bohusz 22.02.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 No Wiesz NIKT....Eniu emeryt co może kupować? może ziółka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 No Wiesz NIKT.... Eniu emeryt co może kupować? może ziółka? Czyli ziólkomistrz.Szkoda ,że na emeryturze zawsze coś tam z Baturą ulepili.Te targi to pomysł Piotra?Zdradź się trochę Bohuszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 22.02.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Wiesz jak jest...Kamieniarz kupuje balot wełny i jest spec od kominków... Drogi Dwupostaciowy. Jak widzę usilnie próbujesz wrócić do piaskownicy - czyżby infantylizm wiekowy ? Wiem , że kominkami zajmuję się znacznie dłużej niż Ty ale nie zamierzam tego udowadniać ( choć łatwo mógłbym - Polska to mały kraj ) Nie odpowiada mi również poziom dyskusji , który reprezentujesz. Dobra rada - wróć do promowania ( oczywiście za darmo i pro publico bono ) Pamy - zyskasz więcej niż na prowokowaniu dziecinnych pyskówek. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BESZO 22.02.2014 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Witam, Jestem na etapie wyboru wkładu Spartherm Varia 2R 100 4S czy Schmid Ekko R 100h (tańszy:yes:) Ewentualnie Austroflamm 89x49x45S. Który z nich jest naj... doradźcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.02.2014 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Witam, Jestem na etapie wyboru wkładu Spartherm Varia 2R 100 4S czy Schmid Ekko R 100h (tańszy:yes:) Ewentualnie Austroflamm 89x49x45S. Który z nich jest naj... doradźcie proszę Zrób losowanie. Może Ci pomoże wiadomość o tym, że Spartherm wymyślił a Ci dwaj zrzynali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.02.2014 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Drogi Dwupostaciowy. Jak widzę usilnie próbujesz wrócić do piaskownicy - czyżby infantylizm wiekowy ? Wiem , że kominkami zajmuję się znacznie dłużej niż Ty ale nie zamierzam tego udowadniać ( choć łatwo mógłbym - Polska to mały kraj ) Nie odpowiada mi również poziom dyskusji , który reprezentujesz. Dobra rada - wróć do promowania ( oczywiście za darmo i pro publico bono ) Pamy - zyskasz więcej niż na prowokowaniu dziecinnych pyskówek. pzdr. Nigdy bym nie przypuszczał, że TWÓJ POZIOM da się sprowokować. To była zwykła złośliwość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 23.02.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Zrób losowanie. Może Ci pomoże wiadomość o tym, że Spartherm wymyślił a Ci dwaj zrzynali... Trzeba by jeszcze dodać, czy ewentualne "kopie" jeżeli tak jest, są lepsze od oryginału.... bo tak nieraz bywa. Może "kopie" idą do przodu, a oryginał zostaje oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.02.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Trzeba by jeszcze dodać, czy ewentualne "kopie" jeżeli tak jest, są lepsze od oryginału.... bo tak nieraz bywa. Może "kopie" idą do przodu, a oryginał zostaje oryginałem. Tak często bywa, ale nie w tym przypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Drogi Dwupostaciowy. Jak widzę usilnie próbujesz wrócić do piaskownicy - czyżby infantylizm wiekowy ? Wiem , że kominkami zajmuję się znacznie dłużej niż Ty ale nie zamierzam tego udowadniać ( choć łatwo mógłbym - Polska to mały kraj ) Nie odpowiada mi również poziom dyskusji , który reprezentujesz. Dobra rada - wróć do promowania ( oczywiście za darmo i pro publico bono ) Pamy - zyskasz więcej niż na prowokowaniu dziecinnych pyskówek. pzdr. Po co się nakręcasz niepotrzebnie Baderek.Omijać wielkim kręgiem aż mu powieki zmurszeją i masz spokój.Dodaj do ignorowanych i amen. Już pisałem ,że te dwa w jednym to tylko fikcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 23.02.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Konkretnie. Możesz zacząć z ytonga, ale od momentu jak się zaczyna spód wkładu daj płytę krzemianowo - wapniową. Inaczej łączenia na ytongu popękają a on sam będzie się przegrzewał. Nadproże z żarobetonu tez od strony wkładu wyizoluj płytą krzemian - wapniem. Płyta fermaccel jest dość ciężka. Używamy jej często zamiast płyt k -g w domach drewnianych bo jest lepsza. Jednak nie musisz jej dawać, płyta krzemian wapń wystarczy. Fermaccel to zbędny dodatek. Jeżeli bardzo chcesz jednak te płyte dodatkowo zastosować to płyty krzemianowe nad wkładem przykręć do stelaża metalowego. Stelaż robisz jak pod regips i dopiero na kkrzemian wapń fermacell.. powodzenia pzdr Mam taką propozycję do zabudowy kominka: Obudowa do wysokości około 100-120 cm budowana z Ytonga, nad wkładem umieszczone nadproże z żarobetonu, całość obudowy wyizolowana za pomocą płyt krzemianowo -wapniowych grubości 30 mm. Na zewnątrz zabudowy przykręcone płyty fermacell gipsowo włóknowe i całość szpachlowana. Ja raczej nie bedę tego robił sam, brakuje mi czasu (robię wiele tematów budowlanych, a czas goni). Bardzo proszę o podpowiedź, jak to zaplanować najkorzystniej. Chodzi mi o opis, który mógłbym przedstawić i poproisić o przedstawienie ofert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 pestka56.Widzisz o czym jest topik???Skoro mi jadzisz to zapomniałaś.Wiem to są chwile zwątpienia.Poczytaj o czym piszą Ci właściwi a dopiero potem wyciągaj wnioski.Ma Cię w ignorowanych to i chwała mi za to.Troszkę niecukrowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.02.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Ja może tępa jestem, ale jaśniej proszę. Kto mnie ma w ignorowanych? Kto są Ci właściwi? Preferuję jasne wypowiedzi, bez niedomówień i pseudo smaczków. 1. mam Cie w ignorowanych gdyż tak mnie tu na FM niejako nauczono. 2.zwróć jeszcze raz czy Ty jesteś właściwa osoba by udzielać się w tym topiku 3.nie jesteś, bo czasami się gubisz zwracając uwagę komuś czyniąc potem zupełnie tak samo.Tak nie można tym bardziej zważywszy na fakt co masz napisane pod awatarem.Jeśli za mało konkretnie to coś dośpiewaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.02.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Pestka...dałaś się wciągnąć jak przedszkolak. Przecież robisz dokładnie to o co miałaś pretensje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Masz rację Eniu, ale jakoś mnie pociągnęło. ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orcio_kr 24.02.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 oj Pestka, jest zasada że z trollami na forum się nie rozmawia ..ja na przykład nie czytam postów tego osobnika bo i tak szkoda czasu (zero tekstów merytorycznych), gorzej tylko jak ktoś na to odpowiada albo cytuje .. przydałoby się jakoś wyfiltrować te posty z tematów bo sie robi śmietnikz trollami tak jest że z reguły wyżywają się wirtualnie bo w realu nie mają się czym pochwalić .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 No, dobra już przestańcie mnie kopać po kostkach Już wiem. Usunęłam moje. Ja taka jestem, że czasem impulsywnie reaguję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 24.02.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 mogę liczyć na odpowiedź #6328 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 mogę liczyć na odpowiedź #6328 Ekmir, czy to co Daniel napisał to za mało? Możesz zacząć z ytonga, ale od momentu jak się zaczyna spód wkładu daj płytę krzemianowo - wapniową. Inaczej łączenia na ytongu popękają a on sam będzie się przegrzewał. Nadproże z żarobetonu tez od strony wkładu wyizoluj płytą krzemian - wapniem. Płyta fermaccel jest dość ciężka. Używamy jej często zamiast płyt k -g w domach drewnianych bo jest lepsza. Jednak nie musisz jej dawać, płyta krzemian wapń wystarczy. Fermaccel to zbędny dodatek. Jeżeli bardzo chcesz jednak te płyte dodatkowo zastosować to płyty krzemianowe nad wkładem przykręć do stelaża metalowego. Stelaż robisz jak pod regips i dopiero na kkrzemian wapń fermacell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 24.02.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Wybaczcie, jestem niedowiarkiem Ta propozycja, która otrzymałem to od uznanej firmy - stąd moje watpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BESZO 24.02.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Dziękuję za podpowiedź Dzisiaj rozmawiałam z architetką i też wskazała na Spartherma, że niezawodny, sprawdzony i łatwy dostęp do części w Polsce:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts