Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wpadłam na chwilkę by się zrelaksować bo u mnie znów gorąco jest... zupełnie bez sensu , jak ja tak nie lubię...

A u Ciebie dla odmiany tak pięknie i zielono i ten spokój....

 

Też bardzo nie lubię takich sytuacji...przycichnie i będzie znowu spokój :)

Relaksuj się ile trzeba :yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dopracowane w każdym szczególe :) Dynie ozdobne są super , też mam kupione dwie i w planach posadzenie na drugi rok.

 

Wiesz jak tak sobie siedzę z boku i czytam u kogoś takie kłótnie to sobie myślę ludzie się nudzą , są zazdrośni , źle odczytują intencje innych ... i właśnie to spotkało mnie , w wątku w którym miałam nadzieję ,że będzie sielsko -anielsko, spokojnie... okropne , najchętniej zamknęłabym wątek.

Poczekam nic innego mi nie zostaje:(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

[...] w wątku w którym miałam nadzieję ,że będzie sielsko -anielsko, spokojnie... okropne , najchętniej zamknęłabym wątek.

Poczekam nic innego mi nie zostaje:(

 

Kubelko nic innego nie zostało jak przeczekać ( albo Adminowi napisać o kasacji tych postów ). Głowa do góry :yes::D...twórz nadal i pokazuj nam swoje dzieła !!!! i nie wygłupiaj się z tym zamykaniem wątku ( nie pozwolimy Ci na to... oj nie :no: ). U Ciebie jest sielsko - anielsko i z ikrą ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aguśka kupuj dynie bo są tanie 2.5 zł/szt i zrób wystrój przed drzwiami i pokaż swoją kompozycję :rolleyes:. Więc jutro do dzieła i jarzyniaka :lol2:

Kupię, kupię jak będą:D Ja zawsze też robię przetwory z dyni na zimę;)

Andżeliko, nie wiem czy u mnie będzie jakiekolwiek efekt, jak położę te dynie na betonowych schodach wejściowych:sick:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kupię, kupię jak będą:D Ja zawsze też robię przetwory z dyni na zimę;)

Andżeliko, nie wiem czy u mnie będzie jakiekolwiek efekt, jak położę te dynie na betonowych schodach wejściowych:sick:

 

Wstyd się przyznać :oops::cry: nigdy nie jadłam dyni oczywiście oprócz pestek :lol2:

Czemu uważasz , że będzie brzydko ja też w tamtym roku miałam na betonie i była hardcorowa dekoracja :rotfl: ale ładnie i miło dla oka. U ciebie też będzie cudnie czyli dyniowo !!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Powiadasz jak gruszki w occie, a jak się robi gruszki w occie pytam się ???? :lol2::lol2::lol2:

Ojjj wstyd psze Pani, wstyd...:lol2::lol2::hug:

 

Dynia w occie

Składniki:

 

  • dynia dowolna ilość
  • 1 szklanka octu 10%
  • goździki około 15-16 szt
  • ziele angielskie 5 ziaren
  • 10-15 czubatych łyżek cukru(lub wg uznania ,dynia musi być słodko-kwaśna)
  • 6 szklanek wody(jeżeli lubimy kwaśniejszą, dajemy 5 szklanek wody)
  • sól

Dynię przekroić na dowolne kawałki,wydrążyć miąższ (pestki wybrać).

Zagotować wodę w dużym garnku,lekko osolić,do gotującej wody, włożyć pokrojoną dynie zagotować i natychmiast wyjąć łyżką cedzakową.

Ugotować zalewę dodać, cukier ocet ziele i goździki, gorącą dynie, ułożyć w słoiki, zalać gotującą zalewą (w każdym słoiczku ma być goździk)zakręcić, ustawić słoiczki do góry dnem na ręczniku. Następnie dobrze przykryć,zostawić do góry dnem do ostygnięcia (nie pasteryzować). Podawać jako dodatek do mięs i kanapek.

SMACZNEGO:p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Piekna dekoracja!!! a co to za zółte kwiatki? ładne;-)))))

 

A własnie tez myslałam zeby posadzic dynie na przyszły rok. ale zaczełam sie zastanawiac czy z jednego krzeaczka (gatunku) wyrosną takie różne wygibasy? czy wszystkie takie same?

 

Kubelku daj spokój, ludzie maja tyle jadu w sobie... nie wiem skad to sie bierze, ale mam na codzien tesciową-krytykantkę.. Ja czesto nie rozumiem po co krytykowac? zeby podniesc swoje ego? chyba tylko po to... Ja tak jak pisała Anetka S w Twoim watku, nie podoba mi sie to nie ogladam, cyk- zamykam strone i ide szukac pieknych rzeczy;-) takich jak u Ciebie, Andżeliki i wielu innych osób z duszą;-)))

 

sorki za ot..

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Juszczakówka piekne te dynie:jawdrop: , musze wybrac sie po takie bo jak zobaczylam je u Ciebie to tez tak chce, kurcze wczesniej mnie nie ruszaly...:rolleyes:;)

nie wiem czy przeczytasz mojego posta przed wyjazdem u Kubelka tez pisalam. Zapraszam na kawke jak bedziecie w Bieszczadach - bo tak sie sklada, ze my tam mieszkamy;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

awagi fajny przepis :) A czy gruszki robi sie identycznie? Gruszki z octu w ogóle smaczne są? I co też do mięs je tak podawać? :oops:

Pysiaczku, robi się tak samo, tylko można dłużej gotować. Zależy od twardości gruszek. Trzeba próbować widelcem;)

Ja uwielbiam gruszki z octu, są znakomitym dodatkiem właśnie do mięs i wędlin:wiggle:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...