eniu 13.04.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Eniu: Jak się poznamy osobiście i pogadamy to ocenisz sam . Proponuje spotkanie na najbliższym zjeździe OSKP w Warszawie 15-16.kwietnia:welcome:. Darek Czy pytali na targach : Pytali o różne dziwne kominki , również o takie które łączą akumulację i grzanie wody . Było mnóstwo pytań o kominki :kaflowe , wodne , pracujące z kolektorami słonecznymi , współpracę z rekuperatorami i wszelkie kombinacje jak TANIO ogrzać dom kominkiem . To że wielu na TYM forum czyta o kominkach nie znaczy że POZOSTALI nie istnieją .. Mam nawet wrażenie że ŚWIAT ZEWNĘTRZNY jest jakby większy... No i to jest to czego nie lubię u Ciebie Mistrzu. Wpadniesz znienacka , hukniesz z dwóch luf na wiwat , nie patrząc do kogo strzelasz , albo nie do końca zrozumiawszy ,o co chodziło w poście na który odpowiadasz. Ja jestem stary człowiek , który już nie może ... Na pewno nie chce czynnie się udzielać w wielkim świecie. Tym bardziej, że jak od Piotra słyszałem , to wcale nie taki wielki ,ten świat OSKP . Tym bardziej ,ze Twoje zaproszenia to znowu wiwaty w powietrze ! Kończę Piecyk 2 w przyszłym tygodniu (Piotr chce go mieć na szkolenie), i żegnaj ponura auro , deszczowe wiatry i troski "klei murków"... 3 tygodnie wylegiwania się na piachu ,z dupą wypiętą na słońce Baj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 14.04.2011 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Fajnie że się poopalasz .. Tylko KTO będzie pisał takie soczyste teksty na FM ? Dziwny jest TEN ŚWIAT:o ,w czasie gdy liczni kursanci przyjadą zdobywać wiedzę w SZKOLE PIOTRA , zabraknie CIEBIE :jawdrop:podczas wykładów o zduństwie Czy bez Twojej obecności szkolenie o piecykach szamotowych ma szanse być takie samo ..?? A już się miałem zapisać na kurs aby podszkolić pracowników ..ofertę przesłał mi ŚK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 14.04.2011 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Okolice Leszna polecam i znam te firmy ; Polkom Leszno , EV Kominki Krotoszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foschi 14.04.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 A duzo to zachodu na miejsce piecyka wolnostojacego wstawic wklad kominkowy?? Czy wtedy wsio trzeba na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foschi 14.04.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 ... chodzi mi konkretnie o ta rure ktora wchodzi do komina, czy w obu przypadkach jest ona inna? Jesli np teraz zdecydowalabym sie na piecyk wolnostojacy za okolo 900 euro... i kiedys tam chcialabym wklad kominkowy.... nie wiem nie wiem nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 14.04.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 ... chodzi mi konkretnie o ta rure ktora wchodzi do komina, czy w obu przypadkach jest ona inna? Jesli np teraz zdecydowalabym sie na piecyk wolnostojacy za okolo 900 euro... i kiedys tam chcialabym wklad kominkowy.... nie wiem nie wiem nie wiem Zrób komin do kominka (fi 200 lub fi 180) , będzie on dobry również dla piecyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foschi 14.04.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 chcialabym cos takiego... [ATTACH=CONFIG]52371[/ATTACH]jest cos takiego na polskim rynku? ..cos podobnego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foschi 14.04.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 nie interesuje mnie bio kominek to tak na marginesie, jakby ktos chcial o tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foschi 14.04.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 A czy piecyki takie jak te... [ATTACH=CONFIG]52377[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]52378[/ATTACH]..mozna obudowac? Nie jak wklad kominkowy! ..ale troszke np dol? Tak, zeby piecyk mial ksztalt prostokatu?!:bash:zwariuje pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matek_ 14.04.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Okolice Leszna polecam i znam te firmy ; Polkom Leszno , EV Kominki Krotoszyn Czyli polecacie firmę Polkom - nie znam ich ale skoro polecacie to w takim razie zwrócę się do nich. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 14.04.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Polkom to bardziej kominki kamienne , EV Krotoszyn to również kafle . Znam i polecam obydwie firmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 18.04.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam, na wstępie napiszę.... Błagam pomóżcie! sezon zimowy mam już za sobą, miałem w instalacji Zuzię gilotynę 19kw z Kratek (nie jestem zadowolony), ale nie o tym. Okazało się że mój hudraulik wziął za mały kominek do mojego domu i muszę teraz zmienić. Dodam że mam 190m2 z antresolą otwartą pod samą kalenicę, na dole w większości podłogówka u góry kaloryfery oraz zasobnik 250l. W domu generalnie było ciepło tzn max 20 st, ale zasobnik nagrzewał się do 33-35st. i musiałem dogrzewać gazówką bretje. To tyle na wstępie. Z tego co się dowiedziałem muszę mieć min 24 kw żeby dawoła u mnie radę. Zastanawiałem się nad kominkami edilkamin http://www.ceneo.pl/1605745, ulrich http://www.ceneo.pl/10769148, amelia z kratek http://www.ceneo.pl/9629771 (ostateczność - chyba że ktoś mnie przekona) i...... no właśnie za bardzo nie wiem co wybrać???Może ktoś z Was ma któryś z tych kominków, albo doradzi coś innego tak w przystępnej cenie do 6500 zł. Pozdrawiam i z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.04.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam, na wstępie napiszę.... Błagam pomóżcie! sezon zimowy mam już za sobą, miałem w instalacji Zuzię gilotynę 19kw z Kratek (nie jestem zadowolony), ale nie o tym. Okazało się że mój hudraulik wziął za mały kominek do mojego domu i muszę teraz zmienić. Dodam że mam 190m2 z antresolą otwartą pod samą kalenicę, na dole w większości podłogówka u góry kaloryfery oraz zasobnik 250l. W domu generalnie było ciepło tzn max 20 st, ale zasobnik nagrzewał się do 33-35st. i musiałem dogrzewać gazówką bretje. To tyle na wstępie. Z tego co się dowiedziałem muszę mieć min 24 kw żeby dawoła u mnie radę. Zastanawiałem się nad kominkami edilkamin http://www.ceneo.pl/1605745, ulrich http://www.ceneo.pl/10769148, amelia z kratek http://www.ceneo.pl/9629771 (ostateczność - chyba że ktoś mnie przekona) i...... no właśnie za bardzo nie wiem co wybrać???Może ktoś z Was ma któryś z tych kominków, albo doradzi coś innego tak w przystępnej cenie do 6500 zł. Pozdrawiam i z góry dzięki za info Ja bazuję na firmie CTM .Ich wkładem, jak masz 18 kw , możesz 250 m2 ogrzać. Ja 24 kw ogrzewam 300 m2 .Przyjaciel takim ogrzewa 350 m2 i czuć jeszcze zapas mocy. Ale też gabaryty tych wkładów są większe o 30 % od porównywalnych. Np 18KW CTM, jest większy od 19KW Kratek Problem który Cię dotyczy ,to trochę inaczej podane moce producentów wkładów. Jeśli CTM ,to raczej bez gilotyny . Gilotyny , które podlinkowałeś powinny dać radę.Natomiast sprawdź pojemność płaszcza i pojemność komory spalania - muszą być zdecydowanie większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.04.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam.Talgo - na mój nos to problemy są po stronie instalacyjnej układu wodnego a nie po stronie paleniska.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 19.04.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam. Talgo - na mój nos to problemy są po stronie instalacyjnej układu wodnego a nie po stronie paleniska. Pozdrawiam. Właśnie tego boję się najbardziej! Ale znim zacznę przerabiać instalację wolę sprawdzić czy nie wystarczy zmiana kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 19.04.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 No chyba że ktoś zna jakiego magika z okolic Wrocka żeby sprawdził mi tą instalację.Bo nie mam zaufania do tego hydraulika co mi robił tą instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 20.04.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Stawiam chyba jednak na produkt krajowy i nie są to kratki. http://www.ctmpolonia.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=59%3Amaxiflam&catid=41%3Atermokominki&Itemid=61&lang=pl Możecie jeszcze polecić jakąś firmę ze sterownikami, potrzebuję w miarę rozbudowany tzn. musi obsługiwać pompę obiegową, od podłogówki, kaloryferów i od zasobnika plus przepustnica automatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 20.04.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Stawiam chyba jednak na produkt krajowy i nie są to kratki. http://www.ctmpolonia.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=59%3Amaxiflam&catid=41%3Atermokominki&Itemid=61&lang=pl Możecie jeszcze polecić jakąś firmę ze sterownikami, potrzebuję w miarę rozbudowany tzn. musi obsługiwać pompę obiegową, od podłogówki, kaloryferów i od zasobnika plus przepustnica automatyczna. We Wrocławiu masz producenta sterowników TATAREK. W Legnicy znam Bogdana Iskrę ( firma ISKRA). Jest to kominkarz z solidnym przygotowaniem zawodowym . Może spróbuj z nim pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 20.04.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 We Wrocławiu masz producenta sterowników TATAREK. W Legnicy znam Bogdana Iskrę ( firma ISKRA). Jest to kominkarz z solidnym przygotowaniem zawodowym . Może spróbuj z nim pogadać dzięki wielkie :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 We Wrocławiu masz producenta sterowników TATAREK. W Legnicy znam Bogdana Iskrę ( firma ISKRA). Jest to kominkarz z solidnym przygotowaniem zawodowym . Może spróbuj z nim pogadać brawo Piotrze.Rośniesz już na miarę najlepszego doradcy na tym forum.Czas cię zgłosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts