Juszczakówka 22.09.2011 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Wpadłam na chwilkę by się zrelaksować bo u mnie znów gorąco jest... zupełnie bez sensu , jak ja tak nie lubię... A u Ciebie dla odmiany tak pięknie i zielono i ten spokój.... Też bardzo nie lubię takich sytuacji...przycichnie i będzie znowu spokój Relaksuj się ile trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.09.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 W roli głównej dynia i jesień http://img836.imageshack.us/img836/2609/dyn6.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img263.imageshack.us/img263/7483/dyn2.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img840.imageshack.us/img840/5695/dyn3.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img42.imageshack.us/img42/3551/dyn4.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img844.imageshack.us/img844/1549/dyn5.jpg Uploaded with ImageShack.us W przyszłym roku sadzimy dynie ozdobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.09.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Dopracowane w każdym szczególe Dynie ozdobne są super , też mam kupione dwie i w planach posadzenie na drugi rok. Wiesz jak tak sobie siedzę z boku i czytam u kogoś takie kłótnie to sobie myślę ludzie się nudzą , są zazdrośni , źle odczytują intencje innych ... i właśnie to spotkało mnie , w wątku w którym miałam nadzieję ,że będzie sielsko -anielsko, spokojnie... okropne , najchętniej zamknęłabym wątek. Poczekam nic innego mi nie zostaje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.09.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 O matko i córko Ale cuda:jawdrop: Pięknie, pięknie. Cudne te dynie-ja w tym roku jeszcze nie kupiłam:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.09.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 [...] w wątku w którym miałam nadzieję ,że będzie sielsko -anielsko, spokojnie... okropne , najchętniej zamknęłabym wątek. Poczekam nic innego mi nie zostaje:( Kubelko nic innego nie zostało jak przeczekać ( albo Adminowi napisać o kasacji tych postów ). Głowa do góry ...twórz nadal i pokazuj nam swoje dzieła !!!! i nie wygłupiaj się z tym zamykaniem wątku ( nie pozwolimy Ci na to... oj nie ). U Ciebie jest sielsko - anielsko i z ikrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.09.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.09.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Cudne te dynie-ja w tym roku jeszcze nie kupiłam:no: Aguśka kupuj dynie bo są tanie 2.5 zł/szt i zrób wystrój przed drzwiami i pokaż swoją kompozycję . Więc jutro do dzieła i jarzyniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.09.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Aguśka kupuj dynie bo są tanie 2.5 zł/szt i zrób wystrój przed drzwiami i pokaż swoją kompozycję . Więc jutro do dzieła i jarzyniaka Kupię, kupię jak będą Ja zawsze też robię przetwory z dyni na zimę Andżeliko, nie wiem czy u mnie będzie jakiekolwiek efekt, jak położę te dynie na betonowych schodach wejściowych:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.09.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Kupię, kupię jak będą Ja zawsze też robię przetwory z dyni na zimę Andżeliko, nie wiem czy u mnie będzie jakiekolwiek efekt, jak położę te dynie na betonowych schodach wejściowych:sick: Wstyd się przyznać nigdy nie jadłam dyni oczywiście oprócz pestek Czemu uważasz , że będzie brzydko ja też w tamtym roku miałam na betonie i była hardcorowa dekoracja ale ładnie i miło dla oka. U ciebie też będzie cudnie czyli dyniowo !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.09.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 była hardcorowa dekoracja ale ładnie i miło dla oka. :lol2: Dynię robię w occie, tak jak gruszki. I smakują jak gruszki- zrób koniecznie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.09.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Powiadasz jak gruszki w occie, a jak się robi gruszki w occie pytam się ???? :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.09.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Powiadasz jak gruszki w occie, a jak się robi gruszki w occie pytam się ???? :lol2: Ojjj wstyd psze Pani, wstyd...:lol2: Dynia w occie Składniki: dynia dowolna ilość 1 szklanka octu 10% goździki około 15-16 szt ziele angielskie 5 ziaren 10-15 czubatych łyżek cukru(lub wg uznania ,dynia musi być słodko-kwaśna) 6 szklanek wody(jeżeli lubimy kwaśniejszą, dajemy 5 szklanek wody) sól Dynię przekroić na dowolne kawałki,wydrążyć miąższ (pestki wybrać). Zagotować wodę w dużym garnku,lekko osolić,do gotującej wody, włożyć pokrojoną dynie zagotować i natychmiast wyjąć łyżką cedzakową. Ugotować zalewę dodać, cukier ocet ziele i goździki, gorącą dynie, ułożyć w słoiki, zalać gotującą zalewą (w każdym słoiczku ma być goździk)zakręcić, ustawić słoiczki do góry dnem na ręczniku. Następnie dobrze przykryć,zostawić do góry dnem do ostygnięcia (nie pasteryzować). Podawać jako dodatek do mięs i kanapek. SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.09.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Dobrze, że napisałaś z czym jeść Za przepisik z góry dziękuję, ale nie obiecuję, że wykonam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.09.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 nie obiecuję, że wykonam A to dlaczego? Szybko się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.09.2011 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Andżeliko świetna dekoracja z dyń awagi fajny przepis A czy gruszki robi sie identycznie? Gruszki z octu w ogóle smaczne są? I co też do mięs je tak podawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 23.09.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Piękna dekoracja z dyni. Widać, ze jesień też ma swoje atuty kolorystyczne. U mnie też taka pseudo dekoracja, niestety jeszcze na betonie. Pozdrawiam cieplutko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 23.09.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Piekna dekoracja!!! a co to za zółte kwiatki? ładne;-))))) A własnie tez myslałam zeby posadzic dynie na przyszły rok. ale zaczełam sie zastanawiac czy z jednego krzeaczka (gatunku) wyrosną takie różne wygibasy? czy wszystkie takie same? Kubelku daj spokój, ludzie maja tyle jadu w sobie... nie wiem skad to sie bierze, ale mam na codzien tesciową-krytykantkę.. Ja czesto nie rozumiem po co krytykowac? zeby podniesc swoje ego? chyba tylko po to... Ja tak jak pisała Anetka S w Twoim watku, nie podoba mi sie to nie ogladam, cyk- zamykam strone i ide szukac pieknych rzeczy;-) takich jak u Ciebie, Andżeliki i wielu innych osób z duszą)) sorki za ot.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 23.09.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Juszczakówka piekne te dynie:jawdrop: , musze wybrac sie po takie bo jak zobaczylam je u Ciebie to tez tak chce, kurcze wczesniej mnie nie ruszaly... nie wiem czy przeczytasz mojego posta przed wyjazdem u Kubelka tez pisalam. Zapraszam na kawke jak bedziecie w Bieszczadach - bo tak sie sklada, ze my tam mieszkamy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 23.09.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 I znowu takie cuda !!! Ze mną tak jak z agawi jak patrzę na ten beton na schodach to mi się dekoracji odechciewa:confused: ale myślę i mam mocne postanowienie zmienić to w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 23.09.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 awagi fajny przepis A czy gruszki robi sie identycznie? Gruszki z octu w ogóle smaczne są? I co też do mięs je tak podawać? Pysiaczku, robi się tak samo, tylko można dłużej gotować. Zależy od twardości gruszek. Trzeba próbować widelcem;) Ja uwielbiam gruszki z octu, są znakomitym dodatkiem właśnie do mięs i wędlin:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts