jarson78 25.04.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Ja chcę tylko się dowiedzieć jak prawidłowo zrobić obudowę. Kominek będzie podpinał fachowiec.Obudowę zrobię z płyt krzemianowych ale tak jak pisałem wcześniej nie wiem czy mogę od frontu obudowy przykleić do nich te dwie podświetlane płyty???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 25.04.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Ja chcę tylko się dowiedzieć jak prawidłowo zrobić obudowę. Kominek będzie podpinał fachowiec. Obudowę zrobię z płyt krzemianowych ale tak jak pisałem wcześniej nie wiem czy mogę od frontu obudowy przykleić do nich te dwie podświetlane płyty???? Czyli na miejscu u siebie Masz kogo wypytać, pociągnąć za język..... Fachowiec to będzie robił w czasie godzin pracy, więc może się rozgadać więcej i bardziej szczegółowo. Tym bardziej, że zapewne poczęstujesz go kawą i może jakimś ciachem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarson78 25.04.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Ale on będzie mi tylko podłączał kominek do rur i czego tam jeszcze trzeba, natomiast jeśli chodzi o wykonanie obudowy to niestety on nie ma zielonego pojęcia bo się tym nie zajmuję. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez jarson78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.04.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Robi się coraz ciekawiej. Od czego jest ten "fachowiec", który nie ma zielonego pojęcia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarson78 25.04.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Robi się coraz ciekawiej. Od czego jest ten "fachowiec", który nie ma zielonego pojęcia;) Fachowiec to Pan od instalacji gazowych, wodnych, solarnych, centralnego ogrzewania i tym podobnych. Więc ten Pan nie bawi się w obudowy kominków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.04.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 To może lepiej znaleźć takiego co się bawi? Czytaj: zna się na kominkach a nie na wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarson78 25.04.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 To może lepiej znaleźć takiego co się bawi? Czytaj: zna się na kominkach a nie na wszystkim... U mnie w mieście ciężko znaleźć kogoś takiego niestety, przynajmniej moi znajomi którzy mają kominki nie polecają tych co im robili zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.04.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 U mnie w mieście ciężko znaleźć kogoś takiego niestety, przynajmniej moi znajomi którzy mają kominki nie polecają tych co im robili zabudowy. Wczoraj byłem w Twoim mieście! Masz niedaleko firmę z prawdziwego zdarzenia, ale tam trzeba było pójść od razu. Nie wiem czy Tomek będzie chciał z Tobą gadać. Porządne firmy lubią kompleksową obsługę a nie kombinacje. http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.perfekt-kominki.pl%2F&ei=5V9aU9GMHYeM7AaLl4G4CA&usg=AFQjCNGg9irFEl1aHZ5TYz-NljFQeEDBxA&bvm=bv.65397613,d.ZGU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarson78 25.04.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Wczoraj byłem w Twoim mieście! Masz niedaleko firmę z prawdziwego zdarzenia, ale tam trzeba było pójść od razu. Nie wiem czy Tomek będzie chciał z Tobą gadać. Porządne firmy lubią kompleksową obsługę a nie kombinacje. http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.perfekt-kominki.pl%2F&ei=5V9aU9GMHYeM7AaLl4G4CA&usg=AFQjCNGg9irFEl1aHZ5TYz-NljFQeEDBxA&bvm=bv.65397613,d.ZGU Z tego co widzę ta firma jest w Tarnowie, Krakowie i na Słowacji a ja mieszkam w Busku - Zdroju więc nie wiem gdzie u mnie w mieście widziałeś tą firmę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.04.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Nigdzie nie napisałem, że ta firma jest z Twojego miasta. Szukaj sobie dalej "fachowca" w Busku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 26.04.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Spotkałem się z opinią, że do rewizji to rzadko ktokolwiek zagląda, a jeśli zachowane są kąty 45 stopni i używany będzie tzw sadpal do spalania sadzy to nie będzie potrzeby tam zaglądać. Co Szanowni Forumowicze o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 26.04.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 jarson78 zawsze możesz dać zlecenie na jednym (albo nawet kilku) portalach ogłoszeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarson78 26.04.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 jarson78 zawsze możesz dać zlecenie na jednym (albo nawet kilku) portalach ogłoszeniowych Pewnie że mogę, ale chciałem trochę zaoszczędzić, zwłaszcza że jak się ogląda filmiki z budowy kominka z płyt krzemianowych to wygląda na to że nie jest to takie trudne. Ja chciałem się tu tylko dowiedzieć czy te płyty wytrzymają to jak do nich od frontu przykręcę jeszcze dwie dodatkowe podświetlane płyty tak jak na zdjęciu które wcześniej zamieściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.04.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Dziękuję bardzo za wyjaśnienie dotyczące profili. Ale w dalszym ciągu mam problem z wykonaniem moje obudowy. Obudowa ma wyglądać mniej więcej tak [ATTACH=CONFIG]256287[/ATTACH] Jak w takiej sytuacji przymocować te dwie podświetlane płyty do płyt krzemianowych?? Czy do nich przykręcić od zewnątrz profile i dopiero te płyty??? Czy to się będzie trzymać?? Będzie się trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 28.04.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Bardzo proszę o opinię co do treści #6629 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.04.2014 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Bardzo proszę o opinię co do treści #6629 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171465-Kominek-jaki-komin-czym-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-gdzie-wyczystka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 29.04.2014 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Jakoś nie mogę tam znaleźć odpowiedzi na moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.04.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Jest. Tylko o Sadpalu nie ma, bo to patologia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 29.04.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Bardzo proszę o rozwinięcie tej wypowiedzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 30.04.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Mam jeszcze pytanie dot. zabudowyDo zabudowy wkładu i komory ciepłego powietrza oraz komory dekompresyjnej zostaną wykorzystane płyty izolacyjne krzemianowo-wapniowe Silca 30 mm. Jeśli chodzi natomiast o stronę wewnętrzną to wykonać ją na konstrukcji stalowej z profili UW i CW 50 i 75mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts