orcio_kr 31.07.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 (edytowane) Więc tak ..... Potrzebuję kominkarza / hydraulika od zaraz. Okolice Zabierzowa koło Krakowa. Mój kominkarz stwierdził że nie pozwoli sobie żeby zdjęcia jego instalacji/rurek krążyły gdzies po forach i oczekuje nieco zaufania. I że przez 30 lat działa głównie na zasadzie polecenia i takie coś zdarzyło się pierwszy raz i jak robi to ręczy za to że to bedzie dobrze zrobione i z dobrych materiałów. I przed chwilą się zwinął. Niektóre wypowiedzi stąd wysłałem mailem. Co do naczynia wzbiorczego to już wczoraj znaleźliśmy lepsze miejsce - na lewo od komina wentylacyjnego, nad planowaną wnęką na drewno. Co do tej płyty 12mm to podobno producent nie daje na to żadnej gwarancji i on by nie zastosował takiego niesprawdzonego i łamliwego materiału u klienta. A co do śrubunku to podobno przed zabudową najpierw się w tym pali i sprawdza przez tydzień żeby później nie trzeba było się tam dostawać, a tu i tak jest dobra sytuacja bo cała instalacja jest w piwnicy. Stan na dzień dzisiejszy: Edytowane 31 Lipca 2013 przez orcio_kr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.07.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 No to chyba jasne, że Forest teraz Ci z chęcią pomoże! Ma rzut beretem do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 31.07.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Więc tak ..... Potrzebuję kominkarza / hydraulika od zaraz. Okolice Zabierzowa koło Krakowa. Mój kominkarz stwierdził że nie pozwoli sobie żeby zdjęcia jego instalacji/rurek krążyły gdzies po forach i oczekuje nieco zaufania. I że przez 30 lat działa głównie na zasadzie polecenia i takie coś zdarzyło się pierwszy raz i jak robi to ręczy za to że to bedzie dobrze zrobione i z dobrych materiałów. I przed chwilą się zwinął. Niektóre wypowiedzi stąd wysłałem mailem. Co do naczynia wzbiorczego to już wczoraj znaleźliśmy lepsze miejsce - na lewo od komina wentylacyjnego, nad planowaną wnęką na drewno. Co do tej płyty 12mm to podobno producent nie daje na to żadnej gwarancji i on by nie zastosował takiego niesprawdzonego i łamliwego materiału u klienta. A co do śrubunku to podobno przed zabudową najpierw się w tym pali i sprawdza przez tydzień żeby później nie trzeba było się tam dostawać, a tu i tak jest dobra sytuacja bo cała instalacja jest w piwnicy. Stan na dzień dzisiejszy: [ATTACH=CONFIG]203598[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]203599[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]203600[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]203601[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]203606[/ATTACH] płyty z wermikulitu i krzemianu tez są kruche. Wełna śmierdzi. A Pani Olga z Vitcasa jak z nia rozmawiałeś też wszystkiego nie wie ale jest miła. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurt 31.07.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 WitamZ tego co się dowiedziałem w realu, to sprawa jest w toku.To znaczy jacyś z ferajny BOHUSZA, który aktualnie ma bana za zamieszczenie fotek kominków, mają podjechać na miejsce.Coś tam pooglądają, po dotykają, pomyślą i wycenią robotę kompleksowo do finiszu... Takie informacje tutaj krążą w okolicach Zabierzowa - Krzeszowic i Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.07.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Witam Z tego co się dowiedziałem w realu, to sprawa jest w toku. To znaczy jacyś z ferajny BOHUSZA, który aktualnie ma bana za zamieszczenie fotek kominków, mają podjechać na miejsce. Coś tam pooglądają, po dotykają, pomyślą i wycenią robotę kompleksowo do finiszu... Takie informacje tutaj krążą w okolicach Zabierzowa - Krzeszowic i Krakowa A Ty kim jesteś, że się tak wypowiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 31.07.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Orcio z Krakowa, czemu ten nieszczęsny łącznik zainstalowałeś odwrotnie ! Łączniki instalujemy kielichem do góry jak nie pasuje to trzeba dokupić redukcję w twoim przypadku kominek ma niską temperaturę spalin i jak się po kominie poleje śmierdzący kreozot czytaj kondensat z domieszką sadzy wypłynie na zewnątrz łącznika to smród w chałupie będziesz miał niemiłosierny, po co ryzykować i narażać się później na demontaż obudowy kominka i wymianę łącznika jak od razu można zrobić dobrze fot 1 jak teraz masz fot 2 jak możesz mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orcio_kr 31.07.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 (edytowane) A Ty kim jesteś, że się tak wypowiadasz? Pewnie kimś ze służb specjalnych skoro podsłuchuje telefony moje z Bohuszem. Zobaczymy co wyjdzie po spotkaniu, ale to za parę dni .. W takim razie pozostaje sprawa otwarta czy układ otwarty czy zamknięty. Poprzedni instalator twierdził że miał doświadczenia z takim samym piecem (gazowy kondensacyjny Vaillant) że serwisanci nie pozwalali tak robić (chodziło chyba o zawór zwrotny - nie pamietam dokładnie). Ktoś miał jakieś inne doświadczenia w tej kwestii? Edytowane 31 Lipca 2013 przez orcio_kr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.07.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 A Ty kim jesteś, że się tak wypowiadasz? A to taka dość znana "tajemnica": http://forum.muratordom.pl/showthread.php?216296-Kominki-Piotr-Batura-vel-eniu&p=6032267&viewfull=1#post6032267 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orcio_kr 31.07.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Orcio z Krakowa, czemu ten nieszczęsny łącznik zainstalowałeś odwrotnie ! Łączniki instalujemy kielichem do góry No generalnie osobiście tego nie instalowałem. I właśnie dlatego wrzuciłem ta fotkę bo widzę że się nie zgadza z tym co pisałeś wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 31.07.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 A to taka dość znana "tajemnica": http://forum.muratordom.pl/showthread.php?216296-Kominki-Piotr-Batura-vel-eniu&p=6032267&viewfull=1#post6032267 Piotrze, sugerujesz, że Bohusz popłynął na urlop mętnym nurtem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.07.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Piotrze, sugerujesz, że Bohusz popłynął na urlop mętnym nurtem ? Byle z prądem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.07.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 O, matyldo święta kangurzyco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 31.07.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 O, matyldo święta kangurzyco fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optima 01.08.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 http://images65.fotosik.pl/36/c3bbf94d7680275cmed.jpgoto moj kominek, prosze o zerkniecie czy wszystko ok?teraz mamy problem czym zabudowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.08.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Witam.Kolejna robota hydraulika - artysty ...Naczynie wzbiorcze w salonie (obudowie)Wymiennik w salonie (obudowie)Pompa w salonie (obudowie)Rura dymowa włożona "na kiełbasę" na króciec wylotowy wkładu kominkowegoBrak miejsca na izolację tylnej ścianyŹle podłączone wyjście z i wejście do wkładu.Więcej ze zdjęcia nie widać.Ale działać będzie ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optima 01.08.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Wszystkie ustrojstwa beda oddzielone i odizolowane od kominka, naczynie ma wyjscie na zewnatrzCo z tym podlaczeniem, da sie to jakos naprawic?Dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.08.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Optima, jak to czym zabudować - cegłą. No, nie powiesz, że chcesz tu gipsościankę postawić ?! Swoją drogą, żeby mi dopłacali, to bym się na takie kombinacje w salonie nie zgodziła. Baba jestem, ale to rozwiązanie wygląda na bardzo przypadkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 01.08.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 ja bym to kazał rozebrać. W trosce o bezpieczeństwo.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optima 01.08.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Rozwiniesz swoja mysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurt 01.08.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 http://images65.fotosik.pl/36/c3bbf94d7680275cmed.jpg oto moj kominek, prosze o zerkniecie czy wszystko ok? teraz mamy problem czym zabudowac? To rozwiązanie według mnie jest beznadziejne. Póki czas i możliwości, ja bym to kazał zmienić. Zostawił w salonie sam kominek z poprawionym przyłączem do komina, a resztę elementów instalacji wodnej (pompy, wymiennik, naczynie) wyprowadził do pomieszczenia gospodarczego - kotłowni, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts