Paty 03.10.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 a mnie szcególnie te obudowywane naturalnym kamieniem z ..........grobowcami.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 03.10.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Mnie też, ale wycięłam te telewizory bo jeszcze ktos poczułby się urazony...a wiesz jakie tu teraz ludziska nerwowe sie porobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 03.10.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 nerwowe jak nie wiem co ja zawsze powiem to co myślę, nie zwracam się do nikogo osobiscie ( w kwestii wspomnianych kominków) więc chyba też nikogo nie obrażam a zdanie swoje trzeba mieć i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 03.10.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Co racja to racja. Wobec tego napiszę co wycięłam a mianowicie, że niebyt podoba mi się "telewizorowatośc"nowoczesnych kominków niektórych moich "wybudowanych" juz znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 03.10.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Pasę swoją kozę już lat kilka i wiem na 10000000000 % w nowym domu będzie stała koza w wersji deluxe, znakiem kaflowata. Do takiej można się przytulić realnie bynajmniej. Coś w sposobie : http://www.cebud.transfer.pl/big_images/p02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 04.10.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Full wypas kózka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 06.10.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Podciągam, bo również jestem kózką zainteresowany. Porszę o opinie użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james 06.10.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 świetny pomysł koza sprawuje się super, cała zimę wieczorkami rozpalona do czerwonosci popiół wbierany był tylko raz na koniec sezonu kominki jakoś nigdy mi się nie podobały, od zawsze chciałam mieć kozę coś "starego" w nowoczesnym domu A co to kozisko posilało się popiołem czy co ? Też jestem zainteresowany kupnem tego zwierzaka, ale czegoś tu nie kumam. Chcesz powiedzieć że całą zime palisz w kozie, a raz na wiosnę wybierasz popiół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 koza moich przyjaciół jest tak obudowana, że stal jest bardzo ciepła, ale nie poparzy. dlatego nie ma problemu z dziećmi, które są u nich gośćmi non stop choć wiadomo - dzieci trzeba pilnować, przy kominku tak samo!!! co do kwasówki -ech... zadzwońcie do moich przyjaciół z firmy Spartherm lub Camis - kominki, wszystko opowiedzą dokładnie to fachowcy - jeden od sprzedaży, drugi od sprzedaży i montażu. a przyjaciele mają kozę - Spartherm Stella - moja ulubiona. ostnio kosztowała niestety aż 13 tys. ale ogrzewa u nich cały, bardzo duży, otwarty parter. I jest piękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 to jest Stella właśnie: http://www.kaminhaus-bork.de/images/datenbank/220/Spartherm_Stella.jpg mają wnętrza eklektyczne, starocie i nowoczesność - pięknie tam u nich pasuje na tle ciemnej, czekoladowo-fioletowej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 http://www.spartherm.com.pl/ http://www.peiser.pl/peiser_pl.htm namiary i telefony znajdziecie powyżej Spartherm ma siedzibę w sąsiednich Strzelcach Krajeńskich i zaopatruje całą Polskę, natomiast Camis jest z pobliskiej Witnicy. poza tym jest jeszcze dobry portal o kominkach pod tematem nasze kominki podany jest adres www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 07.10.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 świetny pomysł koza sprawuje się super, cała zimę wieczorkami rozpalona do czerwonosci popiół wbierany był tylko raz na koniec sezonu kominki jakoś nigdy mi się nie podobały, od zawsze chciałam mieć kozę coś "starego" w nowoczesnym domu A co to kozisko posilało się popiołem czy co ? Też jestem zainteresowany kupnem tego zwierzaka, ale czegoś tu nie kumam. Chcesz powiedzieć że całą zime palisz w kozie, a raz na wiosnę wybierasz popiół ? Fakt James. Paty jak to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 07.10.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 normalnie palę drewnem, spalanie jest tak duże- całkowiete że zostaje tylko popiółktóry wybieram raz po sezonie ( dobrze wysuszone drzewo) ale zaznaczam że my kozą nie ogrzewamy domu , tylko wieczorami i to nie codziennie popalamy sobie dla miłego widoku i większego ciepełka w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 08.10.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 To ja jeszcze zapytam tak: czy kozy maja jakies wady? Jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.10.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 NO NIE !! Ile jeszcze bedzie takich " rewelacji " o wybieraniu popiołu raz w sezonie ?? Spalanie "całkowite" jest realne tylko przy np spirytusie... ale nie drewnie . Oferuje wkłady kominkowe oraz KOZY np SPARTHERM ale nigdy nie "wciskam kitu o całkowitym spalaniu" bo to dobre dla takich co ogień widzieli tylko w TV . Wiem " troszeczke" o spalaniu drewna i jeszcze nie spotkałem takiego pieca co "spala popiół " czyli jeden z produktów spalania. Darek B http://www.kafle-kominki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb37 08.10.2005 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Mój mąż również jest sceptycznie nastawiony do kózki. Ale myślę sobie,że nie ważne ile popiołu i kiedy się wyciąga - najważniejsze ,że jest i do tego piękna! jak piszą niektórzy forumowicze( forumowiczki).Uwielbiam KOZY Niestety u mnie w przyszłym domku będzie kominek. Mam nadzieję ,że uda mi sie go obudować tak, zeby nie straszył! ludzie kupujcie kozy powodzenia Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 10.10.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Podaj przyczyny sceptycyzmu męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 10.10.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 NO NIE !! Ile jeszcze bedzie takich " rewelacji " o wybieraniu popiołu raz w sezonie ?? Spalanie "całkowite" jest realne tylko przy np spirytusie... ale nie drewnie . Oferuje wkłady kominkowe oraz KOZY np SPARTHERM ale nigdy nie "wciskam kitu o całkowitym spalaniu" bo to dobre dla takich co ogień widzieli tylko w TV . Wiem " troszeczke" o spalaniu drewna i jeszcze nie spotkałem takiego pieca co "spala popiół " czyli jeden z produktów spalania. Darek B http://www.kafle-kominki.pl ja wybieram popiół raz w sezonie czy to ci się podoba czy nie mówiąc o spalaniu całkowitym miałam na myśli że kawałki drewna spalaja sie do samego końca , na popiół a nie, że w mojej kozie palę popiołem a to znaczna różnica ilość popiołu gromadzonego po sapalaniu jest zalezna od częstotliwości palenia , więc dla kazdego może ona być inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb37 10.10.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Podaj przyczyny sceptycyzmu męża mąż watpi: -w estetyke - przeszkadzaja mu nóżki -w efektywnosc ogrzania wiekszych pomieszczeń - razem coś ok.100m -w romantyzm sprzetu - mała szybka do oglądania ognia to chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 11.10.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 ale jeżeli chodzo o szybkę to sie myli , w mojej kozie jest szybka nie mniejsza niż w kominku tej samej wielkości jeżeli chodzi o grzanie 100 m2 to kominek też ci nie ogrzeje takiej powierzchni jeżeli nie masz w sposób mechaniczny rozprowadzonego ciepła a moim kobiecym zdaniem koza jest bardziej romantyczna niż kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts