Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wkłady kominkowe

Recommended Posts

Czy ktoś może mi polecić jakiś wkład kominkowy. Może macie już swoje doświadczenia w tym temacie. Proszę o opinie i podpowiedzi co powinienem kupić lub na co zwrócić uwagę aby być zadowolonym. Aha, chciałbym aby kominek dawał trochę ciepła czyli jak to mówią fachowcy miał zamontowane rozprowadzanie ciepłego powietrza.

Doprawdy zawstydzasz mnie. Uwazaj co piszesz poniewaz ja w koncu zmuszone bede czytac to co nagryzmole a to z kolei moze spowodowac bul lepetyny co u takich miesniakow jak ja jest bardzo niebezpieczne. :smile: A propo Kolega sie tak wykonczyl. :smile:

Co do firm, sprawa sie rozbija o marke a co za tym idzie za cene.

Najdrozsze sa (zalezy od modelu): Spartherm (niemieckie), Jotul (skandynawski), Cheminess les foyers (francuskie), importowane z Francji np przez Koperfarm, polska produkcja rodzima, czeskie.

Na rynku z obiegowych opinii najdrozsze niemieckie i skandynawskie sa b. dobre. ale cena jest b. duza, ci ktorzy maja mniej pieniedzy chwala francuskie i polskie ale o rzonych problemach z nimi slyszalem, powiedzialbym ze najgorsze sa czeskie ale najtansze.

Nie polece konkretnego modelu czy firmy poniewaz kazdy ma inne potrzeby i cele ktoremu ma sluzyc wklad grzewczy.

• 1 year później...