Kasia242 01.10.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 NS , no własnie to jest najgorsze ze w tematach i problemach nie ma jakiegoś jednego kierunku tylko takie balansowanie zeby uzytkownik(klient),czasem sie nie dowiedział na 100% .Naprawde rewelacyjnie by było gdyby wypowiadali się tylko i wyłącznie użytkownicy ,ewentualnie ludzie znający sie na rzeczy z samego wykształcenia..ale absolutnie nie sprzedawcy ,oni powinni miec z boku reklamę i cicho siedzieć,bo to zaden autorytet,tak jakby być sędzią w swojej spraie...nie ma obiektywizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.10.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Może czytasz niewłaściwe wątki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ja nie narzekam Trzeba zadawać właściwe pytania. Warto najpierw samemu grzebnąć w miejscach, gdzie mądrze ludzie piszą, poczytać trochę gazet tematycznych, odwiedzić jakiegoś zduna i... myśleć. Każdy zawód rzemieślniczy, czy artystyczny ma swoje tajemnice i ma do nich niezbywalne prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.10.2014 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 To zwykłe marudzenie kogoś, kto nie umie nic znaleźć, albo oczywiste prawdy do niego nie docierają. Woli szukać wsparcia forumowych warchołów, tylko czekających na taką okazję. Najzabawniejsze jest to, że podejrzane są osoby, które nie robią tajemnicy ze swojej wiedzy i tych tajemnic najwięcej zdradziły. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.10.2014 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) To zwykłe marudzenie kogoś, kto nie umie nic znaleźć, albo oczywiste prawdy do niego nie docierają. Woli szukać wsparcia forumowych warchołów, tylko czekających na taką okazję. Najzabawniejsze jest to, że podejrzane są osoby, które nie robią tajemnicy ze swojej wiedzy i tych tajemnic najwięcej zdradziły. . Za tak bardzo nieeleganckie wypowiadanie się w wątkach niemerytoryczne,obraźliwe namawiam Państwa by od tego reklamożercy:yes: nie kupować nic.Raz ,że bardzo drogi,dwa,ze nie [potrafi współpracować z potencjalnym klientem to na dodatek nie do końca jest to usłane różami jak niesie jego reklama.W swych poczynaniach jest także nazbyt nieuczciwy.Wystarczy poczytać jak żongluje czyjąś nie wiedzą i jakich używa określeń. Edytowane 2 Października 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 02.10.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) Skoro Cię to ciekawi kup Jotula i kozę za 1000. Pal w obu. Ja z tej ciekawości odpalam co sezon kilkanaście urządzeń. Co do jakości w Polsce. Zapominasz, że mieliśmy 150 lat jarzma na pyskach. Zabory, komuna...To przerwa w życiorysie, której nie odrobi jedno czy dwa pokolenia. TAM zaś, mimo zawirowań, nikt nie wtrącał się do rzemiosła. Firmy i technologie mają po 500 lat i siedmio pokoleniowe tradycje. Dobry materiał można do Polski sprowadzić, ale już fachowców niekoniecznie. No i największy problem w naszym kraju..."Panie a czymu to takie drogie?! Ja tu nie widzę różnicy!!":D Niektórych ten brak wiedzy doprowadza do ślinotoku.... To jest klasyczny przykład na tym forum odpowiedzi kogoś kto jest sprzedawcą...spróbuj tak powiedzieć klientowi który jest w twojej firmie i mu sie euro kieszeniami wylewa:) Dalej masło maślane o zaborach i kom,unie,a potem mosty od żuka i tarcze hamulcowe od syrenki To sa powazne argumenty za jednym kominkiem względem drugiego? To już babka na targu co sprzedaje ziemniaki za 40groszy/kg ba wiarygodniejsze argumenty..a tutaj kominki są i po 20 tysięcy.. Chińczycy ręce zacierają skoro mają taką konkurencję dla swoich produktów,nawet marketing im nie potrzebny..oj panowie mi tam nie zależy bo ta koza to jakiś tam wycinek budowy i zaraz o nim zapomne,ale tu jest tylu userów żądnych porad,a takie coś muszą czytać przez 350 stron:) Klient sam do was nie przyjdzie jak będzie traktowany z góry z pozycjii..kogoś cytuje,, ze ślinotokiem bez wiedzy,, Zróbcie jkaiś pokaz porównawczy np koza z marketu vs. jotul za 4 tysi...pokażcie różnice ,wytłumaczcie różnicę cenową..wtedy tak...w innym przypadku dla zwykłego Kowalskiego wydanie 4-5 razy wiecej na kawałek zeliwa będzie jak strzał w kolano,chyba że tak jak napisała pestka,,płacisz za firmę,,. pozdrawiam Edytowane 2 Października 2014 przez Kasia242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.10.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) Pestka napisała też, że trzeba umieć zadawać pytania. Ze sprzedawcą pudło! Jestem zdunem, który buduje piece. Praca ta jest moją pasją, popartą ciągłym poszerzaniem wiedzy. Jasne, że trzeba piec wpierw sprzedać, ale to bez znaczenia. Nie muszę sprzedać jednego piecyka dziennie, bo inaczej mój sklep będzie nierentowny. Wiesz czego Ci zabrakło? Odrobiny wiary w to co napisałem... Chińczycy nie produkują kominków (jakiś margines bez znaczenia), bo u nich jest zakaz palenia. Edytowane 2 Października 2014 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.10.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Nie wiem, czy umiem zadawać pytania, ale zaryzykuję Czy wkład Hajduk Smart 2PT to dobry wybór dla ogrzania 90 m2? Będzie stał w pokoju dziennym 32 m2. Czy położenie przed kominkiem szkła hartowanego na deskach ułożonych na legarach to dobry pomysł? Podobno istnieje duże ryzyko pęknięcia szyby przy pracującej podłodze. Czy na takiej tafli można swobodnie stawać podczas obsługi kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.10.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 To jest klasyczny przykład na tym forum odpowiedzi kogoś kto jest sprzedawcą...spróbuj tak powiedzieć klientowi który jest w twojej firmie i mu sie euro kieszeniami wylewa:) Dalej masło maślane o zaborach i kom,unie,a potem mosty od żuka i tarcze hamulcowe od syrenki To sa powazne argumenty za jednym kominkiem względem drugiego? To już babka na targu co sprzedaje ziemniaki za 40groszy/kg ba wiarygodniejsze argumenty..a tutaj kominki są i po 20 tysięcy.. Chińczycy ręce zacierają skoro mają taką konkurencję dla swoich produktów,nawet marketing im nie potrzebny..oj panowie mi tam nie zależy bo ta koza to jakiś tam wycinek budowy i zaraz o nim zapomne,ale tu jest tylu userów żądnych porad,a takie coś muszą czytać przez 350 stron:) Klient sam do was nie przyjdzie jak będzie traktowany z góry z pozycjii..kogoś cytuje,, ze ślinotokiem bez wiedzy,, Zróbcie jkaiś pokaz porównawczy np koza z marketu vs. jotul za 4 tysi...pokażcie różnice ,wytłumaczcie różnicę cenową..wtedy tak...w innym przypadku dla zwykłego Kowalskiego wydanie 4-5 razy wiecej na kawałek zeliwa będzie jak strzał w kolano,chyba że tak jak napisała pestka,,płacisz za firmę,,. pozdrawiam A może poczytałbyś bloga Piotra ??? Link jest u niego w sygnaturze. To samo zaproponuję jeśli chodzi o inne zduńskie firmy – mają na swoich stronach działy z informacjami bardzo przydatnymi dla kominkowych inwestorów, np. Godkowie. Warto też zajrzeć na kominki.org Nie będziesz zadawał niepotrzebnych pytań i denerwował siebie oraz innych. Nie mówiąc o bezsensownym zaśmiecaniu wątku. Co ma Ci odpowiedzieć Zdun Darek, Forest, Bohusz, czy Piotr Batura jeśli z góry zakładasz, że chcą Ci wcisnąć produkt, bo drogi ??? Idziesz do salonu z obudowami kominkowymi i nagle ufasz sprzedawcy, który nawet dobrze nie wie jak rozpalić kominek, a nie chcesz wierzyć na słowo Zdunowi, bo ma swoją reklamę w wątku? No, weź Facet i rusz głową. Wstyd przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.10.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 No nie umiesz Tomkowa! Nie wiadomo jaki dom (jego ciepłota). Nie wiadomo czy to jedyne źródło. Nie wiadomo czy ten pokój jest otwarty na resztę pomieszczeń. Nie wiadomo ....jeszcze paru rzeczy. Szkło hartowane, nie jest skłonne do pękania, chyba , że ktoś będzie chciał na nim rąbać drewno. Koszt takiej szyby nie jest porażający, więc można zaryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.10.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 No nie umiesz Tomkowa! Nie wiadomo jaki dom (jego ciepłota). Nie wiadomo czy to jedyne źródło. Nie wiadomo czy ten pokój jest otwarty na resztę pomieszczeń. Nie wiadomo ....jeszcze paru rzeczy. Szkło hartowane, nie jest skłonne do pękania, chyba , że ktoś będzie chciał na nim rąbać drewno. Koszt takiej szyby nie jest porażający, więc można zaryzykować Już się poprawiam 1. Dom parterowy z użytkowym poddaszem. Wybudowany 20 lat temu. Ściany pustak+styropian+połowa pustaka. Nie ocieplany z zewnątrz. Raczej z niską ciepłochronnością. 2. Kominek nie będzie jedynym źródłem ciepła. W domu mam normalną instalację co z normalnymi grzejnikami 3. Pokój, w którym będzie stał kominek ma otwarte wejście. Plan jest taki, żeby, oprócz salonu ogrzewał też hol z jadalnią, które są po drugiej stronie komina oraz jedno pomieszczenie na poddaszu, przylegające do komina. 4. Chętnie dopowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.10.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 A może poczytałbyś bloga Piotra ??? Link jest u niego w sygnaturze. To samo zaproponuję jeśli chodzi o inne zduńskie firmy – mają na swoich stronach działy z informacjami bardzo przydatnymi dla kominkowych inwestorów, np. Godkowie. Warto też zajrzeć na kominki.org Nie będziesz zadawał niepotrzebnych pytań i denerwował siebie oraz innych. Nie mówiąc o bezsensownym zaśmiecaniu wątku. Co ma Ci odpowiedzieć Zdun Darek, Forest, Bohusz, czy Piotr Batura jeśli z góry zakładasz, że chcą Ci wcisnąć produkt, bo drogi ??? Idziesz do salonu z obudowami kominkowymi i nagle ufasz sprzedawcy, który nawet dobrze nie wie jak rozpalić kominek, a nie chcesz wierzyć na słowo Zdunowi, bo ma swoją reklamę w wątku? No, weź Facet i rusz głową. Wstyd przecież Czas na dobrą książkę jednak.Dlaczego zawężasz krąg do tych wybitnych osobistości. Bohusza bym pominął bo on na to patrzy inaczej.Temat wątku to:[h=1]KOMINKI - Pomoge i doradze we wszystkim co dotyczy kominków,a nie będę się napinał i niegrzecznością straszył.[/h] .Ze sprzedawcą pudło! Jestem zdunem, który buduje piece. Praca ta jest moją pasją, popartą ciągłym poszerzaniem wiedzy............. O jakim ty blogu piszesz???Kominki które ma w ofercie zrobił zdun tam tylko kafle i kafle.Matko córko.Za obrażanie typowe jak dla niego nie tylko mnie ale innych użytkowników powinien mieć nauczkę.Płatny profil to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.10.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Już się poprawiam 1. Dom parterowy z użytkowym poddaszem. Wybudowany 20 lat temu. Ściany pustak+styropian+połowa pustaka. Nie ocieplany z zewnątrz. Raczej z niską ciepłochronnością. 2. Kominek nie będzie jedynym źródłem ciepła. W domu mam normalną instalację co z normalnymi grzejnikami 3. Pokój, w którym będzie stał kominek ma otwarte wejście. Plan jest taki, żeby, oprócz salonu ogrzewał też hol z jadalnią, które są po drugiej stronie komina oraz jedno pomieszczenie na poddaszu, przylegające do komina. 4. Chętnie dopowiem Hajduk to niezły wybór. Nie najtańszy z polskich producentów, ale wyróżniający się jakością. Powiedzmy "ma niezłe korzenie":rolleyes:. Skoro będzie to otwarta przestrzeń, emisja ciepła przez spore przeszklenie, nie będzie problemem. Tym bardziej jeśli Cię nie zaskoczy (bo już wiesz;)) . Będzie to raczej szybkie ciepło, często oczekiwane w domach, których podstawowym źródłem ciepła nie jest kominek. Na poddasze nie trzeba robić specjalnego rozprowadzenia, jeżeli masz klatkę schodową otwartą na salon w którym stoi kominek. Może być raczej problem z zatrzymaniem ciepła na dole. Drzwi na poddaszu rozwiążą ten problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.10.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) Panie Piotrze, bardzo dziękuję Trochę mnie straszono zbyt małym paleniskiem w Hajduku Smart 2PT. To uzasadnione? Drzwi oddzielające klatkę schodową od poddasza raczej nie wchodzą w grę.. Nie robić, Pana zdaniem, przebicia w stropie, aby kratkę wylotową zrobić też na poddaszu w pokoju z kominem? Edytowane 2 Października 2014 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 02.10.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 A może poczytałbyś bloga Piotra ??? Link jest u niego w sygnaturze. To samo zaproponuję jeśli chodzi o inne zduńskie firmy – mają na swoich stronach działy z informacjami bardzo przydatnymi dla kominkowych inwestorów, np. Godkowie. Warto też zajrzeć na kominki.org Nie będziesz zadawał niepotrzebnych pytań i denerwował siebie oraz innych. Nie mówiąc o bezsensownym zaśmiecaniu wątku. Co ma Ci odpowiedzieć Zdun Darek, Forest, Bohusz, czy Piotr Batura jeśli z góry zakładasz, że chcą Ci wcisnąć produkt, bo drogi ??? Idziesz do salonu z obudowami kominkowymi i nagle ufasz sprzedawcy, który nawet dobrze nie wie jak rozpalić kominek, a nie chcesz wierzyć na słowo Zdunowi, bo ma swoją reklamę w wątku? No, weź Facet i rusz głową. Wstyd przecież Ja zaśmiecam wątek?..ojej no spójrz obiektywnie . Nie chodzi mi o to co ma mi powiedzieć zdun z forum,chodzi o podejscie do uzytkowników którzy na takich forach szukają porady,amator może udzielić cennej ale ..amatorskiej porady,ale fachowiec - sprzedawca? On powinien tryskać wiedzą na lewo i prawo,miec od razu pewne 100% argumenty,jesli krytykuje produkcje powiedzmy tańsze...nawet polskie to trzeba to klientowi pokazać ,wlepić mu w gały argumety nie do obalenia ,a nie bawić sie w pana Mietka na targu ,to jest włąsnie wstyd,pomijam niejednoznaczznosć wypowiedzi,brak merytoryki...to jest dla userów szkodliwe bo najgorsza jest niewiadoma,nawet brak wiedzy jest lepszy niż trzymanie kogoś w niezdecydowaniu...czyli cytuje,, kup ten za 1000 zł i kup Jotula i się przekonaj,, to jest super rada od amatora ale od fachowca? Ja tez działam w branzy budowlanej i nie ma tak ze ten klej jest dobry a tamten nie....ja sprzedaje usługę i daję gwarancje na wiedzę,usługę i i materiał bo to mój interes zeby klient był zadowolony,ale trzeba mieć argumet w ręku. Tak poza tym to nic do panów sprzedawców nie mam:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 02.10.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Ja nie narzekam Trzeba zadawać właściwe pytania. Warto najpierw samemu grzebnąć w miejscach, gdzie mądrze ludzie piszą, poczytać trochę gazet tematycznych, odwiedzić jakiegoś zduna i... myśleć. Każdy zawód rzemieślniczy, czy artystyczny ma swoje tajemnice i ma do nich niezbywalne prawo. To FORUM nie jest szkołą samodzielnego budowania .. a jedynie przestrzenią wymiany doświadczeń . Niestety od dawana jest tu mało użytkowników , oprócz kilku wyjadaczy i paru "z branży co zapłacili za reklamę" ......... której prawie nikt nie czyta . Moim skromnym zdaniem forum powinno naprowadzać na dobre rozwiązania nie zaś obowiązkowo i darmowo uczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.10.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Ja zaśmiecam wątek?..ojej no spójrz obiektywnie . Nie chodzi mi o to co ma mi powiedzieć zdun z forum,chodzi o podejscie do uzytkowników którzy na takich forach szukają porady,amator może udzielić cennej ale ..amatorskiej porady,ale fachowiec - sprzedawca? On powinien tryskać wiedzą na lewo i prawo,miec od razu pewne 100% argumenty,jesli krytykuje produkcje powiedzmy tańsze...nawet polskie to trzeba to klientowi pokazać ,wlepić mu w gały argumety nie do obalenia ,a nie bawić sie w pana Mietka na targu ,to jest włąsnie wstyd,pomijam niejednoznaczznosć wypowiedzi,brak merytoryki...to jest dla userów szkodliwe bo najgorsza jest niewiadoma,nawet brak wiedzy jest lepszy niż trzymanie kogoś w niezdecydowaniu...czyli cytuje,, kup ten za 1000 zł i kup Jotula i się przekonaj,, to jest super rada od amatora ale od fachowca? Ja tez działam w branzy budowlanej i nie ma tak ze ten klej jest dobry a tamten nie....ja sprzedaje usługę i daję gwarancje na wiedzę,usługę i i materiał bo to mój interes zeby klient był zadowolony,ale trzeba mieć argumet w ręku. Tak poza tym to nic do panów sprzedawców nie mam:) pozdrawiam Zastanawiałam się czy warto Ci w ogóle odpowiadać bo wg mnie odpowiedź od dwóch Zdunów dostałeś – kupujesz tanio i masz kłopoty, albo kupujesz drogiego Jotula i tych kłopotów nie masz. Prosty wybór. Tego wyboru nikt za Ciebie nie dokona, a informacja o spalaniu większej ilości drewna z mniejszym skutkiem, i innych możliwych problemach, była bardzo wyraźna. Zarzucasz niejednoznaczność – a to po prostu ocena z pozostawieniem decyzji Tobie. Masz wybór, albo kupić coś co zostało ocenione słabo, albo kupić wyrób dobrej jakości. Nikt Ci tu nic na siłę nie wpiera. Nie zawsze „tryskanie wiedzą” ma sens, bo większość inwestorów i tak się nie zna, a być może nawet nie zrozumie podawanych informacji. Umiejętność myślenia i samodzielnego wyciągania wniosków jest cenna, a piszący na forum fachowcy nie zawsze mogą z różnych powodów wypowiadać się jednoznacznie. „Ja tez działam w branzy budowlanej i nie ma tak ze ten klej jest dobry a tamten nie...” No, wybacz to kleisz marnym klejem i dajesz gwarancję, że będzie trzymał :jawdrop:Cudotwórco powiedz jak się nazywasz, żebym nie daj Bóg na Ciebie nie trafiła. Może idąc Twoim torem rozumowania sam powinieneś zatrudnić fachowca z całym dobrodziejstwem inwentarza. Po co te pytania tutaj na fm? Ty spokojnie pozostaniesz z otrzymaną gwarancją i ze swoim brakiem wiedzy skoro jest lepszy, a potem będziesz z zadowoloną miną dopłacał do zainstalowanego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.10.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 To FORUM nie jest szkołą samodzielnego budowania .. a jedynie przestrzenią wymiany doświadczeń . Niestety od dawana jest tu mało użytkowników , oprócz kilku wyjadaczy i paru "z branży co zapłacili za reklamę" ......... której prawie nikt nie czyta . Moim skromnym zdaniem forum powinno naprowadzać na dobre rozwiązania nie zaś obowiązkowo i darmowo uczyć . Chyba mamy takie samo podejście do problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 02.10.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 To FORUM nie jest szkołą samodzielnego budowania .. a jedynie przestrzenią wymiany doświadczeń . Niestety od dawana jest tu mało użytkowników , oprócz kilku wyjadaczy i paru "z branży co zapłacili za reklamę" ......... której prawie nikt nie czyta . Moim skromnym zdaniem forum powinno naprowadzać na dobre rozwiązania nie zaś obowiązkowo i darmowo uczyć . Darmowo uczyć?..Nie wierzę w to co czytam... Przecież idea for jest zupełnie inna...wejdz na jakiekolwiek forum branżowe,czy komputerowe ,czy o upraie winorośli czy o sklejaniu samolotów..tam fachowcy natychmiast podają konkretną radę na konkretne pytanie,uzasadniając merytorycznie....chyba ze zamiast tego miałes na myśli ,,naprowadzanie na odpowiednie produkty,,, a to się zgodzę, to tak to tu wygląda.Ale ok chciałem tylko wyrazić swoje zdanie,już piany bić nie będę Poszukam jeszcze na forum w starszych tematach może coś znajdę pomocnego na temat jakości kóz.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 02.10.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) Zastanawiałam się czy warto Ci w ogóle odpowiadać bo wg mnie odpowiedź od dwóch Zdunów dostałeś – kupujesz tanio i masz kłopoty, albo kupujesz drogiego Jotula i tych kłopotów nie masz. Prosty wybór. Tego wyboru nikt za Ciebie nie dokona, a informacja o spalaniu większej ilości drewna z mniejszym skutkiem, i innych możliwych problemach, była bardzo wyraźna. Zarzucasz niejednoznaczność – a to po prostu ocena z pozostawieniem decyzji Tobie. Masz wybór, albo kupić coś co zostało ocenione słabo, albo kupić wyrób dobrej jakości. Nikt Ci tu nic na siłę nie wpiera. Nie zawsze „tryskanie wiedzą” ma sens, bo większość inwestorów i tak się nie zna, a być może nawet nie zrozumie podawanych informacji. Umiejętność myślenia i samodzielnego wyciągania wniosków jest cenna, a piszący na forum fachowcy nie zawsze mogą z różnych powodów wypowiadać się jednoznacznie. „Ja tez działam w branzy budowlanej i nie ma tak ze ten klej jest dobry a tamten nie...” No, wybacz to kleisz marnym klejem i dajesz gwarancję, że będzie trzymał :jawdrop:Cudotwórco powiedz jak się nazywasz, żebym nie daj Bóg na Ciebie nie trafiła. Może idąc Twoim torem rozumowania sam powinieneś zatrudnić fachowca z całym dobrodziejstwem inwentarza. Po co te pytania tutaj na fm? Ty spokojnie pozostaniesz z otrzymaną gwarancją i ze swoim brakiem wiedzy skoro jest lepszy, a potem będziesz z zadowoloną miną dopłacał do zainstalowanego urządzenia. Ten przytyk o mojej fachowości pominę,bo mniemam że jesteś kobietą więc rozumiem i wybaczam, Nie rób z ludzi takich baranów ze nie zrozumieją prostego przekazu jak im sie na filmie pokaże dwie ,,podpalone,, kozy ,po czym jedna z nich ta chinska wybuchnie a Jotul zostanie na polu chwały:),a potem fachowiec powie czemu wybuchła i czemu warto wybrać inne rozwiązania.Na tą chwilę zostaje magiczna odlewnia żeliwa i tarcze hamulcowe. Zgadzam się z tobą jedyną namiastką wiedzy pozostanie mi papierek garancyjny do kozy..i tu rzeczywiście Dovre daje 10 latek,kratki ,,tylko,, 5,markety najczesciej 2 lata. tutaj wklejam pierwszy post założyciela tego tematu sprzed 10 lat..tak dla otrzezwienia umysłu po co są fora: Pracuje w firmie,ktora zajmuje sie kominkami, kompleksowo rzecz jasnahttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif Odpowiem na wszystkie pytania, doradze. Dotyczy to kominków, ktore maja dopiero powstac,jak rowniez tych, ktore juz istnieja. Niewazne czy ktokolwiek z Panstwa bedzie mial pytania zwiazane z codziennym uzytkowaniem kominka czy moze bedzie to wynikalo z jakiegos problemu z tym, niewatpliwie rewelacyjnym zrodlem taniego ciepla w naszych czterech katach. ZAPRASZAM. Ok zakonczmy ten offtop bo nie doprowadzi on do niczego dobrego,ja po prostu chciałem się dowiedzieć dlaczego koza z marketu lub polskiej produkcjii jest gorsza,nic więcej. pozdrawiam Edytowane 2 Października 2014 przez Kasia242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts