pgt 05.09.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam, Proszę o pomoc w zaprojektowaniu barku w kuchni. Nie wiemy, czy lepiej pozostać na wysokości obecnych półek (np coś jak tu link), czy może zrobić wyższy, na wys. 110cm (wzór: link). Zastanawiamy się też nad kolorystyką, czy blat np jasny, ciemna noga (zgodne z kolorystyką naszych mebli) ?? Czy barki na metalowych nóżkach są wciąż modne ?? Nasza kuchnia: http://piotrek.home.pl/kuchnia1.jpg http://piotrek.home.pl/kuchnia2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 05.09.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 (edytowane) No blat z pewnością jasny jak reszta blatów.. Nogę można by metalową (żeby pasowała do srebrnych, metalowych elementów kuchni) - coś jak tu Nie wiem czy są modne, ale najbardziej mi do Twojej kuchni pasują...Jeśli chodzi o wysokość to mi bardziej pasowałby wyższy, ale to kwestia gustu.. Edytowane 22 Marca 2018 przez Redakcja usunięcie nieaktywnych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 05.09.2010 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 moim zdaniem metalowe nóżki nie są modne, wyglądają jak z lat 90. mamy taki barek w pracy i jeszcze jako tako ujdzie [barek jest pod ścianą], ale w domu bym tego nie robiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 05.09.2010 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 (edytowane) barek powinien być w kolorze blatu, tu są przykłady nowoczesnych barków: http://projektkuchni.blox.pl/resource/7_nowoczesna_biala_kuchnia.jpg Edytowane 22 Marca 2018 przez Redakcja usunięcie nieaktywnych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgt 06.09.2010 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 (edytowane) a może narysujecie rzut tej kuchni i podpowiecie gdzie byście go widzieli Oto schemat mieszkania: LINK - a chcemy aby był pomiędzy oknami (kuchnia-salon). Barek szerokości 40cm, a długości około 140cm na wysokości 110cm. moim zdaniem metalowe nóżki nie są modne, wyglądają jak z lat 90..... Dokładnie to samo mi przychodzi na myśl jak widzę barki z nóżką barek powinien być w kolorze blatu, tu są przykłady nowoczesnych barków: Powiem szczerze że ten drugi mi się bardziej podoba...ale on chyba nie jest kolorze blatu...tylko frontów szafek i my raczej też o takim rozwiązaniu myślimy Edytowane 6 Września 2010 przez pgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 06.09.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 co do koloru barku jest kilka szkół, ważna jest jednak konsekwencja kolorystyczna - jakiś kolor z kuchni trzeba wybrać powodzenia P.S. Jeśli i Ty nie masz przekonania do metalowych nóżek, to ich nie rób. Ilekroć ja zrobiłam coś bez przekonania [choćby zakup ubrania], to zawsze żałowałam, a barku nie wymienisz tak szybko jak sukienki, bo robi się go przynajmniej na 10 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 06.09.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 NIEmetalowe nóżki nie są modne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgt 06.09.2010 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 co do koloru barku jest kilka szkół, ważna jest jednak konsekwencja kolorystyczna - jakiś kolor z kuchni trzeba wybrać Chyba jednak skuszę się na całość w jednym kolorze...kolor frontów szafek NIE metalowe nóżki nie są modne Dzięki za porady...jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycję to chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts