Maciej_Konin 03.09.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam mam pytanie czy wystarczy mi ocieplenie komina systemowego ceramicznego na wysokości 1m jeśli nie są na zewnątrz i nie przylegają do ściany zewnętrznej.Sprzedawcy tych kominów mówią że tak, że są dwa rodzaje, a mianowicie: ocieplony na wys. 1m od czopucha - dla kominów wewnątrz budynku i nie przylegających do ścian zewnętrznych, oraz na całej wysokości dla kominów zewnętrznych oraz przylegających do ściany zewnętrznej. Proszę o rady muszę kupić dwa kominy a różnica w cenie między jednym, a drugim jest znaczna. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 03.09.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam mam pytanie czy wystarczy mi ocieplenie komina systemowego ceramicznego na wysokości 1m jeśli nie są na zewnątrz i nie przylegają do ściany zewnętrznej. Proszę o rady muszę kupić dwa kominy a różnica w cenie między jednym, a drugim jest znaczna. Jeśli nie chcesz mieć kłopotów z ciągiem, to nie oszczędzaj na ociepleniu całej długości komina. Ocieplenie jest przede wszystkim potrzebne w części środkowej i górnej , a nie w dolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts