eniu 07.04.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 ok Czyli wywalić ten filtr i ten rozdzielacz i dać cztery rury bezpośrednio do komory ? ( bo mam cztery pokoje ) Dokładnie tak ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.04.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 eniu gościu zadał pytanie więc mu odpowiedziałem.Gdyby zapytał czy można palić gumowcami i innym śmieciami to bym mu inaczej odp. Nikt ! przecież wiesz ,ze Cie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.04.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 No jestem prawie nowy,nie wiedziałem,że w PW ktoś pali węglem,ciekawe http://img850.imageshack.us/img850/7940/brykiet.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img153.imageshack.us/img153/4498/92795070.jpg Uploaded with ImageShack.us "ZASTOSOWANIE Jak zapalać i użytkować nasze brykiety?Kostkę brykietową firmy Afri-Pal można rozpalić używając zwykłej rozpałki drewnianej, żelu naftowego lub żarzących się niedopałków.Kostkę rozpala się łatwiej i pali się ona równomierniej niż zwykły węgiel. Do rozpalania Kostki nie polecamy używania wszelkiego rodzaju płynnych rozpałek, ponieważ mogą powodować one znaczne trudności. Uwaga! W kominkach, w których jest możliwość kontrolowania spalania powietrza, można regulować wysokość płomienia palącego się brykietu w zakresie od 5 do 10 centymetrów. Wyższy płomień równoznaczy jest z większą temperaturą. Jednak najbardziej wydajne ciepło możemy otrzymać wówczas, gdy kostka wygląda jak żarząca się ognista cegła z małym płomieniem (sięgającym około 5 centymetrów)." to dla Artka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.04.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 to dla Artka. Ciekawie,ciekawie ale to musi być brudne i takie cóś do salonu nosić i jeszcze tam składować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 07.04.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Darmowe porady na TARGACH BUDOWLANYCH MUREXPO 8-10.kwietnia Warszawa Torwar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.04.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Lisek , narysuj jakiś schemat bo na zdjęciach widać tylko kanały. Nie wiadomo skąd , dokąd i dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.04.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Darmowe porady na TARGACH BUDOWLANYCH MUREXPO 8-10.kwietnia Warszawa Torwar . Normalnie kasujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 07.04.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Normalnie kasujesz ? A Ty nie kasowałeś jak pracowałeś? Piotr mi zaoferował 50% zniżki za szkolenie jak odgadnę zagadkę. A przecież powinno być doradztwo, poradztwo i szkolenie za darmo. Tak było za GIERKA, a tera za wszystko płać i płać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 07.04.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Normalnie kasuje .... Bohusz u nas na targach i szkoleniach NIE PŁACISZ Dodatkowo specjalnie dla elity forum 32 ziółka Dr Bechera .. które uspokajają i zbliżają ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.04.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Ciekawie,ciekawie ale to musi być brudne i takie cóś do salonu nosić i jeszcze tam składować ? Rzeczywiście jesteś żółtodziób.Ty to jak ta przekupa na targu.Cały czas donosi by miec klienta.Jak już cuś to "jeden raz na dobę",gdy drewna czar zrobi żar.....wkładasz brykiet.Poniał???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.04.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Darmowe porady na TARGACH BUDOWLANYCH MUREXPO 8-10.kwietnia Warszawa Torwar . Masz racje.Lepiej na targach........za darmoche uczyć........"Po co na darmo jęzora strzępić"...na FM.A "haluny" to se sam pij.wrrrrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 08.04.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Lisek, przydałby sie jeszcze przekrój poprzeczny ,ale sprawdźmy czy jest taka potrzeba . odpowiem w ciemno, najwyżej wrócimy do tematu. Zakładam ,ze kominek jest na parterze ,a rury prowadzisz górą (na piętrze), i tą górę maja dogrzewać . Jeśli tak to przy założeniu ,że dom jest z betonu , nic nie spalisz ( ) i powinno działać ,jesli prowadzisz kanały w poziomie . W kominku "wytknij" każdą rurę z osobna już bez izolacji . Niech czerpią powietrze w najwyższym punkcie czopucha, a na wylotach załóż kratki z żaluzja ,by móc tym sterować. No czopuchu 10-40 cm poniżej poziomu czerpania daj kratkę (i), dekompresyjne o zalecanym przez producenta wkładu przekroju, nie biorąc pod uwagę przekroju kanałów (Jak zamkniesz żaluzje to tak jakby ich nie było). Oczywiście kratki lub otwory nawiewne w dolnej części kominka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 08.04.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Najbardziej skuteczny będzie wariant A , B sobie odpuść. Przy A ,tak jak pisałem kratki z żaluzją , ale też ze świadomością, że jak wszystkie pozamykasz na amen to wkład będzie się przegrzewał. Dobry wkład wytrzyma ,ale po co eksperymentować . Albo zawsze coś otwarte (generalnie tak jest) ,albo wytnij dodatkowy otwór w dystrybutorze i wymyśl coś by go można zamykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mefiko 08.04.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Mam takie nietypowe zapytanie...Otóż dostaliśmy od teścia wkład kominkowy z płaszczem wodnym.Ponieważ w naszym mieszkaniu kominek ma pełnić funkcję czysto rekreacyjną ,nie planujemy podłączenia do instalacji C.O i wykorzystywania go do ogrzewania mieszkania mam pytanie, czy taki wkład w ogóle się do takiego celu nadaje. Czy może sprzedać ten i kupić "zwykły" wkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 08.04.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Jeszcze jedno a doprowadzenie powietrza pod kominek to jedno kanału 50x150 to będzie mało ? Może lepiej dać tak jak pisałem 2 x 50x150 Zakładam ze kominek będzie około 15-23kW czopuch komina ma fi 200 Do Twojego wkładu , kanał 50 x 150 wystarczy . Przekrój króćca przyłączeniowego (jest taki ?)we wkładzie , większy pewnie nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 08.04.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Mam takie nietypowe zapytanie... Otóż dostaliśmy od teścia wkład kominkowy z płaszczem wodnym. Ponieważ w naszym mieszkaniu kominek ma pełnić funkcję czysto rekreacyjną ,nie planujemy podłączenia do instalacji C.O i wykorzystywania go do ogrzewania mieszkania mam pytanie, czy taki wkład w ogóle się do takiego celu nadaje. Czy może sprzedać ten i kupić "zwykły" wkład? Jaki to wkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mefiko 09.04.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 To wkład Cezar z Ekoterm:http://www.ekoterm.waw.pl/cezarw.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.04.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 To wkład Cezar z Ekoterm: http://www.ekoterm.waw.pl/cezarw.htm Możesz palić bez wody ,pod warunkiem uwzględnienia dwóch kwestii. Zmiana przeznaczenia będzie (raczej ) bezpowrotna. Scianki stalowe wkładu wyłóż płytkami szamotowymi , gdyż brak chłodzenia wodą spowoduje ich szybkie przepalenie. Sprzedaż to dobry pomysł, pod warunkiem zakupu za uzyskane pieniądze , urządzenia porównywalnego . Czy to jest nowy wkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.04.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 eniu.Po co sobie zaprzątać głowę w sumie przeróbką wkładu?Lepiej go sprzedać tam gdzie będzie spełniał swoje zadanie.Kupić za tą kasę "mebelek" i palić w nim dla "frajdy"-okazjonalnie.Sam zapewne wiesz,że w KZPŁW nie należy a nawet jest zabronione palenie gdy spuścimy wodę ze zładu-płaszcza a mimo wszystko będziemy chcieli w nim napalić.Przecież wkład jest tam wyłożony np. wermikulitem.Choć powiem ,że tez tak chciałbym.Zabraknie prądu,szybki spust wody i dalej palimy.Co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.04.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 eniu.Po co sobie zaprzątać głowę w sumie przeróbką wkładu?Lepiej go sprzedać tam gdzie będzie spełniał swoje zadanie.Kupić za tą kasę "mebelek" i palić w nim dla "frajdy"-okazjonalnie.Sam zapewne wiesz,że w KZPŁW nie należy a nawet jest zabronione palenie gdy spuścimy wodę ze zładu-płaszcza a mimo wszystko będziemy chcieli w nim napalić.Przecież wkład jest tam wyłożony np. wermikulitem.Choć powiem ,że tez tak chciałbym.Zabraknie prądu,szybki spust wody i dalej palimy.Co ty na to? Nikt , nie doczytałeś co napisałem. Pisałem ,o zmianie z PW na zwykły - bezpowrotnie. Sprzedaży też nie wykluczyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts