kermit_theFrog 22.09.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 salon to otwarta przestrzeń, razem z korytarzem ok 40 m2. Czyli skoro na jotula jest teraz dodatkowo promocja to go brać ? a czy możesz porównać parametry tych dwóch wkładów 570 jotul i nadia14 z kratki. czy jest może coś co jednak przemawia zeby ten drugi wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2016 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Kermit, ja bardzo przepraszam za to co za chwilę napiszę. Prosisz o zrobienie wyboru za Ciebie, a parametry możesz przecież znaleźć bez pomocy kogoś innego. Wystarczy porównać instrukcje obu wkładów.Wszystkie dane są dostępne na stronach producentów:http://jotul.com/pl/produkty/kominki/jotul-i-570-flathttp://kratki.com/sklep/pl/produkt/1539/nadia-14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 22.09.2016 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Czyli skoro na jotula jest teraz dodatkowo promocja to go brać ? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 22.09.2016 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Ja nie znam historii firm kominkowych. Nawet nie wiedziałam, że Hajduk to niegdysiejszy Spartherm, TAK ??? Czyli Spartherma już nie ma, przejął go polski Hajduk ? Dawno się tak nie obśmiałem jak po przeczytaniu tego tekstu..... Szanowna KOLEŻANKO potrafisz jak nikt na tym forum poprawić humor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 22.09.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Romotop ma większe doświadczenie niż Hajduk? Przyznaję się, że nie znam historii Romotopa. Myślałem że Hajduk ma duże doświadczenie odziedziczone po Sparthermie ... Co mogło Hajduk "odziedziczyć po Sparthermie " ? Romotop oprócz produktów pod własną marką także dla 12 marek "zachodnich" na rynki które bardzo wyśrubowane normy czystości spali ... Dodatkowo posiada nowoczesne zaplecze doświadczalne... Romotop to produkcja roczna ponad 44 000 palenisk.... w tym 1/3 pod własną marką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Dawno się tak nie obśmiałem jak po przeczytaniu tego tekstu..... Szanowna KOLEŻANKO potrafisz jak nikt na tym forum poprawić humor... Darku, a co ja mogłam napisać przeczytawszy tamten wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kermit_theFrog 22.09.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 wiem, wiem, ale serio mi to nic nie mówi, wystarczy ze już robię doktorat z odkurzaczy centralnych Kermit, ja bardzo przepraszam za to co za chwilę napiszę. Prosisz o zrobienie wyboru za Ciebie, a parametry możesz przecież znaleźć bez pomocy kogoś innego. Wystarczy porównać instrukcje obu wkładów. Wszystkie dane są dostępne na stronach producentów: http://jotul.com/pl/produkty/kominki/jotul-i-570-flat http://kratki.com/sklep/pl/produkt/1539/nadia-14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 No, to Animus Ci odpowiedział Powodzenia w wyborze majstra do montażu, bo zakup wkladu to pikuś przy tym co może zdziałać „fachowiec”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kermit_theFrog 22.09.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 a możecie kogoś polecić z Warszawy? wkład chciałam kupić w jotul na Bartyckiej i byłam pewna, że oni juz tam mają kogoś sprawdzonego kto montuje... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2016 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Być może mają, bo firmy kominkowe szkolą monterów wkładów. Musisz zapytać. Na stronie Jotul są jeszcze 3 dystrybutorzy w okolicach Warszawy.Najczęściej jest tak, że sprzedawca to tylko sprzedawca, handlowiec. Klient kupuje i klient się dalej martwi. Częściej dotąd czytałam na forum o źle zainstalowanym wkładzie przez kominkarza, niż o tym, że nabywca wkładu zatrudnił do montażu firmę zduńską.Zapytaj naszych forumowych zdunów najlepiej.Możesz też zobaczyć na stronie kominki.org w katalogu firm kominkowych. Jest wyszukiwalka wg. miast i regionów. No, a potem to już musisz sprawdzić w opisie takiej firmy, czy montuje Jotule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.09.2016 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Co mogło Hajduk "odziedziczyć po Sparthermie " ? Romotop oprócz produktów pod własną marką także dla 12 marek "zachodnich" na rynki które bardzo wyśrubowane normy czystości spali ... Dodatkowo posiada nowoczesne zaplecze doświadczalne... Romotop to produkcja roczna ponad 44 000 palenisk.... w tym 1/3 pod własną marką Przy tak sformułowanym pytaniu, odpowiedź brzmi: wszystko! Producentów zaś mających nowoczesne zaplecze doświadczalne w bród. W tym wspomniany Hajduk... Każdy producent, choćby najlepszy, wali kichę związana z komerchą i ową wychwalaną przez Ciebie olbrzymią ilością produkcji...W przypadku Romotopa, zawsze przypominam sobie o tym jadąc naprawiać jakieś idiotyczne, nieprzemyślane i nie sprawdzone problemy. Jakieś spadające blaszki, przewracające się szamoty, spadające deflektory....To oczywiście przypadłość również innych wielkich i małych, ze Sparthermem i Brunnerem włącznie. Dlatego cieszę się, że moje zakupy u wielkoludów to sporadyczna konieczność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 23.09.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Proponuje Piotrze podaj ;- adresy - numery fabryczne - opisy Wiesz dobrze że Romotop nie zwala serwisów , tak jak to robi to np. Hajduk [ gwarancja od producenta a serwis wykonywany przez dilera !!!!! ] , na firmy dilerskie tylko wysyła własną grupę serwisową .Jeśli więc miałbyś jakiekolwiek problemy z produktami Romotop to pojechałby tam serwis fabryczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 23.09.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Mam do Was trochę inne pytanie związane z kominkiem. Czy możecie doracić czy szczotkę (średnicę) do czyszczenia płomieniówek należy dobrać do wkładu czy są uniwersalne? Wkład jaki posiadam to Unico Nemo Top 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.09.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Po gwarancji też tak to działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2016 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Wyraźnie widać, że zabierasz głos tak jakbyś był wypuszczany na przepustkę tylko nie wiadomo skąd? Jesteś bardzo opóźniony...w wypowiedziach. Jeżeli jedne majty Ci nie wystarczyły to wysyłam Ci następne . Gubisz się bo żadnej fotki nie wkleiłeś. Siema bystry. http://images82.fotosik.pl/29/d2e80052b40edd87.jpg http://images81.fotosik.pl/29/cff404f172c4c2e5.jpg no to ............gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 23.09.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Mam do Was trochę inne pytanie związane z kominkiem. Czy możecie doracić czy szczotkę (średnicę) do czyszczenia płomieniówek należy dobrać do wkładu czy są uniwersalne? Wkład jaki posiadam to Unico Nemo Top 4. Tam masz nie płomieniówki tylko kwadratowe opłomki rozstawione z przerwami około 35 mm, więc szczotka o takiej mniej więcej średnicy czy grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 23.09.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Dzięki za odpowiedź. A czy coś poza szczotką będzie potrzebne do w miarę dokładnego wyczyszczenia tego wkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.09.2016 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Proponuje Piotrze podaj ; - adresy - numery fabryczne - opisy Wiesz dobrze że Romotop nie zwala serwisów , tak jak to robi to np. Hajduk [ gwarancja od producenta a serwis wykonywany przez dilera !!!!! ] , na firmy dilerskie tylko wysyła własną grupę serwisową . Jeśli więc miałbyś jakiekolwiek problemy z produktami Romotop to pojechałby tam serwis fabryczny...Na gwarancji wołałem serwis. Teraz, żeby blaszkę założyć, bo spadła, raczej nie będę klienta obciążał kosztami serwisu. Nie skarżę się tylko wkurza mnie idiotyczny czeski patent...Do tego blaszka trzymała szamot, szamot się przewrócił i są dwa...Chcesz to pociągnąć dalej, czy może sam podjedziesz do kilku klientów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 24.09.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Dzięki za odpowiedź. A czy coś poza szczotką będzie potrzebne do w miarę dokładnego wyczyszczenia tego wkładu? Raczej nie. Może odkurzacz kominkowy, ale to nie środek bezpośredni. Na temat czyszczenie wymiennika pytasz profilaktycznie, czy jest taka konieczność? Jak on w ogóle wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 25.09.2016 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Pytam profilaktycznie. Jestem po pierwszym sezonie i przy czyszczeniu komina pomyślałem o wyczyszczeniu wymiennika. Nie zaglądałem tam jeszcze więc nie wiem w jakim jest stanie, ale paliłem jedynie suchym drewnem wiec mam nadzieję, że w nienajgorszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts