Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki barek w kuchni ??

pgt

Recommended Posts

Witam,

Proszę o pomoc w zaprojektowaniu barku w kuchni. Nie wiemy, czy lepiej pozostać na wysokości obecnych półek (np coś jak tu link), czy może zrobić wyższy, na wys. 110cm (wzór: link). Zastanawiamy się też nad kolorystyką, czy blat np jasny, ciemna noga (zgodne z kolorystyką naszych mebli) ??

Czy barki na metalowych nóżkach są wciąż modne ??:)

Nasza kuchnia:

http://piotrek.home.pl/kuchnia1.jpg http://piotrek.home.pl/kuchnia2.jpg

No blat z pewnością jasny jak reszta blatów..

Nogę można by metalową (żeby pasowała do srebrnych, metalowych elementów kuchni) - coś jak tu

Nie wiem czy są modne, ale najbardziej mi do Twojej kuchni pasują...

Jeśli chodzi o wysokość to mi bardziej pasowałby wyższy, ale to kwestia gustu..

Edytowane przez Redakcja
usunięcie nieaktywnych zdjęć

a może narysujecie rzut tej kuchni i podpowiecie gdzie byście go widzieli

Oto schemat mieszkania: LINK - a chcemy aby był pomiędzy oknami (kuchnia-salon). Barek szerokości 40cm, a długości około 140cm na wysokości 110cm.

moim zdaniem metalowe nóżki nie są modne, wyglądają jak z lat 90.....

Dokładnie to samo mi przychodzi na myśl jak widzę barki z nóżką :)

barek powinien być w kolorze blatu, tu są przykłady nowoczesnych barków:

Powiem szczerze że ten drugi mi się bardziej podoba...ale on chyba nie jest kolorze blatu...tylko frontów szafek i my raczej też o takim rozwiązaniu myślimy

Edytowane przez pgt

co do koloru barku jest kilka szkół, ważna jest jednak konsekwencja kolorystyczna - jakiś kolor z kuchni trzeba wybrać ;)

powodzenia

P.S. Jeśli i Ty nie masz przekonania do metalowych nóżek, to ich nie rób. Ilekroć ja zrobiłam coś bez przekonania [choćby zakup ubrania], to zawsze żałowałam, a barku nie wymienisz tak szybko jak sukienki, bo robi się go przynajmniej na 10 lat...

co do koloru barku jest kilka szkół, ważna jest jednak konsekwencja kolorystyczna - jakiś kolor z kuchni trzeba wybrać ;)

Chyba jednak skuszę się na całość w jednym kolorze...kolor frontów szafek ;)

NIE

metalowe nóżki nie są modne

Dzięki za porady...jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycję to chętnie poczytam :)