Slawek555 19.10.2016 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Są domy i domy... Sugerujesz coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.10.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Sugerujesz coś ?Tak. Ty wiesz jaki masz dom, jak jest ocieplony, ile potrzebuje ciepła. Pogadaj ze sprzedawcą wkładu. Albo..., na forum masz Wojtka, który zna ten wkład jak swoją żonę...no może lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek555 19.10.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Tak. Ty wiesz jaki masz dom, jak jest ocieplony, ile potrzebuje ciepła. Pogadaj ze sprzedawcą wkładu. Albo..., na forum masz Wojtka, który zna ten wkład jak swoją żonę...no może lepiej. A Wojtek jest na forum ? jaki nick ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2016 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Trzeba zdawać sobie sprawę z marności takich urządzeń, do ogrzewania domu powinien być wyrafinowany zjadacz opalu o większej sprawności. Witam. Wytłumacz mi to proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.10.2016 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 (edytowane) A Wojtek jest na forum ? jaki nick ? Cofnij się kilka stron. Znajdziesz go. Ten wątek odwiedza tylko jeden Wojtek_796 Edytowane 19 Października 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 19.10.2016 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 (edytowane) Witam. Wytłumacz mi to proszę. Co tu tłumaczyć, KzPłW to osioł a nie koń, a w Twojej sytuacji najłatwiej takim ustrojstwem, rozprowadzić ciepło po całym mieszkaniu, wykorzystując istniejącą instalację.Dlatego ciągniesz w tym kierunku. Edytowane 19 Października 2016 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras88 21.10.2016 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Witam serdecznie.Od razu się usprawiedliwię ,że szukałem podobnego problemu dość długo ale nie znalazłem.Posiadam piec typu KOZA firmy Jotul. Problem mój jest taki, że ciąg jest dobry pali się dość dobrze. Muszę w prawdzie przed rozpaleniem najlepiej otworzyć okno w pokoju ale gdy już komin się nagrzeje jest wszystko w porządku mogę nawet otworzyć drzwiczki i nie dymi na pokój. Problem pojawia się w momencie gdy do pokoju są np. zamknięte drzwi (pali się nadal bardzo dobrze) ale ktoś otworzy drzwi wejściowe do pokoju to wtedy bucha dym z kominka na pokój. Podobni jest gdy w kominku już się nie pali a ktoś wejdzie do pokoju to czuć od razu czuć nieprzyjemny zapach spalonego wędzonego drzewa w pomieszczeniu. Podobna sytuacja jest też gdy w pobliżu domu a mieszkam praktycznie 2m od ruchliwej drogi, przejedzie samochód ciężarowy z naczepą z duża prędkością to też powoduje czasami cofniecie się dymy na pokój. Za pomoc z góry bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 21.10.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Witam.Musiałbyś podać więcej informacji. Jak wysoki komin i jakiej średnicy, skąd powietrze do spalania itp.Masz spore wahania ciśnienia w domu przy słabym ciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StefanW 22.10.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Miras88- jak duży jest pokój?- w którą stronę otwierają się drzwi?- czy jest jakiś otwór na powietrze do pokoju?- czy jadący samochód zakłóca jadąc tylko w jednym kierunku czy w obydwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.10.2016 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 http://muratordom.pl/filmy/instalacje-w-domu/ogrzewanie/kominek-z-plaszczem-wodnym-w-pytaniach-i-odpowiedziach,0_45grshgi/ Ogólnie pitolenie na forum, więc może coś poważniejszego....Filmik i osoby tam występujące - a raczej firmy...Zapis prawny jest jaki jest. Można go różnie interpretować. Dziwi mnie natomiast fakt, że producenci kominków PROMUJĄ interpretację niekorzystną dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz31 23.10.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Witam.Od stycznia posiadam Wkład Bef Flat 6. Paliłem w nim ok 15-20razy max. Zauważyłem na tylnej sciance pekniecie( moze uda mi się wstawić zdjęcie). Czy jest to podstawa do reklamacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.10.2016 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 (edytowane) Pękła okładzina z Carconu wewnatrz paleniska. Zdarza się to szamotowi i innym płytom z materiałów akumulujących ciepło. Ale czy to podlega reklamacji, to raczej wątpię. Na co producent daje gwarancję?A w ogóle czytałeś instrukcję obsługi i wszystko masz wykonane zgodnie z tą instrukcją?http://www.befpolska.com/pl/do_pobrania Edytowane 23 Października 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 23.10.2016 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Zapytaj u producenta.Raczej nie, ale zapytać i poprosić nie zawadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.10.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Witam.Od stycznia posiadam Wkład Bef Flat 6. Paliłem w nim ok 15-20razy max. Zauważyłem na tylnej sciance pekniecie( moze uda mi się wstawić zdjęcie). Czy jest to podstawa do reklamacji??[ATTACH=CONFIG]370850[/ATTACH]Nie jest to z pewnością powód do niepokoju. Szamot nie stracił swoich właściwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mellers 24.10.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Hmm... ja z innej beczki. Stoję przed wyborem wkładu kominkowego. Poświęciłem nieco czasu na ogarnięcie tematyki i już prawie podjąłem decyzję! Okazuje się, że sprzedający chyba nieco podbijają "kolorki" mojego wyboru... Konkretnie chodzi o wkład Focolare 70 Piano czasem zwany Focolare 70 Płaski. W opisie technicznym tegoż wkładu słowa nie ma na temat tego, że powietrze pierwotne, kierowane do popielnika, pobierane jest z pomieszczenia. Na stronie jednego ze sprzedawców znalazłem jednak schemat wkładu z którego właśnie to wynika. Króciec powietrza zewnętrznego przeznaczony jest tylko dla powietrza wtórnego i kurtyny kierowanej na szybę. Czy ktoś z profesjonalistów może potwierdzić moje obserwacje lub wyprowadzić mnie z błędu? Nie udało mi się dotrzeć do dokumentacji tego wkładu w języku polskim, a opieranie się na niewyraźnym szkicu jednak jest niepewne dlatego proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.10.2016 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Hmm... ja z innej beczki. Stoję przed wyborem wkładu kominkowego. Poświęciłem nieco czasu na ogarnięcie tematyki i już prawie podjąłem decyzję! Okazuje się, że sprzedający chyba nieco podbijają "kolorki" mojego wyboru... Konkretnie chodzi o wkład Focolare 70 Piano czasem zwany Focolare 70 Płaski. W opisie technicznym tegoż wkładu słowa nie ma na temat tego, że powietrze pierwotne, kierowane do popielnika, pobierane jest z pomieszczenia. Na stronie jednego ze sprzedawców znalazłem jednak schemat wkładu z którego właśnie to wynika. Króciec powietrza zewnętrznego przeznaczony jest tylko dla powietrza wtórnego i kurtyny kierowanej na szybę. Czy ktoś z profesjonalistów może potwierdzić moje obserwacje lub wyprowadzić mnie z błędu? Nie udało mi się dotrzeć do dokumentacji tego wkładu w języku polskim, a opieranie się na niewyraźnym szkicu jednak jest niepewne dlatego proszę o pomoc Suwaki na drzwiach wyraźnie potwierdzają Twoje obserwacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 24.10.2016 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Suwaki na drzwiach wyraźnie potwierdzają Twoje obserwacje... Jest podejrzenie że suwaki ruszają przepustnicą. Ma 2 króćce, jeden na dole drugi u góry. Tu masz wszystko nawet tel. do przyjaciela. Tam jest opcja z jakąś turbiną nie chciałem się zagłębiać. Materiały do pobrania : Instrukcja obsługi Karta produktu Certyfikaty Opcja dodatkowa - turbina Opcja dodatkowa - panel regulatora itd..... http://www.piecepolska.pl/la-nordica-wklad-kominkowy-focolare-70-piano-o_l_232.html Edytowane 25 Października 2016 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 25.10.2016 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Witam.Od stycznia posiadam Wkład Bef Flat 6. Paliłem w nim ok 15-20razy max. Zauważyłem na tylnej sciance pekniecie( moze uda mi się wstawić zdjęcie). Czy jest to podstawa do reklamacji??[ATTACH=CONFIG]370850[/ATTACH] Raczej nie. Pęknięcie wygląda na naprężeniowe nie mechaniczne a to słabo wróży na przyszłość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 25.10.2016 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Nie jest to z pewnością powód do niepokoju. Szamot nie stracił swoich właściwości... To nie szamot a BETON ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szary3wp.pl 25.10.2016 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Witam czy ma ktoś może sterwonik kratki msk ? albo zna się na nim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts