pestka56 24.02.2014 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Ekmir, a te filmiki, które wkleiłam oglądałeś.? To ze sprawdzonej firmy. popatrz będziesz wiedział na co zwracać uwagę. Krótkie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.02.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 witajcie zgodnie z tematem tutaj wspaniale doradzacie :) poszukuję wkładu kominkowego płytkiego... by miał mniej niż 50cm głębokości?? jest blanka z kratki.pl... coś jeszcze????? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.02.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) witajcie zgodnie z tematem tutaj wspaniale doradzacie :) poszukuję wkładu kominkowego płytkiego... by miał mniej niż 50cm głębokości?? jest blanka z kratki.pl... coś jeszcze????? pozdrawiam Unico Hermes ma modele poniżej 40 cm po obrysie, a Unico Dragon poniżej 44. Zapytaj Bohusza. http://www.unico-kominki.com/oferta_powietrzne_pl.html Edytowane 25 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 01.03.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 (edytowane) Co możecie polecić w przyzwoitej cenie i jakości jeeli chodzi o kominek bez płaszcza, otwierany do góry z jedną szybą o wymiarach około 90x60. Edytowane 1 Marca 2014 przez koza79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crawshayi 02.03.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Witam. Poszukuję osoby która przerobi mój obecny kominek w dobrej cenie z okolic Chorzowa (woj.śląskie). Będe wdzięczny za wszelkie namiary pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 02.03.2014 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Ja mam pytanie odnośnie zabudowy kominka. Mam kominek Blanka 8kw narożny.http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/593/uj74.jpg ale chciałbym go obudować kamieniem coś na wzór tego poniżej z małymi poprawkami, ale nie wiem jak wyliczyć ilość kamienia który mi jest potrzebny. Czy kupuję go w m2 i później docinam czy dokładnie podaję wymiary jakie mają być. Chodzi mi o długość, szerokość i wtedy klei poszczególne elementy (długości) do siebie?? http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/546/f8gq.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.03.2014 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Zwróć się do osoby, która ten kamień będzie Ci obrabiać. Da sobie radę. Jeśli nie, to szybko szukaj kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 03.03.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Mam szybkie pytanie. Czym przykleić płytki z łupka filitowego do obudowy kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.03.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Tym samym klejem co gdzie indziej, tylko trzeba przygotować odpowiednio kominek. Z czego obudowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 03.03.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Płyty krzemianowo wapienne, a na wierzchu płyty gk.Czyli zwykły klej wysokoelastyczny szary czy lepiej biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.03.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Pokaż jakie płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 03.03.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 (edytowane) Jeszcze jest taki temat, który nieco mnie niepokoi.. Czy ten kominek pewnego dnia nie runie pod ciężarem tego łupka? Kominek wygląda tak: Łupek, jak tak sobie policzyłam, będzie ważył około 300 kg. Płyty krzemianowe klejone. Płyty gk klejone do płyt kw. Tylko na górze stelaż od płyt gk jest przykręcony do ściany. Nie zawali się to kiedyś komuś na głowę? edit: może i z 400 kg..? Edytowane 3 Marca 2014 przez oliwkawawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 03.03.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Pokaż jakie płytki. takie http://allegro.pl/plytki-podlogowe-scienne-kamienne-lupek-czarny-i3976182729.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 03.03.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 a może lepiej fornir?http://www.stonart.pl/oferta-kamienny_fornir.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.03.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 400 kg rozłożone na całości to nie problem, ale musisz 1.Płytę GK zaimpregnować2.Zatopić siatkę w kleju3.Jak zatopisz drugi raz - drugą siatkę, możesz zwiększyć obciążenie;)4.Po wyschnięciu kleju jeszcze raz impregnacja (np Uni grunt)5.Wtedy kleić płytki (np klejem Sopro nr 1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 03.03.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 siatkę dwa razy??? a ten fornir? nie nada się? zastanawiam się jak go się łączy na krawędziach...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 siatkę dwa razy??? a ten fornir? nie nada się? zastanawiam się jak go się łączy na krawędziach...? Oliwka, miałaś ten fornir w ręku? Ja tak, nawet próbki sobie przywiozłam. Ma jakąś granicę wytrzymałości temperaturowej. nie pamiętam w tej chwili. Daje się ciąć mocnymi nożycami. Nawet specjalnie nie łamie się. Jednak zawsze krawędzie są ciut chropawe. Klei do ściany podobnie jak płytki ceramiczne, tylko o ile pamiętam innym klejem. Poza tym ten fornir jest w sporych arkuszach i dość lekki, bo ma grubość około 3mm. Jest też elastyczny, bo podklejony siatką i można nim otoczyć zupełnie spokojnie kolumnę o średnicy 25-30 cm. Ale nie da się go zgiąć – pęka i to nieładnie. Jak chcesz wiedzieć więcej, poszukam notatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BT1719510413 04.03.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Witam wszystkich, Mam pytanie czy moglby ktos polecic mi jakiegos dobrego zduna z okolic Warszawy zeby doradzil i ewentualnie wykonal kominek?Dom jest obecnie w stanie surowym wiec jest czas zeby sie zastanowci co i jak i nie popelnic bledow wykonawczch.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.03.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Oliwka, miałaś ten fornir w ręku? Ja tak, nawet próbki sobie przywiozłam. Ma jakąś granicę wytrzymałości temperaturowej. nie pamiętam w tej chwili. Daje się ciąć mocnymi nożycami. Nawet specjalnie nie łamie się. Jednak zawsze krawędzie są ciut chropawe. Klei do ściany podobnie jak płytki ceramiczne, tylko o ile pamiętam innym klejem. Poza tym ten fornir jest w sporych arkuszach i dość lekki, bo ma grubość około 3mm. Jest też elastyczny, bo podklejony siatką i można nim otoczyć zupełnie spokojnie kolumnę o średnicy 25-30 cm. Ale nie da się go zgiąć – pęka i to nieładnie. Jak chcesz wiedzieć więcej, poszukam notatek. Pestko jeśli jesteś w stanie je znaleźć bez większego szukania to będę wdzięczna, ale jak masz przekopać cały dom to nie będę zawracać Ci głowy Zaletą tego forniru jest waga. Piszą że posiada atesty ogniowe, tylko co to dokładnie oznacza...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.03.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Odpytywałam tu zdunów na wątku. Jak pogrzebiesz to znajdziesz. Faktycznie nie bardzo teraz mogę szukać. Tu jest jeszcze jedna strona oferująca te forniry. Trochę więcej rodzajów, ale nie wiem jak z cenamihttp://stone-traffic.pl/?page_id=4801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts