maestrod 03.09.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 (edytowane) DO pewnego czasu patrzyłem tylko na kwestę parametrów okien, ale teraz patrzymy z żoną również na estetykę okna i mamy wspólne zdanie że okna powinny też ładnie się prezentować. Podobają nam się okna o zaokrąglonym profilu. Ładnie wyglądają okna Salamander, mamy te porównanie z oknami MS - również zaokrąglony profil, natomiast Veka odpada ze względu na to, że jest zbyt kanciasta (brzydki profil - oczywiście to nasze zdanie i zarazem subiektywne odczucia). Chcemy zarazem aby okna miały dobre parametry - mile widziane trzy szyby o dobrym współczynniku przenikania ciepła szyb i całego okna. Jakie okna (jakiej firmy, albo jako profil) oprócz MS i Salamder mają zaookrąglony profil ? Pozdr. Edytowane 3 Września 2010 przez maestrod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 04.09.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Obracając się w krainie gustów, jak dla mnie, to na dzień dzisiejszy połączeniem deczko odjechanego okrągłego design'u, dobrych parametrów i nowoczesnych rozwiązań są kształtowniki Aluplast Ideal 8000. Ten z półzlicowanym skrzydłem wygląda w naturze naprawdę wyjątkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 04.09.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Veka odpada ze względu na to, że jest zbyt kanciasta (brzydki profil - oczywiście to nasze zdanie i zarazem subiektywne odczucia) Pozdr. Platinium z Oknoplastu też Veka, wszystko można o nim powiedzieć, ale na pewno nie jest kanciaste... Podobnie OVAL z Amberline (też Veka) Gealany też mają zaokrąglenia. Chyba większość profili ma i okrągły wariant, najlepiej na żywo u przedstawiciela zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 04.09.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Profil Brugmann Arte , w Oknoplusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maestrod 04.09.2010 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Platinium z Oknoplastu też Veka, wszystko można o nim powiedzieć, ale na pewno nie jest kanciaste... Podobnie OVAL z Amberline (też Veka) Gealany też mają zaokrąglenia. Chyba większość profili ma i okrągły wariant, najlepiej na żywo u przedstawiciela zobaczyć. Wygląda na te, że chyba nie widzieliśmy wszystkich profili Veki, tylko jednen - kanciasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maestrod 04.09.2010 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Profil Brugmann Arte , w Oknoplusie. Brugmann - ładny profil. Ten na zdjęciu to kolor orzech ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 04.09.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 (edytowane) Brugmann - ładny profil. Ten na zdjęciu to kolor orzech ? To chyba jest złoty dąb ale nie jestem pewny, ja mam u siebie zainstalowane orzech - są ciemniejsze zdecydowanie. Tu masz kolorki : http://www.oknoplus.com.pl/62/dostepne-kolory/ Edytowane 4 Września 2010 przez Wujor kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts