racer 01.02.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Kosmos, zwykła Varia Ch ma 250kg, Chazelles 1000 EPI ma 295 kg przy bocznych szybach większych niż frontowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 01.02.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 witam, szukam opinii o wkładzie powietrznym austroflamm 65 X 51. to kominek z prostą szybką, jego zaletą jest stosunkowo duża szyba oraz nowoczesna stylistyka przy cenie promocyjnej około 1,200 EUR netto... czy ktoś miał kłopoty z wkładami tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 01.02.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 jedyny kłopot z tym wkładem to, że trzeba do niego drzewa dokładać, sam skurczybyk sobie nie dołoży a na poważnie poza brakiem popielnika nie znam żadnych mankamentów tych wkładów. Mam na myśli nowe, ulepszone w ubiegłym roku konstrukcje. Może lepiej, że go nie ma, aniżeli miałby być taki, który psuje proces spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 01.02.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 dziękuję za opinię! rozumiem, że nie masz też zastrzeżeń do stosunku cena/jakość przy tej kwocie którą podałam? nie wiem jakie mam alternatywy - zależy mi aby szyba była dosyć duża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 01.02.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 65/51 to typowy wymiar drzwiczek, ani duży ani mały. 75/51 będzie już dość duży W cenie ok 6tys. można coś na rynku znaleźć, jednak moim zdaniem niewiele będzie tak dobrych jak austroflamm. Jeżeli mogę coś poradzić, to omijaj szerokim łukiem wkłady Dovre, a szczególnie nową serię 2180 / 2175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 01.02.2010 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 dziękuję! no właśnie dovry te na początku oglądałam, ale są okropnie przestarzałe konstrukcyjnie i o nich to już znalazałam sama duże złych opinii! super, będzie austroflamm. jeden wybór z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 02.02.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 dziękuję! no właśnie dovry te na początku oglądałam, ale są okropnie przestarzałe konstrukcyjnie i o nich to już znalazałam sama duże złych opinii! Można zapytać jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 02.02.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 główny zarzut do dovrów który znalazłam na necie to fakt, że są bardzo duże kłopoty z uwzględnieniem jako naprawa gwarancyjna różnych problemów. ludziska mieli po 2 miesiącach pokrzywione ruszty i drzwi, a producent migał się od odpowiedzialności. druga rzecz - to są wkłady z nieszczelną szybą. w sensie, że dopływ powietrza do spalania, ten regulowany, odbywa się z pomieszczenia. w nowoczesnych wkładach układ spalania jest odcięty od pomieszczenia, na wypadek kłopotów z kominem - nic nam się nie cofnie do pokoju. podkreślam, że nie jestem specem od kominków, wyczytałam to we wpisach użytkowników dovre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarlo5 02.02.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Pracuje w firmie,ktora zajmuje sie kominkami, kompleksowo rzecz jasna:) Odpowiem na wszystkie pytania, doradze. Dotyczy to kominków, ktore maja dopiero powstac,jak rowniez tych, ktore juz istnieja. Niewazne czy ktokolwiek z Panstwa bedzie mial pytania zwiazane z codziennym uzytkowaniem kominka czy moze bedzie to wynikalo z jakiegos problemu z tym, niewatpliwie rewelacyjnym zrodlem taniego ciepla w naszych czterech katach. ZAPRASZAM. Witam. Mam pytanie. Jak zamontować radiator BERTRAMS? Czy bezpośrednio na kominku czy użyć jakiejś złączki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 02.02.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 a jaki masz wkład? Zwykle ta rura turbo pasuje jako nakładka na kołnierz wkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarlo5 02.02.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 a jaki masz wkład? Zwykle ta rura turbo pasuje jako nakładka na kołnierz wkładu Witam.Wkład KAW-MET 14 kW, rura 200.Radiator też 200 ale z tego co wiem to powinien wchodzić do kołnierza wkładu do wew. a nie po zewnętrznej żeby skropliny spływały do wkładu a nie na obudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 02.02.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 są jakieś kryzy co by skropliny leciały tam gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiF 03.02.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam! Założyłem osobny temat, w którym opisałem mój problem dotyczący eksploatacji kominka. Czy mógłbym prosić szanownych forumowiczów o zerknięcie i ewentualnie pomoc? http://forum.muratordom.pl/kominek-uciazliwy-zapach-w-domu-po-polrocznej-eksploatacji,t179808.htm Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 03.02.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Potrzebuję najtańszego rozwiązania,powietrze doprowadzone,komin wybudowany,nawet dziura w ścianie zrobiona.W kominku będzie palone pewnie w święta dlatego potrzebuję coś naprawdę taniego.Na jaki wkład się zdecydować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiadob 03.02.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Jestem na etapie wybierania wkładu kominkowego. Zastanawiam się nad czeskim wkładem Romotop KV 055A. Czy może ktoś z forumowiczów użytkuje taki wkład? Jeżeli tak to będę wdzięczna za jakąkolwiek informację jak ten wkład się sprawuje i czy jest warty swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.02.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam. Potrzebuję najtańszego rozwiązania No to po co Ci wkład? Zafunduj kominek z paleniskiem otwartym. Albo piecyk/kozę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 03.02.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Koza odpada.Kominka z otwartym paleniskiem boję się troche,wkład po zamknięciu jakoś tak mniej w oczy kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.02.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam. Kilka tysięcy lat ludzie się nie obawiali otwartego ognia Kupisz najtańsze palenisko, wywalisz ca. tysiąc zeta i nie zobaczysz w nim ognia... Już tyle razy było to na Forum... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 03.02.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam. Potrzebuję najtańszego rozwiązania No to po co Ci wkład? Zafunduj kominek z paleniskiem otwartym. Albo piecyk/kozę. Pozdrawiam tak się zastanawiam, czy prawidłowe wykonanie otwartego paleniska będzie tańsze od najtańszego wkładu Coś mi się nie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 03.02.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Powiedz Forest-Natura jaki wkład wg.Ciebie to minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts