ziuta62 06.01.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witam! Czy kominek kiva jest wykonalny w Polsce? Czy jest to kominek różniący się czymś więcej - wkład, technologia, obudowa? I czy musi być otwarty czy może być z szybą? I czy można poprowadzić DGP z niego?Kłopoty to moja specjalność, ale dziekuję z góry za odpowiedż i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 06.01.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witam. Jak dorwiesz przyszły numer ŚK to poczytasz o kivie ... Ale u nas ... w polskich górach ... ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 06.01.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witam!Szukałam przykładów z kominkami rustykalnymi. Obudowa ręcznie formowana /tynk gliniany czy gipsowy nie mam pojęcia/, belka jakaś taka spękana, nierówna.No i do kiva się dokopałam. Zapodam córce zakup ŚK.Jak na razie wygląda na losowanie zapałek. Piec kaflowy-kominek. Pozdrawiam i zabieram się do szperania!Ps. Kuchnia kaflowa koniecznie z obrazkiem. Koniki i inne atrakcje. Tak postanowil mąż-dziadek, którego wcale nie interesowały piece . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 09.01.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Hej, nie wiem czy dobrze trafiłam z doradztwem w sprawie wkładu kominkowego Kominek ma być wyłożone szamotem, z dopływem powietrza z zewnątrz i przynajmniej jedna kurtyną powietrzna cel kominka tylko rekreacyjny poki co naszym faworytem jest KW Line 660 E, ktoś używa? polecacie jakieś substytuty? Kominek będzie obudowany portalem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 09.01.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 faworytem jest KW Line 660 E, ktoś używa? polecacie jakieś substytuty? ! Substytut ? Do KW Line? Raczej wykluczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 09.01.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Substytut ? Do KW Line? Raczej wykluczone powiedz mi Zdunie czy to był sarkazm? czy poważnie uważasz KW Lina za 'bezkonkurencyjny' wkład? obawiam sie tego pierwszego... co zatem polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 10.01.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 KW Line to "marka handlowa" wymyślona przez pewną firmę , dobrze znaną w branży z adresów http://www.nazwa producenta wkładów .pl , dostępna w zasadzie jedynie w ich sklepach . Twoja decyzja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 10.01.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 co zatem poleciłbyś Zdunie/ polecilibyście dla domu 1-rodzinnego o powierzchni ok 180m2, z rekuperacją i ogrzewaniem podłogowym, gdzie kominek bedzie palony 'od swieta', czysto rekreacyjnie? powinnam podac jakies dodatkowe informacje? wiem, że nikt za mnie decyzji nie podejmie ale porady bile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.01.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Chcesz poradę czy reklamę? Kajka , wszyscy którzy wykupili reklamę (płatny profil ), ze mną włącznie, muszą być solidnie filtrowani . Sama musisz ocenić - chwalimy bo dobre, czy też mamy to w swoim sklepie Poczytaj to co już jest na forum, stare opinie, a nie to co teraz na szybko ktoś będzie chciał sprzedać, bo mu zalega , albo na chleb nie ma. Negatywne opinie to też zagrożenie. Bo może to oczernianie konkurencji, albo tak jak my z Mistrzem się nawzajem wspieramy Na tych bez reklamy tez uważaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 10.01.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 co zatem poleciłbyś Zdunie/ polecilibyście dla domu 1-rodzinnego o powierzchni ok 180m2, z rekuperacją i ogrzewaniem podłogowym, gdzie kominek bedzie palony 'od swieta', czysto rekreacyjnie? powinnam podac jakies dodatkowe informacje? wiem, że nikt za mnie decyzji nie podejmie ale porady bile widziane Tylko to palenie od święta... Mam kolegów (emerytów) którzy twierdzą, że teraz mają na okrągło cały rok święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guzie 10.01.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 czesc. mam pytanie do fachowców. który piec wolnostojący lepiej wybrać do dogrzewania:1. Morso z wylotem spalin 120 i bez powietrza z zewnątrz2. Dovre z wylotem spalin 150 z dostępem powietrzaz jednej strony doskonałe Morso(5448 ), a z drugiej w Dovre(astro 4) szersza rura i powietrze z zewnątrz (w sumie Morso może też zasysać spod pieca dziurą, z zewnątrz)jestem ciekawy Waszej opini. dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.01.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Witam.Morso - zarąbisty ... no i ma z tyłu wlot powietrza ... co za fujara Ci powiedziała że nie ma?Wejdź na ich stronę (oryginalną czyli .com), przy każdym modelu są niezłe .pdf'yPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guzie 10.01.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 myślę konkretnie o morso 5448, czytałem nawet angielskie wersje stron Morso i jeśli jest zewnętrzne powietrze to piszą,a ten ma z tego co widzę na rysunkach technicznych 2 odprowadzenia górne i tylne spalin - ale mogę się mylić oczywiście.chodzi o to czy warto rezygnować z bepośredniego podłączenia do pow. z zewnątrz, czy niech zaciąga z zewnątrz pod piecem.mam też komin 20cm a tu 12cm, ale to chyba nie problem z taką redukcją. dzięki serdeczne za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Witam.http://www.morsoe.co.uk/Files/Billeder/Morsoe/CAD/MODERNE%20OVNE/5448/5400-60%20M%C3%A5lskitse%205448%20B%20-%20Isometrisk%20-%20klippet.jpgTo na górze to wylot z króćcem dymowym ustawionym pod katem, na dole wlot powietrza.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guzie 10.01.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 te same obrazki studiowaliśmy, z tym że ja miałem inne wnioski (sugerując się tym, że w innych piecach morso jeśli jest doprowadzenie powietrza z zewnątrz to było o tym wyraźnie napisane, a w tym wypadku są 2 podłączenia do wyboru, górne/tylne) no ale z fachowcem się nie dyskutuje Fajnie. mam nadzieję, że rura spalinowa 120 nie jest problemem. Dokonałem chyba wyboru. pozdrawiam Pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.01.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Witam. Właśnie po to tu jesteśmy żeby dyskutować Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.01.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Forest (czasem ) mówi prawdę. Dovre - kontra Morso. Fajne - kontra doskonałe Marzenie takie coś sprzedawać, masz już gdzie kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guzie 10.01.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 wydaje mi się, że mam gdzie. mogę na priva ew. skonsultować sprzedawcę i cenę chociaż na cenę w dalszym ciągu się pocę, to przez 4lata użerania się z tarnawą (jakimś cudem pozbyłem się niezabudowanego podłączonego wkładu) jestem bardzo zdeterminowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 10.01.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 przejrzałam parę stron forum i znudzona (przepraszam, ale to zdecydowanie nie moja branża) ponawiam nieco zmienione pytanie, przy wytycznych o których mówiłam wcześniej lepszy będzie Hajduk czy Spartherm? Lub jaka jeszcze tańsza opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 10.01.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Tylko to palenie od święta... Mam kolegów (emerytów) którzy twierdzą, że teraz mają na okrągło cały rok święta u nas święta co niedziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts