania jarzębiny w okolicy, to może też coś spłodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 02.09.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 No i gdzie TY przepadłaś kobieto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 02.09.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Właśnie doczytałam (gapa ze mnie) ze podobał Ci się ten duży zegar.Fakt pokaźnych rozmiarów był kosztował 40 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 03.09.2011 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Jestem, jestem....pierwszy dzień szkoły pierwsze wrażenia zerówkowicza i duże zamieszanie w koło domku czyli mąż z teściem układają kamień.... pod elewacją tzw. opaskę i schody http://img199.imageshack.us/img199/3795/ka1k.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img10.imageshack.us/img10/6317/ka2vf.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img24.imageshack.us/img24/3479/ka3g.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img819.imageshack.us/img819/3011/ka4k.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img402.imageshack.us/img402/6559/ka5p.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img833.imageshack.us/img833/496/ka6s.jpg Uploaded with ImageShack.us :wiggle::):wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 04.09.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 pieknie to wyglada!!!!a jak zerówka? w szkole czy w przedszkolu? moj tez do zerówki ale jednak zdecydowałam sie na przedszkole, choc nie do koncza jestem zadowolona z tej decyzji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 04.09.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Bardzo fajnie to wygląda już sobie wyobrażam jak ładnie będą wyglądały kwiaty w donicach na tych schodach :)Dobrze Ci ze miałaś ten kamień przynajmniej rozterki co położyć odeszły, u mnie nadal nic się nie dzieje w tym temacie a taras coraz bardziej mnie wkurza bo obskurny taki.I samych szóstek życzę tej małej debiutantce w szkole:) hej i wypatrzyłam na tych zdjęciach ze nie ma takiej biedy z tymi kwiatami coś tam przecież kwitnie u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 04.09.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 (edytowane) .....WIANEK Z HORTENSJI..... Zapomniałam napisać, więc poprawiam się i piszę instrukcję ..... Wianek robimy bardzo podobnie jak waniek z jabłuszek rajskich. Potrzebne nam są następujące materiały: koło ze słomy, bardzo cieniutki drucik, kwiaty. Kiście kwiatów przykładamy do cienkiego koła ( bardzo cienkiego ) ze słomy i oplatamy drucikiem pomiędzy kwiatkami. Kwiatki tak przykładamy aby w miarę było gęsto. To cała robota jaką należny wykonać i mamy piękny wianek Zróbcie i koniecznie pokażcie swoje prace na forum. Może ja też nauczę się jakiegoś lepszego pomysłu na wianki. Edytowane 4 Września 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 04.09.2011 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 pieknie to wyglada!!!! a jak zerówka? w szkole czy w przedszkolu? moj tez do zerówki ale jednak zdecydowałam sie na przedszkole, choc nie do koncza jestem zadowolona z tej decyzji... My poszliśmy do szkoły i to był strzał w przysłowiową dziesiątkę. Z tego co wiem w przedszkolu do którego chodziła córcia znowu zmiany kadry nauczycielskiej ( ale to już całkiem inna historia ). Jak na razie mała zadowolona i ma 4 koleżanki z przedszkola. W szkole zrobili 4 klasy ( 2 klasy 5-cio i 2 klasy 6-ciolatków ). Klasy są duże mają po 23,25,18 i 25 dzieci ( w mieście jest 8 szkół podstawowych i wszędzie takie duże klasy, a do tego w pierwszej klasie dojdą dzieci zerówkowe z 5 przedszkoli ). Klasy będą ogromniaste . Już nie będę pisać jakie przeciwności stoją za tym wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 04.09.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Bardzo fajnie to wygląda już sobie wyobrażam jak ładnie będą wyglądały kwiaty w donicach na tych schodach [...] u mnie nadal nic się nie dzieje w tym temacie a taras coraz bardziej mnie wkurza bo obskurny taki. I samych szóstek życzę tej małej debiutantce w szkole:) hej i wypatrzyłam na tych zdjęciach ze nie ma takiej biedy z tymi kwiatami coś tam przecież kwitnie u Ciebie Dzięki Anetko ja też widzę już różne kosze, donice czy teraz dynie na schodach U nas taras nie będzie robiony do czasu jak kostki nie położymy ( czyli jeszcze troszeczkę poczekamy ). JEDNAK BARDZO CIESZE SIĘ KAMIENNYMI SCHODAMI I OPASKĄ :wiggle::wiggle: to już duży krok do przodu Kwiaty ...... to dwa kwiaty które mają kwiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 04.09.2011 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Wczoraj panowie walczyli z kamieniem, a ja z córeczką walczyłam z nowym wiankiem z jabłuszek . Tym razem kupiłam koło ze słomy ( bardziej trwalsze jest od tego mojego wypoconego ). Przy okazji dowiedziałam się od miłej pani z kwiaciarni, że można takie jabłuszka umocować na kole wyciętym ze styropianu i przykleić klejem silikonowym ( takie proste a ja o tym nie pomyślałam ). Mam już pomysł na nowy wianek z orzechów .... ale teraz pochwalę się drugim rajskim wiankiem http://img833.imageshack.us/img833/4008/dz1o.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img204.imageshack.us/img204/1731/dz2e.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img836.imageshack.us/img836/5350/dz3k.jpg Uploaded with ImageShack.us aaa sory za jakość ostatniego zdjęcia jest trochę przepalone to się pochwaliłam....piękne czerwone jabłuszka rosną na samej górze drzewka i nie mogę ich dostać...... w przyszłym roku posadzę takie drzewko u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts