modeno2 04.09.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Witam Mam wyprowadzone już ściany i ma teraz problem z dokładnym wyliczeniem długośći belek Na dołączonym szkicu zaznaczyłem długość belki gdzie na zewnętrzną ścianę zachodzi 8-9cm , natomiast na środkową przyjąłem 12 cm Tutaj mam problem czy tak może być bo z drugiej strony też na środkową ścianę będą kładzione belki Przyjmując że będą kładzione na środkowej ścianie na tak zwaną mijankę może tyle być żeby jeszcze weszło zbrojenie? Wymiary trochę odbiegają od projektu , ale jak to bywa zawsze coś nie tak Jak przyjąć prawidłowe wymiary belek Dodam że dom budowany jest trójwarstwowo z suporexu 12x 4 styropian x24 http://img843.imageshack.us/img843/573/szkic.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 04.09.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 ...belka ma się opierać min 8 cm na stronę więc dodaj min 16 cm do wymiaru między ścianami i będzie dobrze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modeno2 04.09.2010 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Tzn chodzi mi bardziej czy może być większy zakład niż 8 cm na tej ścianie środkowej , gdzie spotkają się belki z dwóch stron czy nie bedzie problemu potem zrobić między nimi zbrojenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 04.09.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 może być, zresztą belki nie muszą być w jednej linii ale mogą być przesunięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sky4 05.09.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 slawek9000 ma rację możesz położyć belki stropowe na przemian i oprzeć na całej grubości ściany.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts