Azmath 05.09.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam To mój pierwszy post na forum, szukałem podobnych tematów ale nie mogłem znaleźć więc postanowiłem sam zapytać. Sytuacja wygląda tak - mam mieszkanko (37m2) w starej kamienicy. Administracja nie ma zamiaru nic robić z tą ruiną, więc muszę sam zadbać o ciepło. Za miesiąc będę miał zakładane CO gazowe, do tego czasu muszę ocieplić mieszkanie. jest to trzecie piętro więc ocieplenie od zewnątrz odpada. Dowiedziałem się, że najlepsze i najbezpieczniejsze (grzyb itp) jest ocieplenie wełną i przykrycie tego płytą karton-gips.Wiem tylko tyle, że muszę na całość powiesić na profilach, i tu pytania do Was:- jak się za to wszystko zabrać ?co ile wieszać profile ? czym najlepiej wełnę przytwierdzić do ściany, jaka najlepsza grubość tej wełny ? czy potrzebuję czegoś oprócz wełny, profili i płyt ? czytałem, że jeszcze jakieś folie po obu stronach powinny być ale nie wyczytałem dokładnie o co chodziogólnie proszę o wszelkie możliwe rady i porady ocieplenie dotyczy dwóch ścian, w pokoju i kuchni, obie ściany z oknami. okna ok 1,7x2m, a ściany ok. 3,5x3,5m. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts