Juszczakówka 17.11.2011 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 może niepolitycznie, ale za to szczerze powiem: chyba wiem o co Ci chodzi. kuchnia jest piękna, wszystko do siebie idealnie dopasowane - być może to właśnie jest problem? brakuje jakiegoś "pazura", czegoś niespodziewanego. niekoniecznie chodzi o "zagracanie" blatu, tylko raczej o coś, na czym oko mogłoby się "zawiesić". Juszczakówka - dobrze myślę? nihiru trafiony zatopiony !!!! bardzo dobrze ujęte tylko co??? nie mam pojęcia kubelko słoje fajna sprawa tylko ja mam pojemniki na makarony, które są pochowane w szafce bo tam jest ich miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 17.11.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 uff:) a może wystarczy zamienić oświetlenie na mniej tradycyjne? albo dodać jakieś fajne abażury kinkietom? (muszę dokładniej przejrzeć cały wątek, obejrzeć zdjęcia z pozostałych pomieszczeń - po prostu nie daję rady z tym forum:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 17.11.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Jak ma być słodko to niech będzie - dodam tylko ,że planuję zrobić w sobotę "faworki" ale kruche ... dawno nie robiłam( robię zawsze na drożdżach) . A wiesz ja nie znam takiego pierniczka ... pewnie dlatego ,że u nas ciasto jest kilka godzin a później znika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 17.11.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) Też myślałam o oświetleniu zmiana lampy i kinkietu na kryształki.....do tej co mam teraz nie pasują abażurki A może przemalować koszyki , które są z boku mebli na biały kolor i już trochę będą się rzucać w oczy , a nie zlewać w całość mebli ???? Edytowane 17 Listopada 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 17.11.2011 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Jak ma być słodko to niech będzie - dodam tylko ,że planuję zrobić w sobotę "faworki" ale kruche ... dawno nie robiłam( robię zawsze na drożdżach) . A wiesz ja nie znam takiego pierniczka ... pewnie dlatego ,że u nas ciasto jest kilka godzin a później znika . Jutro prześlę Ci przepis ... u nas ciasto też jest kilka godzin ( no może góra dwie godzinki )....faworki też uwielbiam a jadłam je 5 lat temu jak wróciłam ze szpitala po urodzeniu Klary ( kurcze jak ten czas leci )...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 17.11.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 kryształki powiadasz... chyba mogłyby być. prawdopodobnie to lepszy pomysł od mojego. myślalam o wprowadzeniu (nie przestrasz się) czerwonego koloru: abażury, wazony zamiast tych żelazek na półce, doniczki. Problem w tym, że to musiałby być pewien specyficzny, jeden jedyny odcień czerwieni: głęboki, ciepły, nasycony. nie wiem jak go określić. burgund? żadne odcienie strażackie, pomidorowe, malinowe nie wchodzą w grę. tak, to chyba zbyt duże ryzyko i kryształki będą lepsze. i wtedy zrezygnować ze wszelkich rustykalnych dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.11.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Kryształki mogą być Powiem Ci jeszcze Andżeliko, że gdyby te Twoje rolety miały np. pasy, to zrobiłyby to wnętrze. Te co są piękne, ale delikatne i wtapiają się w kuchnię Koszyki tez możesz przemalować A odnośnie moich rolet, to zrobię, zrobię, ale celowo czekam bo muszę zgrać z resztą tkanin zasłonowych. U nas otwarta przestrzeń i nie mogą się gryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 17.11.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 ooo - rolety w pasy to też dobry pomysł! w ikei jest bardzo ładny materiał w biało-czarne pasy, w sam raz na rolety. do tego czarno-biały obrazek pod kinkietem zamiast wianka i już masz pazur. Wiem, że nie masz w kuchni nic białego czy czarnego, ale przeglądając różne zdjęcia zauważyłam, że takie pozornie nie pasujące czarno-białe dodatki dodają niesamowitego smaczku. zobaczę czy nie mam jakichś inspiracji, ale dopiero jutro, bo teraz pora spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.11.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Andżeliko super masz mebelki w kuchni - takie inne niż wszystkie Pięknie wykończone u góry Super Może faktycznie ta roleta w pasy to jest to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 18.11.2011 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 kryształki powiadasz... chyba mogłyby być. prawdopodobnie to lepszy pomysł od mojego. myślalam o wprowadzeniu (nie przestrasz się) czerwonego koloru: abażury, wazony zamiast tych żelazek na półce, doniczki. Problem w tym, że to musiałby być pewien specyficzny, jeden jedyny odcień czerwieni: głęboki, ciepły, nasycony. nie wiem jak go określić. burgund? żadne odcienie strażackie, pomidorowe, malinowe nie wchodzą w grę. tak, to chyba zbyt duże ryzyko i kryształki będą lepsze. i wtedy zrezygnować ze wszelkich rustykalnych dodatków. Czerwony raczej nie wchodzi w grę Ceglasemu odcieniowi mówimy TAK ( są na ścianie i na obudowie pochłaniacza ceglaste kosteczki trwertynu ) jakieś pojemniki i rzucają się w oczy Kryształki mogą być Powiem Ci jeszcze Andżeliko, że gdyby te Twoje rolety miały np. pasy, to zrobiłyby to wnętrze. Te co są piękne, ale delikatne i wtapiają się w kuchnię Koszyki tez możesz przemalować O zmianie rotet też myślałam tylko w kolorach beżu i pasy też na miejscu...na 100% będą rzucać się w oczy... ooo - rolety w pasy to też dobry pomysł! w ikei jest bardzo ładny materiał w biało-czarne pasy, w sam raz na rolety. do tego czarno-biały obrazek pod kinkietem zamiast wianka i już masz pazur. Wiem, że nie masz w kuchni nic białego czy czarnego, ale przeglądając różne zdjęcia zauważyłam, że takie pozornie nie pasujące czarno-białe dodatki dodają niesamowitego smaczku. zobaczę czy nie mam jakichś inspiracji, ale dopiero jutro, bo teraz pora spać W niedzielę jedziemy do Krakowa to coś pooglądam i w Ikea popatrzę na ten materiał...tylko coś mi te pasy biało-czarne no nie teges, lepiej beżowo- czarne Andżeliko super masz mebelki w kuchni - takie inne niż wszystkie Pięknie wykończone u góry Super Może faktycznie ta roleta w pasy to jest to? I chyba póję tą drogą czyli zmiana rolet na pasiaste Z mebli jestem zadowolona i nie zmieniłabym ich na inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 18.11.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Czerwony raczej nie wchodzi w grę Ceglasemu odcieniowi mówimy TAK ( są na ścianie i na obudowie pochłaniacza ceglaste kosteczki trwertynu ) jakieś pojemniki i rzucają się w oczy też doszłam do tego wniosku:) O zmianie rotet też myślałam tylko w kolorach beżu i pasy też na miejscu...na 100% będą rzucać się w oczy... W niedzielę jedziemy do Krakowa to coś pooglądam i w Ikea popatrzę na ten materiał...tylko coś mi te pasy biało-czarne no nie teges, lepiej beżowo- czarne beżowo-czarne będą ok nawet bez dalszych zmian, a biało-czarne wg mnie tylko razem z biało-czarnym obrazkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 18.11.2011 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Jakie my jesteśmy teraz UMIEJĄCE dzięki yokaście nihiru zobaczę co wypaczę w Krakowie już bym jechała...a tu muszę czekać do niedzieli uuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 18.11.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Andżelika Twoja kuchnia pikna jest ale pewnie Ci sie trochę opatrzyła i zmany Ci chodzą po głowie. jak już to też jestem za roletami bardzo podoba mi się roleta w pasy u Darcy w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.11.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Andżeliko mam dla Ciebie kilka fajnych sof:yes: Oferta z Farmy Kolonialnej- ceny są znacznie bardziej przyjazne niż w Mebelplast:) zobacz modele Sandwell, Bristol, Brighton, Swindon... Fajne? http://www.farmakolonialna.pl/kategoria/15/meble-kolonialne-sofy-i-narozniki Salonu w Krakowie nie ma, ale oprócz Wawy są jeszcze w Katowicach i Gliwicach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 18.11.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) Jak znam siebie to bym jakiś obrazek powiesiła. A żeby było praktycznie to może coś takiego? http://a.imageshack.us/img641/9245/dsc04938dorfi.th.jpg http://a.imageshack.us/img823/1544/dsc04939dorfi.th.jpgTen wieszak zawiśnie w przyszłości w mojej kuchni. Edytowane 18 Listopada 2011 przez Dorfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 18.11.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) Andżeliko mam dla Ciebie nowinę , zaraz odbierz priv:D ... jak nie śpisz:( Edytowane 18 Listopada 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 19.11.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 A ja tu czekam i czekam , wypatruję i nic http://emoty.blox.pl/resource/sherlock.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 19.11.2011 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 kubelko wiadomość odczytana i odpisana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.11.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ja się pytam, ja się pytam gdzie jest relacja z wycieczki do KRK???:mad: Znalazłaś coś Andżeliko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 22.11.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 No właśnie - gdzie są kanapy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts