eniu 23.05.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Radzę nie zapominać o wazelinie... Krzychu, a jak rozpoznasz dobrego fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 23.05.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 O Sparthermie wiem, że bardzo dobry, ale cena za jakość też odpowiednia. Ja mimo wszystko chciałbym znaleźć coś trochę tańszego, bo kominek będzie używany raczej rzadko... Macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kunat 23.05.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Witam, zastanawiam się nad kominkiem KWLine E 660. Czy macie jakieś opinie na temat tych kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.05.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 O Sparthermie wiem, że bardzo dobry, ale cena za jakość też odpowiednia. Ja mimo wszystko chciałbym znaleźć coś trochę tańszego, bo kominek będzie używany raczej rzadko... Macie jakieś propozycje? No to weź Hajduka, skoro tez Ci po głowie chodził. Przyzwoite rzemiosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.05.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Witam, zastanawiam się nad kominkiem KWLine E 660. Czy macie jakieś opinie na temat tych kominków? Pomiędzy KWLine E 660, Pamą Diablo i Sparthermem Varia 1V, nie widzę różnicy w wyglądzie zewnętrznym. Z doświadczenia wiem, że jest także niewielka różnica w eksploatacji (na korzyść Pamy ). Cenowo- przepaść. Nawet pomiędzy podróbami spora różnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 23.05.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Witam, W domu będę miał ogrzewanie elektryczne, czyli nie potrzebuję komina. Planuję natomiast mieć kozę z rurą do sufitu (podobnie jak na zdjęciu). Zastanawiam się zatem co muszę zrobić, jak zaizolować aby wszystko działało dobrze i bezpiecznie. Dom parterowy z poddaszem nieużytkowym. http://i2.fmix.pl/fmi2144/d704ac9000158b524fbd2a0a/zdjecie.jpg Dziękuję za wszelkie rady. PS. Zdjęcie nie jest moje i mam nadzieję, że właściciel się nie obrazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.05.2012 03:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Radzę nie zapominać o wazelinie... Słuszna uwaga ale przydatna tylko takim "kpiarzom" jak ty.Wysmaruj się od góry do dołu.Może przyniesie to wymierny skutek i wreszcie ruszą te szare komórki, co zaowocuje normalnymi wypowiedziami na temat .Nie zapominaj eniek ,że ja cały czas czytam ten rozległy temat "kominki". Krzychu, a jak rozpoznasz dobrego fachowca? Ty nie musisz się martwić ,,,,,jesteś zajebiście rozpoznawalny tylko te kuźwa papiery,których jeszcze nie masz. :(:no: , ale wiem ,że dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.05.2012 03:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Nikt. Kiedyś, na początku mojej bytności na forum, napisałem że jesteś inteligentny facet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.05.2012 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam, W domu będę miał ogrzewanie elektryczne, czyli nie potrzebuję komina. Planuję natomiast mieć kozę z rurą do sufitu (podobnie jak na zdjęciu). Zastanawiam się zatem co muszę zrobić, jak zaizolować aby wszystko działało dobrze i bezpiecznie. Dom parterowy z poddaszem nieużytkowym. http://i2.fmix.pl/fmi2144/d704ac9000158b524fbd2a0a/zdjecie.jpg Dziękuję za wszelkie rady. PS. Zdjęcie nie jest moje i mam nadzieję, że właściciel się nie obrazi. Napisz jaki (z czego) masz strop i dach. Możesz wkleić przekrój poprzeczny z projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.05.2012 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Nikt. Kiedyś, na początku mojej bytności na forum, napisałem że jesteś inteligentny facet. Ty nie śpisz???Ja się przygotowuję do ciężkiej roboty(trza wyprzedzić gradusy z nieba), to se z rańca walłem posta.Drewno do kominka mus załadować,kumin z deka prze raszplować(robię to niechętnie),obskrabać smolucha bo go może teście łykną na działkę p.s Ja nie chorągiewa więc przemilczę to twoje pisato w/w.Pamiętaj o tym.:cool: p.s 2 z tym inteligentnym to cie kuźwa poniosło p.s 3 gdybyś napisał "baran",mniej inteligentny,no to to bym zrozumiał..........to by było tak po twemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 24.05.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Napisz jaki (z czego) masz strop i dach. Możesz wkleić przekrój poprzeczny z projektu... Strop drewniany (wiązary stężone od spodu płytami osb), na dachu będzie dachówka ceramiczna. http://i2.fmix.pl/fmi1190/8128a20a0009786f4fbdf767/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.05.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Panowie, jakiej średnicy powinna być czerpnia powietrza do kominka? Długość rury będzie ok 10m. Chodzi mi o bezpieczna średnicę, bo od razu nie dam rady zbudować kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 24.05.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Przy tej długości nie mniej niż fi 160mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.05.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychu89 24.05.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Mam do Was jeszcze jedno pytanie byłem dzisiaj w jednym oddziale z galerii kominków po wytłumaczeniu jak wygląda mój komin powiedział że spokojnie mogę fi160 / fi 180 montować, tak jak się ktoś wyżej wypowiadał że ma. Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz. powierzchnia jaka ma być dogrzewana kominkiem to około 100-120m2. Polecił mi wkład firmy byrski (bez płaszcza wodnego) o mocy 14-16 kw. moje pytanie do Was:co sądzicie o tych wkładach z tej firmy, ogółem solidna firma czy lepiej zainwestować w coś innego?czy przy takiej powierzchni warto inwestować dodatkowo w te wkłady na kominek kumulujące ciepło? Pan w galeri twierdził że nie warto z powodu większej wydajności kominka niz jest potrzebna na ten metraż, Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 24.05.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 czy przy takiej powierzchni warto inwestować dodatkowo w te wkłady na kominek kumulujące ciepło? Pan w galeri twierdził że nie warto z powodu większej wydajności kominka niz jest potrzebna na ten metraż No tak... mocno zaplątane, poplątane i jakoś bardzo nielogiczne. Pan według mnie nie orientuje się co to kumulacja ciepła i odzysk ciepła z spalin Co to za salon był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 24.05.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam. Mam do Was jeszcze jedno pytanie byłem dzisiaj w jednym oddziale z galerii kominków po wytłumaczeniu jak wygląda mój komin powiedział że spokojnie mogę fi160 / fi 180 montować Niech Pan z Galerii Kominków zrobi Ci ten kominek i zagwarantuje na piśmie że w razie jakby takie palenisko poddymiało to zwróci ci kaskę w całości oraz naprawi wszelkie szkody i wybuduje kominek na nowo z innym paleniskiem. Z takim cyrografem śmiało i ze spokojem duszy możesz mieć kominek z wylotem fi 180mm (bo takich z wylotem fi 160 nie ma na rynku) na kominie 14x14 cm W razie gdyby Galeria Kominków "zapadła się pod ziemię" (jedna już się zapadła właśnie) to zawsze możesz za kolejne 2 - 4 tysiaki zamontować elektryczny wyciąg spalin na kominie ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 25.05.2012 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Mam już trochę więcej propozycji wkładów narożnych alternatywnych dla Sparthermów, które dla mnie jako osoby zupełnie nieznającej się na kominkach powodują tylko większe zakłopotanie. Pomóżcie mi proszę ocenić poniższe opcje: - Arysto A 10 P SJ H 510 - Hajduk Volcano 2Lh 67x57cm - Bef Inter V8 CL A jeśli żaden z nich nie jest wart zainteresowania, to co możecie mi doradzić?Z góry dziękuję za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.05.2012 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam. Niech Pan z Galerii Kominków zrobi Ci ten kominek i zagwarantuje na piśmie że w razie jakby takie palenisko poddymiało to zwróci ci kaskę w całości oraz naprawi wszelkie szkody i wybuduje kominek na nowo z innym paleniskiem. Z takim cyrografem śmiało i ze spokojem duszy możesz mieć kominek z wylotem fi 180mm (bo takich z wylotem fi 160 nie ma na rynku) na kominie 14x14 cm W razie gdyby Galeria Kominków "zapadła się pod ziemię" (jedna już się zapadła właśnie) to zawsze możesz za kolejne 2 - 4 tysiaki zamontować elektryczny wyciąg spalin na kominie ... Pozdrawiam. Co z tymi galeriami, że się tak zapadają ? Piachu pod nimi nie ubili? W Pile tez się zapadła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.05.2012 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 ENIEK forestowi opowiedziałeś a Malcolmowi już nie chu chu.Ślepy jesteś na zapytania tych nie z branży???Cie pyta o kńkreta nieeee? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts