eniu 13.06.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Romotopy mu się znudziły (albo mu reklamacji nie uznali ), i sie za solidne żeliwo złapał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus6 13.06.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 witamproszę o wsparcie znawców tematu. Ja słyszałem o kominkach : HAJDUK ; LECHMIA. Wykonawca proponuje mi kominek z płaszczem wodnym firmy ARYSTO. Czy to dobry wybór?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_S 14.06.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Witam!Mam takie pytanie: chcę z kominka doprowadzić grawitacyjnie ciepłe powietrze na piętro do jednego pomieszczenia ok 3-4m w bok i umieścić kratkę w podłodze, ok 50-70cm przed drzwiami balkonowymi. Ma ktoś już doświadczenie z taką kratką w podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 14.06.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Marcus6:Według mnie - Hajduk, Arysto, Lechma stanowią podobną "półkę" jakościową. Mr_S:Możesz umieścić taką kratkę w podłodze, choć trzeba pamiętać, iż poziomo ustawiona kratka w podłodze umożliwi wpadanie kurzu i drobin do instalacji DGP, co nie jest korzystne. Ponadto przy mocnym rozpaleniu kominka, kratka może być gorąca. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aslom1 14.06.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Witam! Mam takie pytanie: chcę z kominka doprowadzić grawitacyjnie ciepłe powietrze na piętro do jednego pomieszczenia ok 3-4m w bok i umieścić kratkę w podłodze, ok 50-70cm przed drzwiami balkonowymi. Ma ktoś już doświadczenie z taką kratką w podłodze? Witam.Posiadam właśnie tak wykonaną kratkę,tzn umiejscowioną w podłodze.Nie przy drzwiach,lecz pod oknami dachowymi.Muszę stwierdzić,że spełniają swoją funkcję znakomicie.Prawdą jest,że możliwe jest dostanie się do wnętrza DGP śmieci i innego tałatajstwa,ale raz na rok,np.można wyjąć kratkę i odkurzyć,chociaż u mnie nie było jeszcze takiej konieczności.Co do rozgrzewania się kratek...rzeczywiście,bosą nogą nie postanie...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.06.2011 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witam.Posiadam właśnie tak wykonaną kratkę,tzn umiejscowioną w podłodze.Nie przy drzwiach,lecz pod oknami dachowymi.Muszę stwierdzić,że spełniają swoją funkcję znakomicie.Prawdą jest,że możliwe jest dostanie się do wnętrza DGP śmieci i innego tałatajstwa,ale raz na rok,np.można wyjąć kratkę i odkurzyć,chociaż u mnie nie było jeszcze takiej konieczności.Co do rozgrzewania się kratek...rzeczywiście,bosą nogą nie postanie...Pozdrawiam. Lepszym rozwiązaniem jest zrobienie bruzdy w ścianie , wyprowadzenie kanału na ścianę i tam umieszczenie kratki np 10 cm od podłogi. Eliminuje się w ten sposób wszystkie mankamenty o których pisał Daniel, jednocześnie zachowując korzyści - choćby suszenia okna dachowego . Wykonanie takiej "aranżacji" najczęściej utrudnia wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vito2 15.06.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Lepszym rozwiązaniem jest zrobienie bruzdy w ścianie , wyprowadzenie kanału na ścianę i tam umieszczenie kratki np 10 cm od podłogi. Ważne też, aby kratkę umieścić kilkanaście cm powyżej listew przyściennych. Gorące powietrze wydostające się z kratki może topić listwę. Pożaru niet, ale smrodek i zdeformowanie listwy - budziet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izuniaem 16.06.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Witam serdecznie:) mam pytanie, czy możliwa jest przeróbka kominka z płaszczem wodnym na biokominek? dostałam zgodę na budowę kominka w 2003 r i nie zdawałam sobie sprawy, że jest już nieaktualna więc fachowcy zamontowali to co trzeba, jednak gdy chciałam podpisać umowę na modernizację mieszkania to... zonk. Kominek już stoi więc dobrze by było gdyby można go było jakoś wykorzystać. Podobno na istalację takiego nie potrzeba żadnej zgody. Proszę o pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 16.06.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Witam serdecznie:) mam pytanie, czy możliwa jest przeróbka kominka z płaszczem wodnym na biokominek? dostałam zgodę na budowę kominka w 2003 r i nie zdawałam sobie sprawy, że jest już nieaktualna więc fachowcy zamontowali to co trzeba, jednak gdy chciałam podpisać umowę na modernizację mieszkania to... zonk. Kominek już stoi więc dobrze by było gdyby można go było jakoś wykorzystać. Podobno na istalację takiego nie potrzeba żadnej zgody. Proszę o pomoc i pozdrawiam Napisz jaśniej, o jaka zgodę chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izuniaem 16.06.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Zgodę Zarządcy budynku, mieszkanie znajduje się w kamienicy, która jest częściowo własnością gminy a częściowo TBS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 21.06.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Czy moze ktos cos powiedziec o wkladach kominkowyc firmy M -desing ? http://www.kominki.sklep.pl/index.php?1=subm/m-design&dzial=wklady/luna1150dh Na necie nie ma kompletnie informacji nt tej firmy nie wpsominajac o jakis opiniach uzytkownikow ktorzy kupiliby ten wklad (albo ja nie umiem tego znalezc) Zastanawiam sie czy kupic kominke MCZ czy wlasnie cos z M-design jesli oczywiscie cena bedzie porownywalna. Prosze fachowcow o doradzenie i wypowiedzenie sie nt tej firmy . PODNOSZĘ. Czy ktoś ma doświadczenia z kominkami M-design? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 23.06.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Witam.mam problem, ale mam nadzieję, że do rozwiązania. http://img823.imageshack.us/img823/8251/img0111uz.jpg Jak widać muszę pokombinować z lokalizacją kominka. Nie dość że czyszczak mam w niewygodnym miejscu to jeszcze nie chciałbym kominka za mocno w pokój wypuszczać - może zrobić się ciasno. Czy można zrobić tak jak na rysunku? Tzn. Kominek z boku, nawiew i wpięcie do komina też pociągnąć z boku. Tak mógłby zajmować jakieś 60 cm od ściany a nie 100.Chyba że jestem w błędzie i to nie będzie działać. PROSZĘ O OPINIE I PODPOWIEDZI. Ps. Czyszczaka nie przesunę bo po bokach są kominy wentylacyjne a z tyły ściana działowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 23.06.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Oczywiście, że da się "pokombinować" z przesunięciem wkładu kominkowego.Nawet, aby wizualnie było więcej miejsca wkład może "wisieć" z boku. To znaczy coś na wzór tego w załączniku. Zdjęcia przedstawiają obudowę z ciepłymi ścianami z płyt szamotowych.Koncepcji może być wiele, ale przesunięcie wkładu z boku jest możliwe.Może być również w zależności od konkretnej sytuacji i układu w salonie zastosowany wkład kominkowy z szybą boczną.http://www.kominki.owo.pl/90-unico-dragon-4-b.html http://www.kominki.owo.pl/25-unico-dragon-4-b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 23.06.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Dzięki za informacje. A MOŻE DOWIEM SIĘ KTO MÓGŁBY MI WYKONAĆ MONTAŻ KOMINKA W OKOLICACH TORUNIA (DOKŁADNIE WĄBRZEŹNO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 23.06.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 A MOŻE DOWIEM SIĘ KTO MÓGŁBY MI WYKONAĆ MONTAŻ KOMINKA W OKOLICACH TORUNIA (DOKŁADNIE WĄBRZEŹNO) A jakiego typu obudowę planujesz? Ciepłą (szamot), zimną (karton). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 23.06.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 A jakiego typu obudowę planujesz? Ciepłą (szamot), zimną (karton). NIE WIEM Dopiero jakieś 2 godziny temu dowiedziałem się, że k-g jest be (od 4 godzin studiuję temat komników) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 24.06.2011 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Z rejonu Torunia polecam Koval , Fasterm ,Marco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 24.06.2011 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Z rejonu Torunia polecam Koval , Fasterm ,Marco . Dzięki Podzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.06.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Z rejonu Torunia polecam Koval , Fasterm ,Marco . Polecasz ich , bo dasz sobie za nich rękę uciąć ,czy kupują od Ciebie towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 24.06.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Witam. Się czepiasz człowieka ... przecież chce dobrze ... porady fachowej udzielił ... Tedasss - masz u siebie i w okolicy (chyba się nikt nie obrazi jak okolicą Torunia - Bydgoszcz nazwę ... ) wiele firm z ogromnym, liczonym czasem na kilkanaście lub już kilkadziesiąt lat, doświadczeniem: Adkom, Ogniska Domowe, Lau Kominki, Ardor. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts