bohusz 06.01.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Witam , Mi również w zuzi z lewej strony również brudzi się szyba, natomiast mam większy problem. Do osób znających troszkę budowę zuzia z płaszczem wodnym z prawej strony u dołu wycieka mi czarna woda możliwe iż w tym miejscu może to być z układu czy forma mazi w bardziej płynnej postaci ? [ATTACH=CONFIG]297579[/ATTACH] Nie wygląda to optymistycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 06.01.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Podobno maja sama w sobie nawet w wersji powietrznej jest nieszczelnym paleniskiem. Być może to kolejny otwór techniczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 06.01.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Podobno maja sama w sobie nawet w wersji powietrznej jest nieszczelnym paleniskiem. Być może to kolejny otwór techniczny? Ostatni post dotyczy Zuzi.kratki.pl No chyba, że Zuzia ma na drugie imię Maja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.01.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Witam , Mi również w zuzi z lewej strony również brudzi się szyba, natomiast mam większy problem. Do osób znających troszkę budowę zuzia z płaszczem wodnym z prawej strony u dołu wycieka mi czarna woda możliwe iż w tym miejscu może to być z układu czy forma mazi w bardziej płynnej postaci ? [ATTACH=CONFIG]297579[/ATTACH] Zrób zdjęcie trochę bardziej odległe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 06.01.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ostatni post dotyczy Zuzi.kratki.pl No chyba, że Zuzia ma na drugie imię Maja.... zuzia czy maja.... co za różnica po prostu trochę więcej żelastwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 06.01.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 zuzia czy maja.... co za różnica po prostu trochę więcej żelastwa AHA to o to chodzi... Teraz zaczynam czuć czaczę z tymi zuziami, majami, lidkami, basiami, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ML1719511582 06.01.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Zrób zdjęcie trochę bardziej odległe... To jest bardzo płynne i się rozpryskuje, nie kapie ciągle ani systematycznie wiec to mnie troszkę dziwi ( za jednym paleniem może skapnąć zaledwie 2-3 razy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 06.01.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Witam.Masz zawór mieszający na powrocie ?Wiesz jaką wilgotnosć ma drewno, którym palisz ?To ułatwi odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ML1719511582 06.01.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Witam. Masz zawór mieszający na powrocie ? Wiesz jaką wilgotnosć ma drewno, którym palisz ? To ułatwi odpowiedź. Pozdrawiam. Jutro uzyskam odpowiedzi to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.01.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 To wygląda na kondensat z wnętrza wkładu. Wada użytkowania a nie urządzenia. Przyczyny: 1.Mokre drewno 2.Wada instalacji 3.Wada palacza Oczywiście pod warunkiem, że analiza problemu prawidłowa. Pokaż wnętrze wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 07.01.2015 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Witam Planuję postawić piecyk wolnostojący. W tej chwili ze ściany pod kątem 45 stopni wychodzi rura o średnicy zewn. 215mm i wewn. 180mm (jak na zdjęciach poniżej). Komin to systemowy Jawar. Przed ułożeniem paneli chciałbym to przyciąć już na gotowo. Pytanie: czy uciąć to na równo (zlicować) ze ścianą? Sprawa bardzo pilna. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 07.01.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 A jak się potem podłączysz do elipsy? Trójnik nie powinien być zatynkowany. To poważna wada. Czy jedyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 07.01.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Tynk bedziemy odkuwac/wycinać i uzupelnimy jakim materialem elastycznym (zarekomenduj coś, proszę). Później to przykryje rozeta maskująca.Podobno do elipsy wprowadzę rurę fi150 pod kątem prostym do ściany i czymś uszczelnię, może sznurem?. Co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 07.01.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 (edytowane) a czy coś takiego nie da rady? - producent DARCO. Przez producentów kominów skoro nie ma innych przyłączy są traktowane jako zgodne ze sztuką. Firmy produkujące elementy przyłączeniowe odwaliły za nich całą robotę, Ci od kominów nie musieli nic wymyślić oprócz T ceramicznego też się pytam - też się uczę Edytowane 7 Stycznia 2015 przez ktototaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 07.01.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Nie doczytałem, że to piecyk wolnostojący! Bo do kominka ucinanie bez sensu...Za dużo stringów lata po forum...Nie mogę się skupić Oczywiście, że taka opcja jak pokazał ktototaki wchodzi w grę, tylko pewnie fi będzie niekompatybilne z rurą od kozy. Po odkuciu tynku powinna ukazać się wełna. Ta oryginalna. jak jej brak, daj inną. Równo ze ścianą i delikatnie zaszpachluj jakimś klejem. Cieniutką warstwą po to by wełna nie pyliła. Na to rozeta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 07.01.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Nie doczytałem, że to piecyk wolnostojący! Bo do kominka ucinanie bez sensu...Za dużo stringów lata po forum...Nie mogę się skupić Oczywiście, że taka opcja jak pokazał ktototaki wchodzi w grę, tylko pewnie fi będzie niekompatybilne z rurą od kozy. Po odkuciu tynku powinna ukazać się wełna. Ta oryginalna. jak jej brak, daj inną. Równo ze ścianą i delikatnie zaszpachluj jakimś klejem. Cieniutką warstwą po to by wełna nie pyliła. Na to rozeta.... Po odkuciu tynków chyba raczej zobacze pustak w ktorym jest kanal na ten wkład ceramiczny i kanał wentylacyjny. Ale z grubsza już wiem o co chodzi. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 07.01.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 a czy coś takiego nie da rady? - producent DARCO. Przez producentów kominów skoro nie ma innych przyłączy są traktowane jako zgodne ze sztuką. Firmy produkujące elementy przyłączeniowe odwaliły za nich całą robotę, Ci od kominów nie musieli nic wymyślić oprócz T ceramicznego [ATTACH=CONFIG]297718[/ATTACH] też się pytam - też się uczę To wyglada dobrze. Dostałem email od Ciebie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 07.01.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Piotrze to jest już przejście z redukcją - komin na wejsciu 180 rura przyłączeniowa 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ML1719511582 08.01.2015 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Masz zawór mieszający na powrocie ? Wiesz jaką wilgotnosć ma drewno, którym palisz ? To ułatwi odpowiedź. Zaworu nie mam. Od dwóch paleń jest ok, więc musiał to być nagar i pewnie z drzewa dzięki za uwagi. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez M&L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sturmer 08.01.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Mam pytanie. Czy kominek Bef Flat 8 z linku nadaje się do domu z rekuperacją, bo nie ma informacji na stronie producenta. Podoba mi się że ma niską moc i jest wąski i cenowo całkiem przystępny. Chyba że ktoś może polecić coś podobnego. Warunkiem jest "chudość" http://www.befpolska.com/pl/katalog-produktow/wklady-kominkowe-cieple/bef-flat/bef-flat-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts